پیش بینی آینده چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست از نظر برنامه های کاربردی

مقایسه چاپ دیجیتال و افست

چاپ دیجیتال و چاپ افست دو شیوه متفاوت و متداول چاپ می باشند که در صنعت بسته بندی فست فود نیز کاربرد دارد. هرکدام از این روش ها ویژگی ها و مزایای مخصوص به خود را دارند. با توجه به انتظارات مشتری و مشخصات پروژه چاپی می توان روش مناسب تر چاپ را برای آن پروژه برگزید. معمولا کارشناسان چاپ شما را در این امر راهنمایی می نمایند. اما به منظور آشنایی بیشتر با این دو شیوه در پک فست فود پینترست و پک فست فود یوتیوب، مقاله پیش رو به شما کمک خواهد کرد.

چاپ افست: دارای محبوبیت از گذشته تا به امروز

چاپ افست دارای پیشینه طولانی مدتی بوده و با وجود پیشرفت هایی که در ماشین های چاپی و روش های چاپ رخ داده،  همچنان بر اصول اصلی خود استوار است. این شیوه چاپ در دنیای امروز نیز محبوبیت و رواج بالایی داشته و کیفیت چاپ در آن از روش های مشابه بالاتر است. توضیحات مربوط به جزییات چاپ افست در صفحه مربوطه به طور کامل درج شده است. شیوه انجام این نوع چاپ به طور خلاصه به شرح زیر میباشد.

چاپ افست از نوع چاپ های غیرمستقیم بوده و در آن طرح از طریق واسطه روی کاغذ چاپ میشود. در این روش ابتدا طرح را روی ورقه هایی از جنس آلومینیوم به نام زینک به صورت تک رنگ تا چهار رنگ و گاها بیشتر چاپ کرده سپس زینک ها را به دستگاه چاپ میبندند تا تصاویر از طریق آنها به طور غیرمستقیم روی متریال چاپی که کاغذ است چاپ گردند.

مزایای چاپ افست

  • هزینه چاپ در این روش در تیراژهای بالا به شدت کاهش می یابد.
  • کیفیت چاپ در چاپ افست بسیار مطلوب میباشد.
  • با استفاده از این روش علاوه بر استفاده از سیستم چهار رنگ میتوان از رنگ های دست ساز دیگر هم استفاده نمود.
  • استفاده از انواع کاغذ و مقوا در این روش امکان پذیر است.

چاپ دیجیتال:

چاپ دیجیتال از نوع روش های مستقیم چاپ است. پرینترهای لیزری و جوهرافشانی که در سایزهای کوچک برای خانه ها و دفاتر مورد استفاده قرار میگیرند نمونه کوچک چاپ دیجیتال میباشند. چاپ دیجیتال نیازی به تهیه زینک و فیلم نداشته و بنابراین سرعت انجام آن از روش افست بالاتر است. اما برای تیراژهای بالا استفاده از چاپ دیجیتال گزینه مناسبی نمیباشد.

مزایای چاپ دیجیتال

  • سرعت انجام این نوع چاپ بالا بوده و نیازی به مراحل پیش از چاپ ندارد.
  • برای تعدادهای پایین این نوع چاپ مقرون به صرفه تر است.
  • امکان تغییر اطلاعات چاپی و فایل چاپی بعد از شروع چاپ و در هر مرحله از چاپ وجود دارد.
  • میتوان قبل از انجام عملیات چاپ، نمونه چاپ را دید.

معایب چاپ دیجیتال

  • برای تیراژهای بالا مقرون به صرفه نمیباشد.
  • کیفیت چاپ در این روش به نسبت افست پایین تر است.
  • گستره متریال هایی که در این چاپ قابل استفاده هستند محدودتر میباشد.

انتخاب بین چاپ دیجیتال و افست:

برای انتخاب روش مناسب چاپ در هر پروژه چاپی چند فاکتور کلیدی وجود دارند. این فاکتورها عبارتند از:

    تیراژ پروژه: با توجه به ویژگی هایی که برای چاپ افست و دیجیتال عنوان شد، در تیراژهای بالا از چاپ افست و در تیراژهای پایین از چاپ دیجیتال استفاده مینماییم.

    زمان: چاپ افست به دلیل نیاز به زینک عملی زمان بر است اما چاپ دیجیتال به سرعت انجام میشود. بنابراین در صورتی که خیلی عجله داشته باشید بایستی از چاپ دیجیتال استفاده نمایید.

    تنوع متریال و سایز: چاپ افست به نسب چاپ دیجیتال گستره ی وسیعتری برای انتخاب در برش، سایز و متریال چاپی به مشتری می دهد.

