زمان مصاحبه مامور تشخیص مالیات
استخدام مامور تشخیص مالیات
در سال های اخیر محاسبه و اخذ مالیات در کشورهای مختلف و همچنین ایران اهمیت بسیاری پیدا کرده است. دولت ها بخشی از درآمد خود و بودجه مورد نیاز را از طریق اخذ مالیات، تهیه و کسب می کنند. به منظور محاسبه عادلانه و دقیق میزان مالیات پرداختی هر فرد، اشخاصی با عنوان مامور تشخیص مالیات مشغول به کار هستند. این افراد تحصیلات و تجربه لازم در زمینه امور حسابداری، مالی و مالیاتی را باید داشته باشند.
از آنجا که درآمد نفتی در سال های اخیر کاهش پیدا کرده و دولت در پی کسب درآمد از طریق مالیات های تعیین شده می باشد، نیاز به ماموران تشخیص مالیات نیز افزایش پیدا کرده است. از این رو نیاز به استخدام متخصصان در این شغل بیشتر شده و متقاضیان می توانند از طریق شرکت در آزمون های تعیین شده، نسبت به استخدام در موقعیت شغلی مامور تشخیص مالیات اقدام نمایند.
داوطلبان باید واجد شرایط استخدام مامور تشخیص مالیات بوده و در بازه زمانی تعیین شده نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. به همین جهت در مقاله پیش رو به بررسی زمانبندی و شرایط استخدام مامور تشخیص مالیات پرداخته شده و سپس مدارک لازم و نحوه استخدام به طور کامل توضیح داده شده است. علاوه بر آن، توضیحات کاملی درباره مصاحبه استخدامی و حقوق استخدام مامور تشخیص مالیات ارائه شده است.
زمانبندی استخدام مامور تشخیص مالیات
افرادی که در شاخه های مختلف مدیریت به ویژه گرایش مالی، علوم اقتصادی و حسابداری تحصیل کرده و در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شده باشند، می توانند برای استخدام در موقعیت شغلی مامور تشخیص مالیات اقدام نمایند. وظایف شغلی مامور تشخیص مالیات شامل بررسی اسناد مالی و حساب های شرکت ها از لحاظ تطبیق با مقررات مالی، بررسی موارد مشکوک به منظور جلوگیری از تقلب، ممانعت از فرار مالیاتی و … می شود.
پذیرفته شدگان در این شغل می توانند در سازمان های تابعه وزارت امور اقتصاد و دارایی کشور به خصوص سازمان امور مالیاتی مشغول به کار شوند. همچنین ممکن است برخی شرکت های دولتی و خصوصی دیگر نیز بر اساس نیاز خود به رشته های شغلی، در موقعیت های مختلف نسبت به استخدام مامور تشخیص مالیات اقدام نمایند.
استخدام داوطلبان به عنوان مامور مالیات در سازمان های مختلف، از طریق آزمون های استخدامی هماهنگ در کشور انجام شده که هر آزمون، زمانبندی متفاوتی دارد. در ادامه زمانبندی استخدام مامور تشخیص مالیات از طریق سه آزمون فراگیر دولتی، بخش خصوصی و مشاوران رسمی به تفکیک توضیح داده شده است.
استخدام مامور تشخیص مالیات از طریق آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی
آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی به منظور جذب و پذیرش نیروی انسانی متخصص در سازمان ها و شرکت های دولتی از جمله سازمان امور مالیاتی کشور، برگزار می شود. یکی از موقعیت های شغلی سازمان امور مالیاتی کشور، مامور تشخیص مالیات بوده که داوطلبان از طریق ثبت نام و شرکت در آزمون فراگیر می توانند در این موقعیت شغلی استخدام شوند. برای اطلاع از زمانبندی استخدام مامور تشخیص مالیات و انجام ثبت نام، متقاضیان باید به سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به نشانی hrtc.ir مراجعه نمایند. زمان ثبت نام آزمون سازمان امور مالیاتی همزمان با زمان ثبت نام آزمون اجرایی از 20 فروردین ماه تا 4 اردیبهشت ماه بوده است.
استخدام مامور تشخیص مالیات از طریق آزمون مشاوران رسمی مالیاتی
یکی از موقعیت های شغلی آزمون مشاوران رسمی مالیاتی ایران، مامور تشخیص مالیات بوده که داوطلبان با ثبت نام در این آزمون می توانند شانس خود را برای جذب و پذیرش در این موقعیت شغلی امتحان نمایند. زمان ثبت نام در آخرین دوره آزمون مشاوران رسمی مالیاتی از 7 تا 16 تیر ماه بوده که تا 25 تیر ماه تمدید شده است. ثبت نام در این آزمون در سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی sanjesh.org انجام می شود.
