مقدار جریمه راننده اسنپ در قانون جدید حجاب
پزشکان در گفتگوی زنده با مردم با اشاره به قانون حجاب و عفاف گفتند: می خواهند راننده اسنپ را به دلیل بی حجابی مسافر جریمه کنند این باعث نارضایتی می شود. چه ربطی به او دارد؟
لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به لایحه حجاب پس از کش و قوس های فراوان مجلس و شورای نگهبان در 74 ماده و 5 فصل تدوین شد. تبدیل به قانون شد .
جریمه نقدی در مرحله اول: در صورت ارتکاب «بی حجابی» مبلغ سه میلیون تومان جریمه مستقیماً از حساب بانکی فرد کسر می شود. پنالتی برای بار دوم: در صورت تکرار تخلف جریمه به 24 میلیون تومان افزایش می یابد.
جزای نقدی درجه 6 20 میلیون تا 80 میلیون تومان و جزای نقدی درجه 5 80 میلیون تا 165 میلیون تومان است.
رانندگان اینترنتی در قانون عفاف و حجاب چه وظایفی دارند؟
ماده 54 – وسایل نقلیه موتوری که راننده راکب یا سرنشین آنها مرتکب جرائم مندرج در مواد (48*) و (*50) این قانون شوند توسط مأموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا) به جزای نقدی معادل یک ششم. از حداکثر مجازات نقدی درجه هشتم خواهد بود همچنین اعمال جزای نقدی برای وسیله نقلیه مذکور مانع از اعمال مجازات ها و مجازات های مقرر برای متخلف یا متخلف نمی باشد. عاملان تصمیم در این ماده شامل تاکسی ها و شرکت های مسافربری اینترنتی نیز می شود. ثبت اولین تخلف منجر به عدم ثبت به موقع تخلفات بعدی نمی شود و جریمه ای برای وسایل نقلیه عمومی بزرگ اعم از اتوبوس مینی بوس و مترو مشمول احکام فوق نمی باشد.
تبصره 1- در صورتی که راننده یا سرنشین وسیله نقلیه موتوری مرتکب جرم موضوع ماده (49*) این قانون شود یا راننده یا سرنشین موتورسیکلت مرتکب یکی از جرایم ماده (48) یا (50) این قانون شود. وسیله نقلیه موتوری یا موتورسیکلت ضابطین اجرائی بلافاصله به مدت یک هفته توقیف و مالک آن از سوی مرجع قضایی به جزای نقدی معادل دو سوم حداکثر جزای نقدی محکوم خواهد شد. کلاس هشتم این حکم مانع از اعمال مجازات های مقرر در مواد (48) (49) و (50) نمی باشد.
تبصره 2- بسترهای تاکسی اینترنتی موظفند ظرف مدت دو ماه در سامانه های ارتباطی خود با مشتریان و رانندگان امکان گزارش مسافران متخلف از این قانون را برای رانندگان لحاظ کنند. چنانچه راننده تخلف مسافر از این قانون را به سامانه اعلام کند از پرداخت جریمه معاف می شود. همچنین این بسترها موظف به برقراری ارتباط آنلاین بین افسران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا) و. این سیستم در صورت عدم انجام وظایف این ماده سکوهای متخلف به پرداخت جزای نقدی معادل سه ماه سود از درآمد سکو محکوم خواهند شد.
تبصره 3 – در صورتی که وسیله نقلیه موتوری موضوع این ماده فاقد پلاک باشد یا به هر نحوی پلاک آن مخدوش یا ناخوانا یا پوشیده باشد علاوه بر توقیف وسیله نقلیه به مدت یک ماه جریمه مندرج در این مقاله نیز دو برابر خواهد شد.
تبصره 4- متخلف می تواند از تاریخ ابلاغ جریمه ظرف ده روز اعتراض خود را از طریق سامانه فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فرجا) با ذکر دلایل ثبت نماید. فرماندهي انتظامي جمهوري اسلامي ايران (فرجا) موظف است ظرف مدت دو هفته از وصول اعتراض تحقيقات لازم را انجام و در صورت عدم موجه بودن اعتراض در صورت اصرار معترض مراتب را به معترض اعلام نمايد. موضوع برای رسیدگی در کمیته ای متشکل از یک قاضی با اطلاع رئیس و کارشناس راهنمایی و رانندگی با معرفی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مربوطه ارسال می شود. هیأت موظف است ظرف یک ماه به پرونده رسیدگی کند. رياست هيئت به عهده قاضي است كه پس از دريافت نظر مشورتي از يكي ديگر از اعضا ظرف يك هفته تصميم مي گيرد و اين راي قضايي و قطعي است.
«رانندگان تاکسی های اینترنتی رسماً مخبر مسافران می شوند» این بخشی از توییت «شریفی زارچی» در واکنش به تصویب قانون حمایت از خانواده با ترویج فرهنگ عفاف و حجاب است.
علی شریفی زارچی در شبکه اجتماعی ایکس/توئیتر نوشت: می خواهند مردم ایران را جاسوس و خبرچین کنند. متخصصان پزشکان و مدیران شرکت ها و مجتمع های مسکونی باید تصاویر دوربین را در اختیار پلیس قرار دهند تا زنان هوش مصنوعی شناسایی و جریمه شوند. رانندگان تاکسی اینترنتی رسما خبرچین مسافر می شوند. این یک حمله گازی به حقوق یک ملت است.