جهان چگونه به پایان خواهد رسید؟
حتی در عجیب ترین نظریه های کیهان شناسان هیچ پایان خوشی برای جهان وجود ندارد. همه سناریوهای ارائه شده تا کنون نوعی پایان تاریک و بی پایان را برای جهان پیش بینی کرده اند خواه انجماد بزرگ انجماد طولانی یا بیگ بنگ.
به گزارش یومیر ایتنا نوشت: حتی در عجیب ترین نظریه های کیهان شناسان نیز پایان خوشی برای جهان وجود ندارد. همه سناریوهای ارائه شده تا کنون نوعی پایان تاریک و بی پایان را برای جهان پیش بینی کرده اند خواه انجماد بزرگ انجماد طولانی یا بیگ بنگ.
دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که نوعی از انرژی تاریک که گمان می رود وجود داشته باشد می تواند به سرنوشتی تلخ برای جهان به نام “یخ زدن طولانی” منجر شود.
به این ترتیب کم کم همه چیز کند می شود و در نهایت به یک رکود می رسد به طوری که دیگر فعالیتی در دنیا باقی نمی ماند.
به گزارش ایتنا و به نقل از LiveScience در این سناریو جهان تا رسیدن به اندازه محدود به انبساط خود ادامه می دهد اما در نهایت همه چیز آنقدر سرد می شود که فعالیت بدنی و حتی حرکت هسته ای متوقف می شود.
انرژی تاریک چیست؟
انرژی تاریک یک نیروی مرموز است که مسئول گسترش شتابان جهان است. این پدیده در دهه 1990 کشف شد و از آن زمان به بعد یکی از مهم ترین اسرار در کیهان شناسی مدرن بوده است.
دانشمندان هنوز به طور کامل نمی دانند انرژی تاریک چگونه کار می کند. اما نظریه های جالب و بدیع در این زمینه ارائه شده است که توضیحات متفاوتی برای این نیروی عجیب ارائه می کند.
یکی از این نظریه ها «انرژی تاریک هولوگرافیک» نام دارد. طبق این نظریه فضا و گرانش همانطور که می بینیم در واقع یک توهم است. جهان در واقع فقط یک سطح دو بعدی است و نیروهای کوانتومی عجیب و پیچیده ای که در این سطح دو بعدی وجود دارد باعث می شود گرانش و ساختار سه بعدی فضا را احساس کنیم.
این مدل از انرژی تاریک به طور طبیعی منجر به انبساط شتابان جهان می شود چیزی که ما به عنوان انرژی تاریک می شناسیم.
سرنوشت دراز مدت کیهان با انرژی تاریک هولوگرافیک
دو اخترفیزیکدان اخیراً به این سؤال پرداختند که اگر کیهان توسط انرژی تاریک هولوگرافیک اداره شود چه سرنوشتی در انتظار جهان است.
انرژی تاریک حدود 70 درصد از چگالی انرژی در کل جهان را تشکیل می دهد. با انبساط جهان چگالی ماده معمولی و ماده تاریک کاهش می یابد اما انرژی تاریک بیشتر و بیشتر ظاهر می شود. برای مطالعه سرنوشت کیهان دانشمندان ماده را نادیده گرفتند و تنها بر تکامل انرژی تاریک هولوگرافیک تمرکز کردند.
آنها دریافتند که همانطور که انتظار می رفت انرژی تاریک هولوگرافیک همچنان باعث انبساط کیهان می شود اما اثر آن به تدریج در طول زمان کاهش می یابد و سرعت انبساط کاهش می یابد. این انبساط تا زمانی ادامه می یابد که جهان به اندازه ثابتی برسد.
اما با کاهش سرعت جهان چگالی انرژی تاریک هولوگرافیک نیز کاهش می یابد. چون چگالی ماده نیز با انبساط جهان کاهش می یابد جهان به تدریج به طور کامل متوقف می شود.
دانشمندان این سناریو را “یخ زدگی طولانی” می نامند که با سناریوهای شناخته شده کیهان شناسی مانند “یخ زدگی بزرگ” (تداوم انبساط با سرعت روزافزون) و “بیگ بنگ” (جهان در حال فروپاشی به سمت مبدأ خود) متفاوت است. یا بیگ بنگ).
انجماد طولانی: پایان تلخی برای جهان
لازم به ذکر است که سناریوی «انجماد طولانی» چشم انداز خوشایندی ندارد. اگرچه انبساط کیهان در نهایت متوقف خواهد شد اما هیچ منبع انرژی جدیدی برای تمام مواد موجود در جهان وجود نخواهد داشت.
در نتیجه تمام ستارگان در نهایت خاموش و متلاشی می شوند و تمام ذرات زیر اتمی به آرامی جدا می شوند و در سرما ناپدید می شوند.
متأسفانه حتی در عجیب ترین نظریه های کیهان شناسان هیچ پایان خوشی برای جهان وجود ندارد. همه سناریوهای ارائه شده تا کنون نوعی پایان تاریک و بی پایان را برای جهان پیش بینی کرده اند خواه انجماد بزرگ انجماد طولانی یا بیگ بنگ.
تحقیقات در مورد انرژی تاریک ادامه دارد و دانشمندان امیدوارند با پیشرفت های جدید بتوانند این نیروی مرموز را بهتر درک کنند. اما تا آن زمان سرنوشت نهایی جهان یکی از بزرگترین اسرار علمی باقی مانده است.
شاید هرگز نتوانیم راهی برای جلوگیری از این سرنوشت پیدا کنیم اما درک چگونگی پایان جهان هنوز برای بشریت جذاب و مهم است.
انتهای پیام