تغییر رویه زباله گردهای تهران و استفاده از خودروی مسقف/ساماندهی ۳۰۰۰ کودک کار در پایتخت
دبیر مرکز رصد پایش و مدیریت آسیب های اجتماعی کلانشهر تهران از تغییر رویه پسماندهای شهر تهران و استفاده آنها از خودروهای تحت پوشش خبر داد.
عبدالمجید رحمانی در گفت وگو با یومیر. وی در خصوص ساماندهی زباله جمع کن های شهر تهران که یکی از ماموریت های راه اندازی کمپ اجتماعی و مرکز نظارت را رسیدگی به وضعیت زباله جمع کن های پایتخت عنوان کرد گفت: مراکز جمع آوری زباله غیرمجاز. مستعمره ظهور انواع آسیب های اجتماعی از قبیل تبدیل شدن به محل سکونت معتادان اشتغال کودکان توزیع مواد مخدر و … شده اند و بر این اساس رسیدگی به آن انجام می شود. پدیده شوم زباله به یکی از تیترهای شهرداری تهران در مرکز اجتماعی تبدیل شده است.
تغییر رویه زباله برداران تهران و استفاده از خودروهای سرپوشیده
وی با بیان اینکه با توجه به قوانینی که بازدارندگی لازم را نداشته و برخورد با زباله گردها و … اولین اقدام برای ساماندهی زباله جمع کن ها همکاری شهرداری با نظام قانونی است افزود: یکی از دادستان ها معاون دادستان شهرداری تهران با صدور حکمی به شهرداری تهران به یگان حفاظت شهرداری تهران اجازه داد در صورت مشاهده زباله گرد یا کامیون حمل زباله غیرمجاز با هماهنگی پلیس راهنمایی و رانندگی خودرو را با بار زباله توقیف کند. زباله جمع کن ها افتاده بودند. اما پس از مدتی این زباله جمع کن ها مدل کار خود را تغییر دادند. روشی که از ماشین سرپوشیده استفاده می کنند.
رحمانی در ادامه به اقدامات سازمان مدیریت پسماند شهرداری در قراردادهای خود با پیمانکاران و ممنوعیت استفاده از اتباع و کودکان غیرمجاز اشاره کرد و گفت: با توجه به این تاکید در قراردادهای شهرداری با پیمانکاران در صورت تخلف استفاده از اتباع و کودکان غیرمجاز. با پیمانکار برخورد قانونی خواهد شد
بررسی ها نشان داده است که اکثر کودکان خیابانی شهر تهران شهروند هستند و لازم است بخش شهروندی نیز در آن گنجانده شود. اما تاکنون 3000 کودک برای کار سازماندهی شده اند و مراقب باشید که این کودکان متحرک هستند و این مشکل باعث ایجاد مشکل در ساماندهی آنها می شود.
انتشار دستورالعمل جدید مدیریت پسماند در انتظار ابلاغ به سازمان شهرداری
وی بیان کرد: زباله ها تهدیدی برای سلامت اجتماعی هستند. اما این جنبه کمتر مورد توجه قرار می گیرد و از بعد بهداشت عمومی آزاردهنده است تصریح کرد: در بازدیدی که از مراکز غیرمجاز جمع آوری پسماند انجام دادیم مشخص شد که در این مراکز بیشتر از اتباع غیرمجاز استفاده می شود و این کارگران غیرمجاز می توانند آسیب های دیگری را به همراه داشته باشند. لازم است پولیس و اداره ملی در این زمینه مداخله کنند.
دبیر مرکز پایش پایش و مقابله با آسیب های اجتماعی کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه برخی قوانین بازدارندگی لازم را ندارند و با وجود ناامیدی مدیران راه حل این آسیب اجتماعی است؛ اما باز هم از نظر قانونی باید کار دیگری انجام شود وی ادامه داد: مواظب باشید که قانون نوسازی مربوط به سال 2083 باشد و باید برای آن دستور نامه نوشته می شد. اما 20 سال است که این دستورالعمل نوشته نشده است و بالاخره این دستورالعمل اخیرا تکمیل شده است و منتظر انتشار سازمان شهرداری ها و دهیاری ها در وزارت کشور هستیم که تکلیف دستگاه ها در این زمینه روشن شود. این دستورالعمل و هر چه این وظایف واضح تر باشد اقدامات بهتری می تواند اتخاذ شود. و مفاهیمی مانند زباله مالکیت زباله در سطل زباله بازیافت و … نیز شناسایی شده است.
وی افزود: بررسی ها نشان داده است که بیشتر کودکان خیابانی شهر ملی هستند و لازم است اداره کل کشور نیز در آن گنجانده شود. البته تاکنون 3000 کودک کار در تهران ساماندهی شده اند که با توجه به سیار بودن این کودکان این مشکل در ساماندهی آنها مشکل ایجاد می کند.
