رد لایحه «حفاظت رودخانه ها و کاهش خطرات سیل» در کمیسیون کشاورزی مجلس

رد لایحه «حفاظت رودخانه‌ها و کاهش خطرات سیل» در کمیسیون کشاورزی مجلس

سخنگوی کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست شورای اسلامی از رد لایحه حفاظت از رودخانه ها و کاهش سیلاب در جلسه اخیر این کمیسیون خبر داد و گفت: یکی از دلایل اصلی رد این لایحه است. این بود که تمرکز اصلی آن بر مالکیت زمین بود و حریم رودخانه ها و واگذاری مالکیت آن به وزارت نیرو بود.

به گزارش یومیر سامیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست شورای اسلامی در تشریح جزئیات جلسه امروز این کمیسیون اظهار کرد: امروز دو دستور مهم در کمیسیون داشتیم که یکی از آنها. لایحه حفاظت از رودخانه ها و کاهش خطر سیل بود. با توجه به اینکه دیدگاه های متناقضی از سوی دولت به ویژه سازمان منابع طبیعی در مورد این لایحه وجود داشت و نظرات آنها نیز در مورد این لایحه بود و با توجه به اینکه تمامی همکاران حاضر در کمیسیون در بررسی جزئیات آن در کمیسیون نظر مثبت داشتند. نظر در مورد رد این لایحه در نهایت این لایحه به تصویب کمیسیون کشاورزی نرسید.

وی افزود: یکی از دلایل اصلی رد این لایحه این بود که عمدتاً بر محور مالکیت اراضی و رودخانه ها و واگذاری مالکیت آن به وزارت نیرو متمرکز بود.

این نماینده مجلس همچنین بیان کرد: دومین دستور کار جلسه امروز کمیسیون کشاورزی بررسی پیش نویس پروتکل ارزیابی اثرات فرامرزی زیست محیطی تکمیل کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر بود. این پروتکل یکی از چهار پروتکل کنوانسیون تهران است و سه پروتکل قبلی قبلاً تصویب شده بود. خود این کنوانسیون قبلاً به تصویب مجلس رسیده است و جمهوری اسلامی ایران نیز عملاً به این کنوانسیون ملحق شده است.

رفیعی به تشریح جزئیات کنوانسیون تهران پرداخت و گفت: محور کنوانسیون تهران بحث حفاظت از محیط زیست دریای خزر بین 5 کشور ساحلی اطراف دریای خزر است و هر یک از پروتکل های چهارگانه این کنوانسیون است. در مورد با موضوعات خاص مربوط به حفاظت از محیط زیست دریای خزر. پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی شامل بحث ارزیابی یا EIA مربوط به دریای خزر است و در واقع در ابتدا توسط جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد شده بود اما از 5 کشور عضو کنوانسیون تهران 4 کشور دیگر به آن پیوستند. این پروتکل قبلا و خود ایران. این آخرین کشوری است که به آن ملحق شده است.

وی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که باید درباره آن صحبت کنیم این است که در کشور خودمان قوانینی برای ارزیابی اثرات زیست محیطی داریم و قوانینی هم وجود دارد اما در عملیات مشترک نیز نیازمند قوانین مشترک هستیم. با توجه به اینکه ایران در دریای خزر فعالیت چندانی ندارد و در واقع به دلیل بهره برداری های انجام شده توسط سایر کشورها و به دلیل اینکه سطح آب دریای خزر در سمت جمهوری اسلامی ایران بالاتر است بخش مربوطه به ایران از آلودگی برداشت ها و فعالیت ها. کشورهای دیگر تحت تأثیر قرار گرفته اند و حق ایران برای حفاظت از محیط زیست در حال نقض است. بنابراین ما به این قوانین نیاز داریم تا سایر کشورها را ملزم به رعایت جنبه های زیست محیطی عملیات خود کنیم.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: این لایحه امروز با تصویب این کمیسیون به صحن ارجاع می شود و در صورت تصویب به قانون تبدیل می شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا