ترامپ از اشتباهات گذشته درس خواهد گرفت؟


نامزد جمهوری خواه با پیروزی بر رقیب دموکرات خود برای دومین بار به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد. سوالی که مطرح می شود این است که آیا او قصد دارد همان سیاست های گذشته را علیه ایران تکرار کند یا از سیاست های شکست خورده گذشته درس گرفته است؟

آیا ترامپ از اشتباهات گذشته درس خواهد گرفت؟

به گزارش یومیر «تهبرد مساهر» نوشت: دونالد ترامپ در حالی رئیس جمهور آمریکا شد که حمله احتمالی ایران به رژیم صهیونیستی در قالب عملیات «قول صادق 3» بر اساس اظهارات مقامات ارشد کشورمان قطعی به نظر می رسد. کشور و نگرانی محافل سیاسی غربی جنگی همه جانبه در منطقه غرب آسیا در جریان است.

جمهوری اسلامی ایران بارها نشان داده است که هیچ تجاوزی به خاک خود را تحمل نخواهد کرد و اقدامات طرف مقابل را تلافی خواهد کرد. ترامپ همچنین بارها نگرانی خود را از درگیری های ایران و رژیم سرکش صهیونیستی ابراز کرده است بنابراین انتظار می رود با رویکرد خود در مبارزات انتخاباتی به دنبال پایان دادن به تنش های منطقه ای باشد.
برخلاف رویکرد ریاست جمهوری قبلی خود ترامپ در مناظره ها و سخنرانی های خود مدعی شده است که مایل به تعامل دیپلماتیک با ایران است. وی در سخنرانی خود در نیویورک مدعی شد که آماده از سرگیری مذاکرات با ایران است زیرا عدم توافق می تواند عواقب جبران ناپذیری برای منطقه داشته باشد.

رئیس جمهور منتخب آمریکا می داند که رژیم جنایتکار صهیونیستی به رهبری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر با اقدامات خود در منطقه در یک سال گذشته با تظاهرات گسترده مردمی در سرزمین های اشغالی با سرعت بیشتری به سمت فروپاشی پیش می رود و در نظر دارد تا نجاتش بده از این باتلاق

وی در دوره قبلی ریاست جمهوری خود با اقدامات گسترده ای که با همکاری رژیم صهیونیستی در منطقه انجام داد نتوانست به هیچ یک از اهداف خود دست یابد و به نظر می رسد این بار نیز اشتباهات قبلی خود را تکرار نخواهد کرد.

ترامپ با گذشت یک سال از آخرین دوره ریاست جمهوری خود به طور یکجانبه از توافق برجام بین ایران و قدرت های جهانی خارج شد و شدیدترین تحریم ها را علیه کشورمان اعمال کرد. دموکرات ها با ریاست جمهوری بایدن به دلیل تداوم تحریم های ترامپ تحریم های ایران از جمله تحریم های اقتصادی و نظامی را به میزان قابل توجهی اضافه کردند.

پس از حمله موشکی سنگین ایران به رژیم صهیونیستی در ماه گذشته واشنگتن تحریم ها علیه بخش های نفت و پتروشیمی ایران را افزایش داد تا بر صادرات نفت خام ایران تأثیر منفی بگذارد. صادرات نفتی که در چند سال گذشته علیرغم تحریم ها بهبود یافته و رشد مثبتی داشته است بنابراین از نظر میزان فروش نفت ایران تفاوتی با دوره برجام وجود ندارد.

ایران به خوبی می داند که فارغ از تحولات داخلی آمریکا دیپلماسی با واشنگتن در این مقطع با هر دوره دیگری متفاوت است. در درازمدت انتخاب ترامپ برای جمهوری اسلامی ایران اهمیتی ندارد زیرا به نظر می رسد واشنگتن متوجه شده است که تحریم ها دیگر عامل بازدارنده ای علیه کشورمان نیست و جمهوری اسلامی ایران به خوبی از نحوه دور زدن تحریم ها آگاه است.

راهبردهای اصلی کشورمان تحت تأثیر تحریم ها یا سیاست های رئیس جمهور آمریکا قرار نخواهد گرفت. همان طور که چندی پیش سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه اعلام کرد: «روش ها ممکن است تغییر کند ممکن است کارها تسریع یا به تأخیر بیفتد اما ما هرگز از اصول و اهداف خود کوتاه نخواهیم آمد».

انتهای پیام

Back to top button