مکتب هنر رضوی از بُن مایه های معرفتی هنر به وجود آمد
یومیر/ خراسان رضوی مدیر پروژه حوزه هنری رضوی گفت: حوزه هنری رضوی برخاسته از بنیان معرفتی هنر است و موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی نیز از آن حمایت می کند.
استاد محمدجواد استادی در گفت وگو با یومیر در خصوص جزئیات انعقاد تفاهم نامه دائمی همکاری و قرارداد یک ساله طرح های پژوهشی حوزه هنری رضوی اظهار کرد: موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی در حال انجام است. خود در 3 سال گذشته برای ارتقای سازمان به شیوه ای مشکل محور و هدفمند.
وی افزود: مهمترین سوال در موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی این بود که چگونه می توان از زبان هنر برای تبدیل مفاهیم و آموزه های رضوی به اشکال خاص استفاده کرد؟ همچنین چگونه می توان گسترش اجتماعی زیارت را در زیست توده مردم با زبان هنر فراهم کرد.
مجری طرح حوزه هنری رضوی افزود: مدرسه هنری رضوی ایده ای است که با مرور بیش از 800 سال آثار درخشان هنر اسلامی در حرم امام رضا (ع) تولید شده است که از زمان دفن امام رضا (ع) ادامه داشته است. به عنوان) و هنوز هم ادامه دارد و هنرمندان آثار هنری زیادی خلق کردند. نکته دوم تنوع آثار هنری است که تقریباً در تمام هنرهای حرم مطهر وجود دارد.
وی ادامه داد: همه این هنرها دارای مبانی معرفتی است و همین موضوع باعث شد که حوزه هنری رضوی ایده بگیرد و موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی نیز از آن حمایت کرد. در این راستا بعد بسیار مهمی از افعال نظری و پژوهشی وجود دارد که ما را قادر می سازد تا یک مکتب را تعریف کنیم.
یک استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی با توجه به بستر و توسعه این ایده همکاری خود را با مؤسسات پژوهشی مهم کشور آغاز کرده و تفاهم نامه هایی را با مهم ترین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در این زمینه به امضا رسانده است. روز اولین مرکز دانشگاه هنر بود. به عنوان دانشگاه مادر مرجعی در آموزش هنری کشور بود. تفاهم نامه ای بین دو گروه به مدت 3 سال به امضا رسید که طی آن همکاری های خوبی صورت گرفت.
وی بیان کرد: طی این تفاهم نامه تقریبا 5 طرح پژوهشی بزرگ انجام شد که هم اکنون در قالب 5 کتاب قابل چاپ است. در این دوره برنامه ها و همایش های مختلفی از جمله کنگره بین المللی حوزه هنری رضوی اردوهای دانش آموزی در مشهد همایش ها و نشست های مختلف برگزار شد.
مدیر پروژه هنرستان رضوی تصریح کرد: در پایان قرارداد 3 ساله 2 گروه عملکرد خود را در این مدت بررسی کردند و با توجه به تجربه خوبی که از قرارداد قبلی داشتند تصمیم به اجرای توافقنامه جدید بدون محدودیت زمانی گرفتند. در این تفاهم نامه محدودیت زمانی وجود ندارد و این تفاهم نامه به صورت دائمی بین 2 مجموعه تنظیم شده و همچنین اهداف متمرکزی در خصوص حوزه هنری رضوی مد نظر قرار گرفته است.
وی بیان کرد: اولین تفاهم نامه بین این 2 گروه در راستای اهداف برنامه های اجرایی به طور کلی تبیین شد اما پس از این تجربه اکنون اهداف بر توسعه ایده هنرستان رضوی در قالب های مختلف متمرکز شده است. یک برنامه منسجم برای این کار طراحی شده است این قرارداد ثابت فضای بین 2 مجموعه را باز می کند تا آنها بتوانند کارهای مشترک بیشتری انجام دهند.
یک استاد دانشگاه گفت: اولین اقدام اجرایی که در قالب این تفاهم نامه صورت گرفت امضای قراردادی بین موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر بود که به نظر می رسد با چنین رویکردهایی در پژوهش هنر اسلامی بی نظیر است.
اعتباری بالغ بر 6 میلیارد تومان سرمایه گذاری برای حمایت از پژوهش در حوزه هنری رضوی
وی ادامه داد: از نظر ریالی تفاهم نامه منعقد شده بین این دو گروه 5 میلیارد تومان برای سهم دانشگاه هنر و یک میلیارد تومان برای موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی است که در مجموع 6 میلیارد تومان سرمایه گذاری برای حمایت است. برای پژوهش در حوزه هنری رضوی نیز صورت گرفته است.
