نرخ باسوادی کرمان ۹۶ درصد است/ دو قطبی شدن استان در سوادآموزی

نرخ باسوادی کرمان ۹۶ درصد است/ دو قطبی شدن استان در سوادآموزی

یومیر/ کرمان معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: استان کرمان از نظر باسوادی دو قطبی شده است و بی سوادی در شمال و غرب استان به شدت کاهش یافته است و بیشترین نرخ بی سوادی را در جنوب و شرق استان داریم. استان

عباس ارجمند صبح روز 12 دی ماه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و شهدای دانش آموز حادثه تروریستی کرمان گفت: 26 دانش آموز و دو تن از همکاران فرهنگی ما در حمله ناجوانمردانه به شهادت رسیدند. 13 ژانویه سال گذشته.

وی در ادامه با اشاره به نامگذاری یکم تا هفتم آذرماه به عنوان هفته سوادآموزی اظهار داشت: در سال 58 نهضت سوادآموزی با فرمان امام (ره) آغاز شد.

ارجمند افزود: قبل از انقلاب نرخ باسوادی کشور 48 درصد بود و اکنون که سوادآموزی به صورت نهضتی و سازمانی عمل می کند نرخ باسوادی کشور نزدیک به 98 درصد و در استان کرمان 96 درصد است.

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان کرمان محرومیت از سواد را یا ناشی از فقر فرهنگی یا فقر اقتصادی عنوان کرد و گفت: یکی از معیارهای توسعه سواد در هر کشوری است.

وی بیان کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل نهضت سوادآموزی در کشور شناسایی و جذب دانش آموزان باسواد است که با همکاری فرهنگیانی که در خط مقدم هستند پیگیری می شود.

ارجمند با اشاره به اینکه هم اکنون شناسایی بی سوادان به دو صورت انجام می شود افزود: در روش مدرسه محور همکاران آموزش و پرورش بی سوادان را شناسایی و به آموزش و پرورش معرفی می کنند و در روش «روستای باسواد» وظیفه شناسایی. به دهیار و شورا داده می شود. روستا مانده تا بی سوادها را معرفی کند.

معاون سوادآموزی استان کرمان گفت: یک هزار و 512 آموزش دهنده فعال در استان داریم که از این تعداد 256 نفر مرد و یک هزار و 255 نفر زن هستند که به صورت غیر رسمی با آموزش و پرورش همکاری می کنند.

وی افزود: سال گذشته 11 هزار و 13 نفر را تحت پوشش سوادآموزی گرفتیم که شامل سوادآموزی انتقال و تجمیع است. از این تعداد 8758 نفر ایرانی و 2255 شهروند بوده و افراد بین 10 تا 59 سال تحت پوشش باسوادی قرار دارند.

ارجمند گفت: افرادی که ترک تحصیل کرده اند و سنشان بالاست می توانند در کلاس های سوادآموزی شرکت کنند و پس از گذراندن یک سال و نیم کلاس ششم را کسب کنند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه درصد خواندن و نوشتن دانش آموزان به 60 درصد رسیده است افزود: هر ساله از تعداد افراد تحت پوشش مهارت خواندن و نوشتن کاسته می شود که این نوید را می دهد. کم سوادان . البته بی سوادی در هیچ جامعه ای صفر مطلق نیست.

وی در ادامه با اشاره به روش های نوین آموزشی نهضت سوادآموزی از جمله سواد مالی تصریح کرد: نرخ رشد سوادآموزی در ایران در چهار دهه گذشته بالاتر از میانگین جهانی بوده است.

ارجمند در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: تعدادی مراکز یادگیری محلی در استان کرمان ایجاد شده است که مهارت های مختلفی را به دانش آموزان می آموزند و در کنار سوادآموزی فعالیت های تکمیلی مانند کتابخوانی با خانواده داریم.

وی در ادامه بیان کرد: استان کرمان از نظر باسوادی دو قطبی شده است و بی سوادی در شمال و غرب استان به شدت کاهش یافته است و بیشترین بی سوادی را در جنوب و شرق استان داریم و به عنوان مثال بی سوادترین هایی که دارند. تحصیل کرده است. در رودبار سید و جیرفت است.

معاون سوادآموزی استان کرمان ادامه داد: شهرستان کوهبنان کمترین بی سوادی را دارد و پس از آن شهرستان های راور نوق و کشکویه رفسنجان و شهربابک (از نظر تعداد بی سواد) قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین رده سنی ما در سال جاری بین 30 تا 40 سال است خاطرنشان کرد: وی در ادامه بیان کرد: در بیمارستان ها فعال هستیم و امسال استان کرمان در این زمینه مقام اول کشور را کسب کرد.

ارجمند در پایان درباره وضعیت سوادآموزان گفت: سال گذشته برای این افراد امتیاز در نظر گرفته شد که 300 نفر در مرحله اول آزمون موفق شدند و تعدادی نیز جذب آموزش و پرورش شدند و از امسال شهریه و همین میزان بیمه شد. برای معلمان غیر رسمی گنجانده خواهد شد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا