موشک هایی با فناوری و فرمان ایرانی 


قدرت موشکی ایران که مورد غبطه بسیاری در جهان است میراث مردی است که امروز سالگرد شهادتش است. رحمت خدا بر شهید حاج حسن تهرانی مقدم که دستان مردم ایران را پر کرد و حاصل تلاشش موشکی است که فناوری و فرماندهی آن در دست ایران است.

موشک هایی با تکنولوژی و فرماندهی ایرانی

به گزارش یومیر محمدجواد اخوان در سرمقاله روزنامه جوان نوشت: 50 سال پیش زمانی که درآمد سرشار نفتی و ماموریت ژاندارمری منطقه از آمریکا محمدرضا پهلوی را وسوسه کرد که به روزترین آمریکایی را بخرد. سلاح در آمریکایی ها با قیمتی گزاف درهای صنایع نظامی خود را به روی شاه باز کردند و تنها استثناء را برای «سلاح های هسته ای» اعلام کردند. اما چند سال بعد معلوم شد که این استثناء دیگری نیز دارد. مسابقه تسلیحاتی بین همسایگان شرقی ایران یعنی. هند و پاکستان به تدریج به گزینه «موشکی» منتهی شدند و این سلاح تهاجمی کمتر شناخته شده در آن زمان توجه شاه را به خود جلب کرد.
شاه که معتقد بود با دلارهای نفتی می توان از شیر مرغ تا جان انسان ها خرید کرد از آمریکایی ها خواست موشک بالستیک بخرند و البته «نه» نشنید اما در عمل امکان خرید این سلاح ها وجود نداشت. گویی آمریکایی ها نمی خواستند ژاندارمری خود را بدون اینکه مشخص کنند به این سلاح تهاجمی و استراتژیک مجهز کنند.
البته شاه ناامید نشد و به سراغ متحد منطقه ای آمریکا یعنی رژیم اشغالگر قدس رفت. صهیونیست ها پیشنهاد شاه را پذیرفتند و طرح مونتاژ نسل اول موشک های اسرائیلی در ایران را با نام رمز پروژه «شکوفه» ارائه کردند. مبلغ درخواستی صهیونیست ها یک میلیارد دلار (تقریبا معادل دو میلیارد دلار قدرت خرید امروز) بود که در ازای پاکسازی نفت ایران تامین شد. مهندسان اسرائیلی به ایران رفتند و ساخت چندین سایت در استان کرمان برای پیشبرد پروژه مونتاژ موشک آغاز شد. البته این آغاز به پایان نرسید و در بحبوحه انقلاب اسلامی اسرائیلی ها که پول خود را کامل دریافت کرده بودند فرار کردند و حتی نقشه های پروژه را نیز با خود بردند تا چیزی به دست مردم نماند. مردم ایران
جالب اینجاست که بعدها رونی برگمان روزنامه نگار صهیونیست مرتبط با سرویس های اطلاعاتی رژیم اشغالگر قدس راز ناگفته ای از این همکاری نظامی را در کتاب معروف خود «جنگ مخفی علیه ایران» فاش کرد که تقلب بزرگ اسرائیل در این قرارداد بود. اسرائیلی ها هوشمندانه موفق شده بودند موشک های نسل اول خود را که منسوخ شده و نیاز به مدرن سازی داشتند به رژیم پهلوی بسازند و از این طریق بودجه نوسازی زرادخانه موشکی خود را از نفت ملت ایران پیدا کردند و در نهایت بدون تحویل چیزی به ایرانی ها پول گرفته شده بود
انقلاب اسلامی پیروز شد و در اوج جنگ اجباری یکی از کاستی های اصلی تسلیحات کشور موشک بود که به راحتی به دست نمی آمد و این ضعف نوعی نابرابری را در جنگ شهری ایجاد کرد. وعده های دروغینی که حتی برخی از معدود فروشندگان تسلیحات به ایران داده بودند به تدریج این ایده را ایجاد کرد که راه حل دیگری جز ساخت موشک ملی وجود ندارد. اینجا بود که تلاش های شهید حسن تهرانی مقدم و یارانش ایران را از کشوری مستاصل از خرید موشک به کشوری با عنوان در میان قدرت های موشکی تبدیل کرد.
موشکی که شاه برای خرید آن به دست آمریکایی ها فرستاد و پاسخی دریافت نکرد در نهایت برد 150 تا 200 کیلومتر و حداقل قدرت داشت اما امروز ایران اسلامی به همت فرزندانش موشک ماهواره ای دارد که غربی ها بهتر از هرکسی می دانید که چیست و توانایی تولید آن را دارد. این به چه معناست؟
عملیات موسوم به «شهید سلیمانی» و حمله به عین الاسد در سال 2018 و دو عملیات «وعده صادق» در سال 1403 معنای دقیق قدرت موشکی ایران را برای غربی ها به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان داد. قدرتی که «تکنولوژی» و «فرماندهی» آن متعلق به ایران است. هر دوی ما می دانیم که چگونه ساخته می شود و اجازه تیراندازی فقط در دستان ماست.
شاید برخی از کشورهای ثروتمند برخی از این موشک ها را مانند شاهن خریداری کرده باشند اما فناوری و حتی صلاحیت استفاده از آن را ندارند. تجربه سال گذشته نشان داد که بسیاری از سامانه های اطلاعاتی و عملیاتی که با قیمت گزاف به کشورهای منطقه فروخته می شوند تحت کنترل عملیاتی ارتش آمریکا هستند و این فرمانده سنتکام است که تصمیم می گیرد کجا بروند. . استفاده می شود. این در واقع نوعی برون سپاری تامین منافع آمریکا با دلارهای نفتی کشورهای عربی است.
قدرت موشکی ایران که مورد غبطه بسیاری در جهان است میراث مردی است که امروز سالگرد شهادتش است. رحمت خدا بر شهید حاج حسن تهرانی مقدم که دستان مردم ایران را پر کرد و حاصل تلاشش موشکی است که فناوری و فرماندهی آن در دست ایران است.

انتهای پیام

Back to top button