    رنگ: اگر تطابق رنگ ها و استفاده از سیستم پنتون برای شما اهمیت داشته باشد بایستی از چاپ افست استفاده نمایید.

    نمونه اولیه پروژه: دیدن نمونه چاپ شده پروژه شما پیش از انجام کل عملیات چاپ، فقط در سیستم دیجیتال امکان پذیر است.

تفاوت میان و افست در چیست؟ چاپ، چاپ است دیگر، نه ؟ نه دقیقاً … بیایید به این دو روش چاپ، تفاوت‌هایشان و مواردی که استفاده از هر یک از آن‌ها منطقی جلوه می‌کند، نگاهی بیاندازیم. اگر شما هم قرار باشد چاپ اقلام چاپی مثل کاتالوگ یا بروشور یا کارت ویزیت یا پوستر و یا خود را انجام دهید، حتما در موقع چاپ با صحبت هایی مانند اینکه، این‌کار رو بصورت دیجیتال بزنید یا کیفیت بالاتری دارد مواجه شده اید…

اینکه چه مواقعی برای چاپ اقلام خود باید از چاپ دیجیتال و چه زمانی باید از چاپ افست استفاده کنید دغدغه امروز شما شده است. باید بگوییم که اغلب برای کارهای فوری و در تیراژ کم از چاپ دیجیتال و برای کارهای تیراژ بالا و کیفیت بالا از چاپ افست استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم در مورد قیمت، کاربردها و تفاوت ها و مزایای و معایب و سرعت چاپ دیجیتال و چاپ افست به صورت کامل صحبت کنیم؛ با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا شما را با بیش از ۱۰ مورد از مهمترین تفاوت های بین چاپ دیجیتال و چاپ افست آشنا کنیم.

مزایا و معایب چاپ دیجیتال نسبت به چاپ افست و بالعکس

اگر شما بخواهید چاپ بروشور، و چاپ تراکت و یا پوسترهای چاپ شده و داشته باشید، می‌توانید با استفاده از چاپگرهای چاپی، چاپ دیجیتال یا چاپ افست کار خود را پیش ببرید. هر دو روش نتایجی با کیفیت بالا را ارائه می دهند، به طوری که شما می توانید از تفاوت بین دو تکنیک که هر یک مزایای خود راداراست ، در نهایت تصمیم بگیرید و به یکی  از دو انتخاب دست بزنید. گرچه سلایق فردی نقش مهمی دارند، اما با دانستن تفاوت های بین چاپ دیجیتال و افست می توانید تصمیم عاقلانه تری برای انتخاب چاپ خود بگیرید.

مزایا و معایب چاپ افست لیتوگرافی

۱. هزینه چاپ افست پایین تر از چاپ دیجیتال است.

هنگام انتخاب، اغلب هزینه هر کدام از گزینه ها در گزینش آنها بسیار موثر است پس در انتخاب این دو ، هزینه نقش مهمی ایفا می‌کند. یکی از بزرگترین مزایای چاپ افست لیتوگرافی این است که پس از راه اندازی، هزینه چاپ صفحه بسیار کم است. اگر چه سیستم نیاز بیشتری به زمان دارد تا آماده شود زیرا زمانی که صفحات چاپی در محل قرار گیرند و مطبوعات آماده اجرا باشند، صفحات شما در یک لحظه ای از خط تولید خارج می شود.

۲. انتخاب کاغذ

انعطاف پذیری فرآیند لیتو افست اجازه می دهد برای تولید محصولات چاپ شده استفاده شود. شما می توانید از انواع مواد پوشش داده شده و همچنین بدون پوشش و بازیافتی انتخاب خود را داشته باشید. از کارت ضخیم، برجسته یا کاغذ سبک و ظریف، می توانید مواد مورد نظر خود را برای پروژه انتخاب کنید.

۳. گزینه های رنگ

علاوه بر چاپ چهار رنگ چاپ افست، رنگ را می توان مورد استفاده قرار داد.  اگر رنگی خاص برای چاپ مورد نظرتان نقش حیاتی دارد ، بهترین انتخاب چاپ افست لیتوگرافی است. دقت رنگ و کیفیت چاپ بالایی را از این نوع چاپ انتظار داشته باشد.

۴. ابعاد کاغذ

تعدادی دیگر از مزایای چاپ افست

  • تعداد زیاد را می‌تواند با هزینه‌ی بهینه چاپ کند.
  • هرقدر بیشتر چاپ کند، قیمت هر برگه پایین‌ تر می‌افتد.
  • انواع مختلفی از کاغذها را می‌تواند مورد استفاده قرار دهد.
  • جوهرهای مخصوص و سفارشی نظیر رنگ‌‎های متالیک و پانتون برای آن موجود هستند.
  • بالاترین کیفیت ممکن را به همراه بیشترین جزئیات و وفاداری به واقعیت دارد.
  • می توان از انواع متنوعی از کاغذها برای چاپ استفاده کرد.
  • امکان چاپ با تیراژ بالا و هزینه پایین وجود دارد.
  • در این روش، علاوه بر سیستم ۴ رنگ (CMYK) می توان از رنگهای اضافه هم استفاده کرد.

