بنای تاریخی مهدکودک سلمان بابل، جولانگاه سارقان و معتادان شد
یومیر/مازندران بنای تاریخی مهدکودک و مجتمع خدمات پشتیبانی سلمان (پیوست بهزیستی) که در دوره پهلوی اول ساخته شده و به دلیل بی توجهی برخی از مسئولان در تاریخ 8 تیر 1378 به شماره 2352 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. و رسیدگی نکردن به این اثر تاریخی در اثر سرقت های پی در پی آسیب جدی دیده و به محل پرورش سارقان معتادان و اراذل و اوباش تبدیل شده است.
با بلاتکلیفی چندین ساله در “ساختمان تاریخی مهد کودک سلمان” جنب پل تاریخی محمدحسن خان بابل و حاشیه رودخانه بابل که در مراقبت و حفاظت از آن غفلت شده است متاسفانه هر از چند گاهی شاهد هستیم که سرقت اشیاء این بنا و تخریب تدریجی آن ادامه این روند دوام و استحکام این اثر تاریخی را به طور جدی تهدید کرده است.
مهران فلاح رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان بابل گفت: این بنای تاریخی ارزشمند که در سال ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است پاتوق معتادان متجاهر و سارقان بوده است. مدت طولانی و در و پنجره و ابزار داخل ساختمان کنده شده و به گروگان گرفته شده است. اخیراً به دلیل برودت هوا برای گرم شدن خود با افروختن آتش کف ساختمان طبقه فوقانی را تخریب کردند که باعث آسیب به این بنای تاریخی شد.
وی افزود: این ساختمان ثبت شده هم اکنون در اختیار بهزیستی است و حسین اسلام پور رئیس بهزیستی بابل تلاش و پیگیری زیادی انجام داده اما بودجه لازم برای حفاظت از ساختمان را ندارد. و مسئولان استان باید در این خصوص موضع گیری کنند.»
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی بابل؛ در این زمینه نامه ای برای حفظ و حراست از آثار تاریخی شهرستان بابل تنظیم و با امضای استاندار و دو نماینده مردم شهرستان بابل به وزیر سازمان میراث فرهنگی تقدیم شد. تاکید شده به عنوان یکی از آثار با ارزش تاریخی که باید خاص باشد. لازم به ذکر است که این بنا مهدکودک یا مهدکودک سابق سلمان بوده است.
وی یادآور شد: با پیگیری های انجام شده مقرر شد معاون میراث فرهنگی فولکتینگ تا دو هفته آینده از این اثر تاریخی بازدید کند تا بودجه ای برای مرمت در نظر گرفته شود.
رئیس میراث فرهنگی بابل تصریح کرد: هدف ما حفظ آثار تاریخی است اما مشکلات مالی داریم و بارها این مشکلات را بیان کرده ایم. انتظار داریم مسئولان و افراد خیرخواه در این زمینه به ما کمک کنند.
وی یادآور شد: مشکلات را گزارش می دهیم اما مسئولان مربوطه باید اقدامات قانونی لازم را برای حفظ این آثار انجام دهند تا از تخریب آثار تاریخی جلوگیری شود.
تهیه شده توسط صمد صالح طبری
انتهای پیام