تشریح وضعیت ذخایر استراتژیک استان مرکزی از قول معاون استاندار

یومیر/مرکزی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: وضعیت ذخایر استراتژیک استان کاملا مناسب است.

حسن میرزاخانی امروز، ۲۶ اسفند در شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: این استان تابع سیاست‌های کلان دولت است و بسیاری از موارد نیازمند سیاست‌گذاری و پیگیری در سطح کلان است. ما در استان با اقدامات به موقع و موثر می‌توانیم به اجرای این سیاست‌ها کمک کنیم.

وی با اشاره به تدوین و اجرای سیاست‌هایی در حوزه تنظیم بازار کالاهای اساسی ‌و با تاکید بر اینکه کمبود کالا و عدم دسترسی مردم به کالا، خط قرمز ماست افزود: علیرغم وجود برخی گرانی‌ها ولی با کمبود کالا به صورت کلان در استان مرکزی مواجه نبودیم.

وی اضافه کرد: قیمت بعضی کالاهای اساسی که مشمول قیمت گذاری استانی بود در بسیاری موارد در حد میانگین یا کمتر از میانگین قیمت کشوری بود. تلاش کردیم از کلیه منابع و عوامل نظارتی استان بهره ببریم و موانع را مرتفع کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی تصریح کرد: طی دو سال اخیر ۱۱۶ گزارش  از اهم موارد و مشکلات حوزه تنظیم بازار را تهیه و به وزارت کشور منعکس کردیم که عمده آنها مورد توجه و پیگیری قرار گرفت و مصوبات خوبی در این راستا شاهد بودیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بازار مرغ در سال جاری گفت: بالغ بر ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی در استان مرکزی داشتیم که نسبت به سال گذشته ۲۲ درصد افزایش داشته است.

میرزاخانی با بیان اینکه در حال حاضر به اندازه کافی مرغ در بازار وجود دارد، اظهار کرد: میانگین مصرف مرغ در استان روزانه ۱۰۰ تن است ولی از ۱۵ اسفند روزانه ۳۰۰ تن مرغ به بازار عرضه کردیم تا کمبودی در بازار وجود نداشته باشد.

میرزاخانی با بیان اینکه کشتارگاه‌های استان در تامین و عرضه گوشت قرمز فعال هستند گفت: گوشت منجمد به بازار استان وارد شده و اینکار با نظارت دقیق ادامه خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه ذخایر گندم استان در شرایط مناسبی قرار دارد افزود: با توجه به ذخیره بالای گندم مازاد بر نیاز در سیلوهای استان، از لحاظ آرد نانوایی‌ها و سایر صنوف مشکل خاصی نداریم و این حوزه کاملا تحت کنترل است. در صورت کمبود برنج نیز می‌توانیم از ذخایر استراتژیک استان استفاده ‌کنیم.

وی با اشاره به تامین روغن خام خوراکی از منابع تولیدی استان و سایر استان‌ها افزود: تلاش ما این بود که روغن را پایین‌تر از قیمت مصوب عرضه کنیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۳ هزار تن برنج، ۵ هزار تن شکر، ۸۱۶ تن گوشت منجمد، ۳۰ هزار تن سویا، ۴۱ هزار تن ذرت و ۲۷ هزار تن جو در استان توزیع شده است.

وی با بیان اینکه وضعیت ذخایر استراتژیک استان کاملا مناسب است و هیچ جای نگرانی وجود ندارد گفت: در جلسه پنجشنبه هفته گذشته قیمت‌گذاری میوه‌های شب عید و امروز بازبینی دوباره انجام شد و قرار شد ۳۵۰ تن پرتقال با قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان و ۲۰۰ تن سیب زرد و قرمز با قیمت ۳۳ هزار تومان از عصر امروز عرضه شود. سایر میوه‌ها نیز در صورت نیاز عرضه خواهند شد.

میرزاخانی با بیان اینکه قیمت خرمای مضافتی و کبکاب به ترتیب کیلویی ۱۰۰ و ۴۲ هزار تومان تعیین شده است افزود: نمایشگاه بهاره به مدت ۶ روز برگزار شد و در حوزه نظارت زحمات زیادی کشیده شد. 

وی تصریح کرد: طرح نظارتی ماه رمضان و نوروز از ۱۵ اسفند آغاز شده و تا ۲۰ فروردین در قالب مانورهای مشترک با حضور ۶۰ تیم بازرسی از ۱۰ دستگاه مختلف نظارتی ادامه دارد. روزانه ۵ تا ۶ تیم بازرسی در مرکز استان و یک تیم در شهرستان‌های تابعه نظارت بر ارائه کالاها دارند.

میرزاخانی با بیان اینکه طرح کالابرگ الکترونیکی اقدام موثری توسط دولت بوده است، گفت: این طرح از مدتی قبل شروع شده و کمک به بهبود وضعیت معیشتی مردم کرده است. از ۳۷۹۰ فروشگاه مستقر در استان، ۲۷۷۰ فروشگاه در این طرح فعال هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: ۳۵۵ هزار خانوار استان از این طرح بهره‌مند شدند و تا ۲۲ اسفند بیش از ۸۱۰ هزار تراکنش و ۳۷۷ میلیارد تومان از مبلغ اعتباری این طرح استفاده شد.

میرزاخانی اضافه کرد: در مرحله دوم طرح فجرانه در استان مرکزی ۳۶۵ هزار خانوار دهک‌های یک تا هفت، معادل ۹۱.۳ افراد مشمول مشارکت داشتند که ۴۳۵ هزار تراکنش انجام شد و توانستیم رتبه دوازده کشور در حوزه مشارکت در این طرح را کسب کنیم.

وی ادامه داد: لازم است دستگاه‌های مرتبط با طرح‌های کالابرگ، اقدامات به موقع و موثرتری داشته باشند تا ریسک اجرای طرح را کاهش دهیم و از هرگونه بهم ریختن نظم بازار جلوگیری کنیم.

میرزاخانی با تاکید بر فعالیت شبانه‌روزی خودپردازهای شبکه بانکی افزود: بانک‌ها پیش‌بینی استقرار خودپردازهای سیار و تامین اسکناس مورد نیاز در خودپردازها را داشته باشند.

وی با اشاره به برگزاری ۱۲۰ جلسه و ۴۸۶ مصوبه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال جاری گفت: ۷۴ درصد مصوبات کارگروه عملیاتی شده و ۳۰۸ واحد تولیدی در مسیر احیا قرار گرفتند. خوشبختانه با عملکرد خوب دستگاه‌ها، تعداد ورودی موارد معرفی شده به کارگروه رو به کاهش است.

انتهای پیام

Back to top button