یگان حفاظت شهرداری تهران با هماهنگی پلیس راهنمایی و رانندگی مجاز شد در صورت مشاهده زباله گرد غیرمجاز یا خودروی دارای زباله خودروی حمل زباله را توقیف کند اما پس از مدتی زباله جمع کن ها مدل کار خود را تغییر دادند. روشی که از ماشین سرپوشیده استفاده می کنند.
ثبت آرزوهای کودکان کار در سامانه لبخند
ساماندهی 3000 کودک کار در تهران
رحمانی درباره وضعیت اخیر برخورد با کودکان کار و خیابانی در تهران گفت: در آغاز فعالیت اسکان اجتماعی تفاهم بین سازمان ملی حقوق کودک وزارتخانه وجود داشت. دادگستری فرجه بهزیستی و… برای ساماندهی این کودکان امضا شد تا این سازمان به صورت پایلوت انجام شود. بهزیستی مشخص شد و فرجا و وزارت امور خارجه و دادگستری با حمایت شهرداری تهران حدود 9 ماه کار کودکان خیابانی را سامان دادند. خود را قرار داده است
دبیر مرکز رصد پایش و مدیریت آسیب های اجتماعی کلانشهر تهران طرح ساماندهی کودکان کار را «خانواده محور» دانست و افزود: بر این اساس مددکاران آموزش دیده سازمان بهزیستی با خانواده در ارتباط بودند. کودک سر چهارراه و سپس نوع اقامت مجاز یا خانواده های غیرمجاز که اکثرا شهروند هستند شناسایی می شود و سپس طبق قانون با این خانواده ها برخورد می شود و حدود 3000 کودک شناسایی شده اند. تحت این پروژه مرکز اجتماعی و رصد شهرداری تهران. تبدیل شد
وی با تاکید بر اینکه این طرح باید در یکی از جلسات اردو و نقاط ضعف و قوت آن مشخص شود تا بتوانیم ساماندهی کودکان کار را با سرعت بیشتری دنبال کنیم گفت: بر اساس این روش به دنبال راهکارهایی برای حمایت خواهیم بود. خانواده ها از این ما کودک هستیم و در همین راستا سامانه لبخند توسط مرکز دیده بان کودکان کار فعال شده است تا گروه های غیردولتی این منطقه بتوانند اطلاعات کودکان را در این سامانه بارگذاری کنند تا با توجه به شغل و آرزو. آنها اعلام می کنند برنامه ریزی آموزش و پرورش و ایجاد مهارت برای آنها.
معرفی بخش رسیدگی به جرایم متکدیان در دادسرا
رحمانی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه متکدیان سطح شهر تهران تاکید کرد: طبق قانون ساماندهی این افراد با شهرداری تهران است. اما قوانین موجود بازدارندگی لازم را ندارد افزود: در پایان سال گذشته حکم قضایی در زمینه کودکان کار صادر شد که بر اساس آن با متکدیانی که با کودک آزاری فعالیت می کنند باید برخورد قضایی شود و اخیرا بخش رسیدگی به جرایم در دادسرا به ستاد اجتماعی شهرداری تهران معرفی شد. زیرا شناسایی متکدیان حرفه ای مستلزم زیرساخت هایی است که با هماهنگی سایر نهادها و زیر نظر دستگاه قضایی انجام شود و در صورت نیاز واقعی این متکدیان زمینه اشتغال و حمایت از آنها فراهم شود.
دبیر مرکز پایش پایش و مدیریت آسیب های اجتماعی کلانشهر تهران درباره مداخله مرکز اجتماعی در موضوع حاشیه نشینی گفت: بر اساس مصوبه هیات وزیران اولویت های کوتاه مدت از جمله ساماندهی تکدی گری معتادان متجاهر است. و کودکان کار برهم زننده سیمای شهر در اولویت اول و اولویت های بلندمدت نیز به عنوان پیگیری مفاسد اجتماعی و حاشیه نشینی طبقه بندی شد و لازم بود جلساتی با سایر نهادها در این خصوص برگزار شود. این دو سوال را خلاصه کنید
وی افزود: در خصوص بحث حاشیه نشینی تجارب سازمان نوسازی شهرداری تهران قرارگاه تحول مردمی اردوی 2020 محلات کم برخوردار و تجربیات محلات محروم توسط سپاه و بسیج و قرارگاه اجتماعی جمع آوری شد. تهران در چند هفته آینده و همچنین در مفاسد اخلاقی در دستور کار قرار دارد. نظرات نهادهای اصلی گرفته شده و باید جلسات کارشناسی متعددی در این زمینه برگزار شود.
انتهای پیام