مدیر پروژه حوزه هنری رضوی خاطرنشان کرد: سازوکار اجرای این قرارداد به این صورت است که کارگروه مشترک شورای سیاسی و علمی بین این دو گروه تشکیل شد که وظیفه تدوین و انتخاب موضوعات پژوهشی و تصویب موضوعاتی را که دبیرخانه هنرستان رضوی دریافت می کند تا قرارداد تبدیل شود.
وی افزود: دانشگاه هنر نیز در این قرارداد بازوی اجرایی ما محسوب می شود و امور اجرایی عقد قرارداد و پیگیری آن نیز در دانشگاه هنر صورت می گیرد. روند طراحی شده برای آن به این صورت است که به زودی اطلاعیه عمومی در سراسر کشور منتشر و محورهای آن نیز اعلام خواهد شد.
استادی تصریح کرد: با وجود تفاهم نامه بین دانشگاه هنر و مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی فعالیت ها محدود به این دو مجموعه نبوده و علاقه مندان و پژوهشگران از سراسر کشور می توانند موضوعات خود را پس از ارائه به دبیرخانه آموزشکده ارسال کنند. فراخوان پیشنهاد منتشر شده است. هنر رضوی را برای بررسی ارسال کنید. در نهایت طرح ها و ایده های منتخب به صورت قراردادی تبدیل شده و روند اجرای آنها آغاز خواهد شد. امیدواریم پس از انجام این کارها نتایج این قرارداد را به صورت مکتوب منتشر کنیم.
وی بیان کرد: قرارداد دو مجموعه منحصر به انجام طرح های پژوهشی نیست و قالب های متعددی از جمله انجام طرح های پژوهشی تألیف و ترجمه کتاب برگزاری همایش و… در نظر گرفته شده است. اما نکته اصلی در فراخوان انجام پروژه های تحقیقاتی نگارش و ترجمه کتاب است.
مجری طرح حوزه هنری رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 8 موضوع عمده در قالب ایده حوزه هنری رضوی در نظر گرفته شده است که در فراخوان نیز اعلام خواهد شد و علاقه مندان می توانند موضوعات مورد نظر خود را از طریق سایت و یا به صورت مستقیم به آدرس زیر ارسال کنند. دبیرخانه هنرستان رضوی. نتایج این موضوعات ارسالی نیز باید از بررسی های تخصصی اعلام شود.
وی گفت: پیش بینی می شود گزارشی از تعداد پروژه های ارائه شده در فاز اولیه و پروژه های تکمیل شده در اواخر پاییز منتشر کنیم. کار پژوهشی گسترده ای که در مشهد و در حوزه هنر رضوی با اعتبار قابل توجهی انجام شده است بسیار ارزشمند است زیرا نزدیک به 2 سال است که شاهد انجام تحقیقات گسترده در حوزه هنر رضوی هستیم.
حوزه هنری رضوی در حوزه پژوهشی ضعیف است
استادی تصریح کرد: با توجه به اتفاقات خوبی که افتاده همچنان در هنر رضوی و در حوزه پژوهشی بسیار ضعیف هستیم و علیرغم اینکه هنر رضوی ظرفیت بین المللی دارد و می تواند تحولی در حوزه اسلامی ایجاد کند. هنر این قرارداد بین دو مجموعه منجر به حرکتی در سطح ملی برای ایجاد انگیزه در علمای هنر رضوی می شود.
وی تصریح کرد: تجربه همکاری دانشگاه هنر و مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی نشان می دهد که اگر مراکز اجرایی و عملیاتی به ویژه در حوزه هنری بتوانند ارتباطی قوی قدرتمند و منطقی با مؤسسات پژوهشی و اندیشمند برقرار کنند. منجر به تداوم تعاملات به جای تحول جدی در مناطق عملیاتی خواهد شد.
مدیر پروژه حوزه هنری رضوی گفت: مطالعاتی که در حال حاضر توسط موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی دنبال می شود خروجی محوری است و این مطالعات نه تنها در کتابخانه قرار دارد بلکه قطعا با هدف خروجی انجام می شود. و در قالب راهنمایی و خلاقیت خود را با تولید آثار هنری خود نشان دهد.
انتهای پیام