چالش ها و بحران های پیش روی خاک چیست؟

چالش‌ها و بحران‌های پیش روی خاک چیست؟

به گزارش خبرگزاری یومیر در استان سمنان حسین شاهینی با تاکید بر اینکه نیازهای انسان و نیازهای مختلف از زمین تامین می شود گفت: این نیازها و نیازهای مختلف انسان از زمین تامین می شود. وی گفت: بقای این موهبت الهی بدون شک وظیفه مهمی بر عهده همه موجودات است.
مدیر آب و زمین و امور فنی و فنی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: بدیهی است استفاده بهینه و پایدار از زمین در شرایطی امکان پذیر است که از ویژگی های زمین و چالش ها آگاهی کامل داشته باشیم. رو به رو را
شاهینی با اشاره به برخی چالش ها و بحران های پیش روی زمین گفت: شخم نادرست زمین های کشاورزی به ویژه در کشورهای دارای شیب تند و خاک کم عمق آبیاری زمین های کشاورزی با آب های نامتعارف مانند فاضلاب و پساب های صنعتی تخریب و هدر رفتن زمین ها. در مناطق کشاورزی و مراتع با فرآیندهایی مانند بستن سبدها از جمله بحران های پیش روی زمین است.
وی خاطرنشان کرد: فشردگی و شور شدن خاک به دلیل استفاده نامناسب از کودهای شیمیایی و رعایت نکردن تناوب زراعی و آبیاری شور از دیگر چالش های پیش روی خاک است.
مدیر آب و زمین و امور فنی و فنی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: بر کسی پوشیده نیست که شناخت و تمرکز بر چالش های مرتبط با منابع زمین کشاورزی ما را در مقابله با بحران ها و انتخاب راهبردهای مقابله ای مناسب و اقدامات بهینه یاری می کند. .
شاهینی گفت: مدیریت آب و اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان با توجه به نیازهای موجود برای حفظ کیفیت زمین و رفع و کاهش چالش های پیش روی زمین کشاورزی استان اقدامات و گام های موثری را برداشته است.
وی افزود: انجام خاک سنجی های ویژه در مقیاس 1:25000 و تهیه نقشه های قابل مدیریت اراضی استان در منطقه ماجن شاهرود با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد ریال با مشارکت فعال ذی نفعان از مهمترین اقدامات در این زمینه است. این منطقه
مدیر آب و زمین و امور فنی و فنی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: در این راستا بررسی هزار هکتار از محدوده مجن شاهرود با حفر 40 پروفیل برای نمونه برداری از لایه های مختلف خاک در دستور کار قرار گرفت.
شاهینی بیان کرد: این اقدام با هدف تعیین ساختار و خواص فیزیکی و شیمیایی حدود و پتانسیل های خاک در منطقه تعیین الگوی کشت مناسب و مناسب خاک و تهیه نقشه خاک قابل مدیریت و استفاده از ظرفیت استان انجام می شود. آزمایشگاه ها
وی افزود: پس از تجزیه و تحلیل آزمایشات و تهیه نقشه خاک قابل مدیریت نتایج در اختیار کشاورزان و بهره برداران قرار می گیرد.

46

دکمه بازگشت به بالا