استخدام مامور تشخیص مالیات از طریق آزمون بخش خصوصی
در دوره های مختلف استخدام شرکت ها و سازمان های خصوصی کشور، پذیرش داوطلبان در موقعیت شغلی مامور تشخیص مالیات نیز انجام شده است. به منظور ثبت نام در آزمون بخش خصوصی داوطلبان باید به سایت مجری آزمون به نشانی inre.ir مراجعه نمایند.
شرایط استخدام مامور تشخیص مالیات
استخدام مامور تشخیص مالیات در آزمون دستگاه های اجرایی، بخش خصوصی و مشاوران رسمی مالیاتی، دارای شرایط مشخصی می باشد. داوطلبانی که می خواهند برای ثبت نام در آزمون استخدام مامور تشخیص مالیات ثبت نام و شرکت نمایند، باید شرایط استخدام مامور تشخیص مالیات که در دفترچه راهنمای ثبت نام هر آزمون ارائه شده را داشته باشند. شرایط عمومی و اختصاصی استخدام این موقعیت شغلی در ادامه توضیح داده شده است.
شرایط عمومی استخدام مامور تشخیص مالیات
شرایط عمومی آزمون های استخدامی مختلف معمولا مشترک و یکسان می باشد. استخدام مامور تشخیص مالیات نیز دارای شرایط عمومی مشابهی بوده که در ادامه ارائه شده است:
داشتن تابعیت ایرانی
پذیرش قانون اساسی کشور
تدین به دین اسلام یا یکی از ادیان مورد قبول در قانون اساسی
عدم اعتیاد به هرگونه مواد مخدر
نداشتن هرگونه سو پیشینه و محکومیت جزایی و کیفری
دارا بودن سلامت جسمانی و روانی لازم برای انجام شغل مورد نظر
دارا بودن حداقل و حداکثر سن تعیین شده در آزمون استخدامی
داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت مورد قبول در آزمون برای داوطلبان مرد
عدم اشتغال در سایر سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی
شرایط اختصاصی استخدام مامور تشخیص مالیات
علاوه بر شرایط عمومی، یک سری شرایط اختصاصی نیز برای استخدام مامور تشخیص مالیات در نظر گرفته شده که بسته به شرایط هر آزمون در دفترچه راهنمای استخدام درج می شود. این شرایط به طور معمول شامل موارد زیر می باشد:
پذیرش نهایی داوطلبان بر اساس آزمون کتبی و ارزیابی های تکمیلی از جمله مصاحبه مامور تشخیص مالیات انجام می شود.
پس از پذیرش در این شغل، داوطلبان نباید از کارکنان رسمی و پیمانی هیچ یک از دستگاه های اجرایی یا سازمان های خصوصی باشند.
دارا بودن شرط معدل ذکر شده در دفترچه آزمون
دارا بودن میزان سابقه کار تعیین شده
سایر شرایط اختصاصی و جزئیات مربوط به سهمیه ها و ضوابط استخدام مامور تشخیص مالیات در دفترچه راهنما و آگهی های آزمون استخدامی، درج و منتشر می شود.
مدارک لازم برای استخدام مامور تشخیص مالیات
به منظور تکمیل روند ثبت نام و احراز هویت هر یک از داوطلبان و همچنین جهت اثبات سوابق تحصیلی و شغلی هر یک از متقاضیان، از آنها خواسته شده تا مدارکی را در زمان ثبت نام آزمون ارائه دهند. مدارک لازم برای استخدام مامور تشخیص مالیات می تواند شامل موارد زیر باشد:
اسکن عکس پرسنلی سه در چهار
اسکن تمامی صفحات شناسنامه
اسکن پشت و روی کارت ملی
اسکن تمامی مدارک تحصیلی
مدارک مربوط به سوابق شغلی در صورت وجود
مدارک اثبات سهمیه های آزمون استخدامی در صورت وجود
کد رهگیری پرداخت هزینه آزمون
داوطلبان باید پیش از آغاز ثبت نام، با مطالعه دفترچه راهنما و آگهی های استخدامی، از مدارک مورد نیاز مطلع شده و نسبت به جمع آوری آنها اقدام نمایند. این مدارک باید در زمان ثبت نام استخدام مامور تشخیص مالیات در سامانه مربوطه آپلود شود. در صورت وجود هرگونه نقص یا مغایرت در مدارک ارائه شده، داوطلب از ادامه روند ثبت نام و شرکت در آزمون استخدامی حذف می شود.