درمان هدفمند سرطان با فناوری گُل های دارورسان

درمان هدفمند سرطان با فناوری گلدار

محققان سوئیسی فناوری جدیدی را برای دارورسانی هدفمند در بدن انسان توسعه داده اند.

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE محققان ETH زوریخ ذرات کوچکی ایجاد کرده اند که می توانند مواد را مستقیماً به مقصد مورد نظر منتقل کنند. این ذرات شبیه گل های کاغذی مینیاتوری یا رز صحرا هستند.

این ذرات که بزرگتر از یک گلبول قرمز نیستند ساختار منحصر به فردی دارند که آنها را به حامل های دارویی ایده آل تبدیل می کند.

در آینده نزدیک این فناوری این توانایی را دارد که داروهای سرطان را دقیقاً به تومورهای سرطانی برساند و آسیب به بافت سالم را محدود کند.

محققان به دنبال ذرات حاملی بودند که بتوانند داروها را به اهداف خاصی در بدن برسانند. این ذرات باید ظرفیت بالایی برای حمل دارو داشته باشند با استفاده از سونوگرافی قابل کنترل باشند و با روش های غیر تهاجمی قابل نظارت باشند.

اگرچه تا کنون ابداع یک راه حل واحد که تمام این معیارها را برآورده کند دشوار بوده است اما محققان ETH زوریخ موفق به ایجاد ذرات جدیدی شده اند که این الزامات را برآورده می کند.

این ذرات ساختار بسیار جذابی دارند و از گلبرگ های بسیار نازک تشکیل شده اند که به صورت گلدار چیده شده اند. قطر این ذرات گل شکل بین 1 تا 5 میکرومتر است که آنها را کمی کوچکتر از گلبول قرمز متوسط ​​می کند.

این دانشمندان در تحقیقات خود به طور خاص روی اکسید روی پلی آمید و ذرات کامپوزیت آلی نیکل را مطالعه کردند.

این ذرات می توانند از مواد مختلفی ساخته شوند و بسته به کاربرد مورد نظر و روش تصویربرداری خاص پوشش های متفاوتی داشته باشند.

«پل ورد» یکی از ارائه دهندگان این تحقیق گفت: اصل کار این ذرات بر اساس شکل آنهاست نه موادی که از آنها ساخته شده اند.

به گفته محققان این طرح به شکل گل مزایای خاصی دارد. ذرات گل شکل به دلیل ساختار پیچیده ای که دارند سطح زیادی دارند که به آنها اجازه می دهد تا مقادیر قابل توجهی دارو را جذب کنند.

زیبایی این ذرات فقط در ساختار آنها نیست بلکه در توانایی آنها در رهگیری است. با استفاده از سونوگرافی پزشکان می توانند سفر ذرات را در جریان خون کنترل کنند و مطمئن شوند که به هدف خود می رسند.

ورد افزود: «در گذشته محققان بیشتر به حباب های کوچک گاز به عنوان راهی برای انتقال آنها از طریق جریان خون با استفاده از امواج فراصوت یا سایر روش های صوتی نگاه می کردند. ما اکنون نشان داده ایم که ذرات جامد را می توان به صورت صوتی نیز کنترل کرد.»

ذرات گل در مقایسه با حباب ها ظرفیت حمل دارو بالاتری دارند.

دانشمندان با موفقیت داروهای سرطان را روی این ذرات گلی قرار داده و به موش تزریق کردند. آنها از اولتراسوند متمرکز برای کنترل دقیق حرکت ذرات در جریان خون موش ها استفاده کردند و توانستند با وجود جریان خون سریع ذرات را در مکان های خاصی نگه دارند.

ورد گفت: به عبارت دیگر ما فقط ذرات را تزریق نمی کنیم و بهترین عملکرد را می خواهیم. ما در واقع آنها را کنترل می کنیم.»

محققان استفاده از این فناوری را برای درمان تومورها و لخته های خون در نظر گرفته اند. فواید ارائه داروها دقیقاً در جایی که مورد نیاز است می تواند به کاهش عوارض جانبی و افزایش فواید درمانی کمک کند.

اکنون محققان قصد دارند فناوری خود را با انجام مطالعات بیشتر بر روی حیوانات توسعه دهند زیرا این مرحله قبل از استفاده از این فناوری برای درمان بیماران مبتلا به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی یا سرطان بسیار مهم است.

نتایج این تحقیق در مجله Advanced Materials منتشر شده است.

دکمه بازگشت به بالا