فواید باورنکردنی کدو حلوایی – یومیر

فواید باورنکردنی کدو حلوایی - ایسنا

کدو تنبل یکی از هدایای فصل پاییز است که از مزایای آن می توان به توانایی حمایت از سلامت پوست و چشم حفظ سطح فشار خون سالم و حتی مبارزه با برخی از انواع سرطان اشاره کرد.

به گزارش یومیر با توجه به اینکه کدو تنبل یکی از بزرگترین منابع ویتامین A است و همچنین غنی از آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی مانند فیبر است فواید کدو تنبل شامل توانایی حمایت از سلامت پوست و چشم حفظ سطح فشار خون سالم و حتی مبارزه با برخی از انواع سرطان است. . .

سرشار از ویتامین A

با توجه به بررسی متمرکز بر فواید تغذیه ای کدو تنبل این کدو حاوی چندین ترکیب گیاهی است که به دسته های آلکالوئیدها فلاونوئیدها و اسیدهای پالمیتیک اولئیک و لینولئیک تعلق دارند. خواص دارویی مهم مختلف مانند ضد دیابت آنتی اکسیدان ضد سرطان ضد التهاب و غیره. به خوبی مستند شده اند.

بتاکاروتن یکی از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی است که مسئول رنگ نارنجی مشخص کدو تنبل است. بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجات ضد سرطان یافت می شود و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و پروستات کمک کند.

مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهای غنی از ویتامین A/بتا کاروتن نه تنها از سرطان محافظت می کند بلکه از بینایی محافظت می کند از دژنراسیون ماکولا جلوگیری می کند و سلامت قلب و اعصاب را ارتقا می دهد. این به دلیل توانایی ویتامین A در مبارزه با استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد است که به سلول ها و نورون های سالم آسیب می رسانند. حتی یک مطالعه به این نتیجه رسید که رژیم های غذایی سرشار از بتاکاروتن ممکن است خطر مرگ و میر ناشی از همه علل را کاهش دهد. علاوه بر این شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف زیاد بتاکاروتن ممکن است از عوامل خطر چاقی و سندرم متابولیک محافظت کند. اعتقاد بر این است که ویتامین A یک تنظیم کننده قوی رشد بافت چربی است و بنابراین برای پیشگیری از چاقی مهم است.

منبع خوب ویتامین C و E

ویتامین C موجود در کدو تنبل می تواند به محافظت از سلول ها و بافت ها در برابر آسیب کمک کند – به علاوه از سنتز کلاژن پروتئینی که پوست و سایر بافت های همبند را تشکیل می دهد و تقویت می کند پشتیبانی می کند.

ویتامین C همچنین برای عملکرد سالم سیستم ایمنی پیشگیری از سرطان و سلامت عصبی مهم است. ویتامین E دیگر با اثرات آنتی اکسیدانی موجود در کدو تنبل است. رژیم های غذایی غنی از ویتامین E با کاهش خطر بیماری قلبی مشکلات هورمونی مانند PMS بیماری آلزایمر و مشکلات پوستی مانند آکنه و چین و چروک مرتبط است.

همچنین به نظر می رسد ویتامین E به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد کمک می کند و ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان روده بزرگ و پروستات را کاهش دهد. تخمه کدو همچنین منبع ترکیبات ضد سرطانی است به همین دلیل است که این دانه ها قرن هاست که در طب عامیانه به عنوان درمان سرطان کلیه مثانه و پروستات و سایر بیماری ها مانند اختلال نعوظ استفاده می شود.

روغن دانه کدو تنبل که از دانه ها تهیه می شود به دلیل وجود آنتی اکسیدان هایی مانند توکوفرول ها اسیدهای چرب و فیتواسترول ها می تواند به آسیب های پوستی و زخم هایی که به کندی التیام می یابند کمک کند.

تنظیم سلامت قلب و فشار خون

هر وعده یک فنجان کدو تنبل پخته شده حدود 12 درصد یا بیشتر از نیاز روزانه شما به پتاسیم را تامین می کند. پتاسیم یک الکترولیت است که بسیاری از بزرگسالان در رژیم غذایی خود فاقد آن هستند زیرا عمدتاً در سبزیجات و میوه هایی مانند موز سیب زمینی کدو حلوایی و آووکادو یافت می شود. باعث بیماری قلبی و سکته می شود. این کار اثرات سدیم در رژیم غذایی شما را خنثی می کند و به جلوگیری از فشار خون بالا کمک می کند. علاوه بر پتاسیم کدو تنبل و تخمه کدو تنبل مواد مغذی دیگری از جمله فیبر و ویتامین C را برای سلامت قلب و عروق فراهم می کند.