معایب چاپ افست

  • جهت کارهای با تیراژ پایین مقرون به صرفه نمی باشد.
  • از آن جا که باید زینک تهیه شود، زمان بر است.
  • زمانی که اپراتور اطلاعات را برای دستگاه چاپ تعریف می کند و دستگاه شروع به کار می کند، امکان تغییر اطلاعات وجود ندارد و تا پایان کار، اطلاعات به طور یکسان چاپ می شود.

مزایا و معایب چاپ دیجیتال

۱. زمانهای سریع چرخش در چاپ دیجیتال

یکی از دلایل اصلی استفاده از چاپ دیجیتال، آن است که  تکنیک های سریعی را ارائه می دهد. نسخه چاپی دیجیتال می تواند در فواصل زمانی کوتاه تنظیم شود بدون اینکه نیازی به چاپ صفحه چاپی باشد.این امر به شما امکان می دهد تا سریعا  طراحی را پایان دهید و مرحله چاپ را شروع کنید. اگر شما عجله دارید که بروشور خود را بفرستید، آگهی ها یا کتاب ها را از چاپگرها بردارید، این روند مناسبی برای پیشبرد کارتان است.

۲. اصلاح و تغییر در چاپ دیجیتال

با چاپ دیجیتال، می توانید ابتدا و یا در هر مرحله که بخواهید، کار  را اصلاح و سپس چاپ کنید، و این نهایی ترین نسخه چاپی کارتان باشد و پس از آن پروژه مورد نظر تان توسط مشتری و تیم طراحی بررسی شود. حتی اگر کار خود را با چاپ افست، انجام میدهید، قبل از ارایه آخرین نسخه ،به خصوص در مورد آثار هنری که طراحی و تثبیت رنگ  از اهمیت خاصی برخوردار است و لازم است قبل از پایان کار نسخه نهایی یکبار کاملا بررسی و پارآف شود تا رنگ‌ها آنگونه که باید در جای خود قرار گرفته باشند، آنگاه زمان آن فرا می‌رسد تا چاپ نهایی را انجام دهیم.

۳. صرفه جویی در هزینه در چاپ دیجیتال

همانطور که گفتیم، برای چاپ دیجیتال زمان بسیار کمتری هدر خواهد رفت. این در حالی است که چاپ دیجیتال، به طور کلی برای چاپ مطالب با حجم کم مورد استفاده است. بنا بر این، سیستم چاپ دیجیتال می تواند به کمپانی های کوچک کمک کند تا با کمترین سرمایه گذری کارهای چاپی را به موقع انجام دهند.

تعدادی دیگر از مزایای چاپ دیجیتال

  • برای کارهای کوتاه‌ مدت، هزینه‌ی نصب پایین‌ تری دارد.
  • همان تعداد موردنیاز از محصولتان را در زمان مدنظر چاپ می‌کند.
  • قابلیت چاپ تعداد پایین را دارد (کم در حد ۱، ۲۰ یا ۵۰ عدد).
  • چاپ دیجیتال سیاه‌ وسفید هزینه‌ی بالایی ندارد.
  • توانایی چاپ داده‌های متغیر را دارد (نام‌ها، آدرس‌ها، کدها یا شماره‌ها می‌توانند به راحتی با آن چاپ شوند).
  • فناوری پیشرفته ‎‌تری داشته و به همین دلیل کیفیت دیجیتال برای مصارف بیشتری قابل قبول تلقی می‌شود.
  • چاپ دیجیتال یک فرآیند سریع است.
  • در تیراژ پایین مقرون به صرفه است. هزینه ی هر چاپ دیجیتال ثابت و مشخص می باشد و در تعداد بیشتر فرقی ایجاد نمی شود.
  • امکان تغییر اطلاعات در نسخه های مختلف وجود دارد. به عنوان مثال فرض کنید، برای تبلیغ کنسرتی کارت چاپ می کنید، می توانید با تغییر در تاریخ و محل کنسرت در قسمتی از کارت برای دو کنسرت مجزا تبلیغ کنید.

معایب چاپ دیجیتال

  • توان چاپ کمتری بر روی متریال های مختلف دارد.
  • چاپ دیجیتال از رنگ های استاندارد استفاده می کند.
  • برای کارهای بزرگتر و تیراژ بالا هزینه بر است.

دکمه بازگشت به بالا