تامین فیبر و سلامت متابولیک و روده

مطالعات نشان داده اند که خوردن یک رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی به ویژه غذاهای غنی از آنتی اکسیدان و فیبر می تواند به کاهش خطر ابتلا به تعدادی از بیماری های مزمن از جمله سندرم متابولیک چاقی و دیابت نوع 2 کمک کند.

فیبر با تسهیل دفع و جلوگیری از یبوست به سلامت روده کمک می کند. همچنین باکتری های پروبیوتیک سالم را در روده تغذیه می کند و به رشد آنها کمک می کند و در عین حال به مدیریت سطح خون کمک می کند. یکی دیگر از مزایای رژیم غذایی با فیبر بالا این است که به شما کمک می کند احساس سیری کنید و به شما امکان می دهد کالری دریافتی خود را به راحتی کنترل کنید و به طور بالقوه وزن خود را مدیریت کنید.

تامین منگنز و مس

افزودن کدو تنبل به رژیم غذایی برای سلامت استخوان ها مفید است زیرا منگنز به دفاع در برابر کاهش تراکم استخوان و شکستگی ها کمک می کند. علاوه بر این منگنز دارای برخی خواص ضد التهابی است و در سلامت شناختی متابولیک و مفاصل نقش دارد. مس یکی دیگر از مواد معدنی موجود در کدو تنبل است که نقش های متعددی در کمک به تشکیل هموگلوبین و کلاژن در بدن دارد. مس همچنین به سنتز چندین آنزیم و پروتئین درگیر در متابولیسم انرژی سنتز DNA و تنفس کمک می کند.

تقویت سلامت و ایمنی بدن

کدو تنبل سرشار از ویتامین A و ویتامین C است که هر دو نقش مهمی در حمایت از سیستم ایمنی سالم دارند. ویتامین A به تنظیم پاسخ های ایمنی کمک می کند در حالی که ویتامین C تولید و عملکرد گلبول های سفید خون را تحریک می کند که برای مبارزه با عفونت ها ضروری هستند.

یک مطالعه در سال 2023 نشان داد که مصرف کافی ویتامین C می تواند طول مدت و شدت سرماخوردگی را کاهش دهد و کدو تنبل را به انتخاب خوبی برای فصل سرماخوردگی و آنفولانزا تبدیل کند.

از سلامت چشم محافظت کنید

رنگ نارنجی روشن کدو تنبل به دلیل سطح بالای بتاکاروتن آن است که پیش نیاز ویتامین A است. این آنتی اکسیدان برای حفظ بینایی خوب به ویژه در سنین بالا ضروری است. مطالعات نشان داده اند که بتاکاروتن می تواند خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش دهد دو دلیل رایج از دست دادن بینایی. علاوه بر این لوتئین و زآگزانتین دیگر آنتی اکسیدان های موجود در کدو تنبل به محافظت از چشم در برابر اشعه ماوراء بنفش و استرس اکسیداتیو کمک می کنند.

کنترل وزن

به گفته دفتر تغذیه و بهبود جامعه کدو تنبل یک ماده غذایی کم کالری و مغذی است که می تواند به مدیریت وزن کمک کند. محتوای بالای آب و فیبر آن باعث سیری می شود که می تواند کالری دریافتی کلی را کاهش دهد. علاوه بر این تحقیقات منتشر شده در سال 2018 همچنین نشان داد که عصاره کدو تنبل می تواند بافت چربی را مهار کرده و به کنترل چاقی کمک کند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

آنتی اکسیدان های موجود در کدو تنبل از جمله بتاکاروتن ویتامین C و ویتامین E به خنثی کردن رادیکال های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو یک عامل کلیدی در ایجاد سرطان کمک می کنند. برخی از مطالعات مصرف زیاد بتاکاروتن را با کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان ریه و پروستات مرتبط دانسته اند اگرچه نتایج متفاوت بوده است. بعلاوه تخم کدو حاوی ترکیباتی است که می تواند به مهار رشد سلول های سرطانی کمک کند.

حمایت از پوست سالم

به گفته دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مواد مغذی موجود در کدو تنبل از جمله ویتامین های A C و E و همچنین روی به داشتن پوستی سالم و درخشان کمک می کند. ویتامین C تولید کلاژن را افزایش می دهد خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد و علائم پیری را کاهش می دهد. روی به کاهش التهاب کمک می کند و می تواند پوست مستعد آکنه را بهبود بخشد. علاوه بر این طبق تحقیقات منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی کاروتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن از پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش محافظت می کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا