تاثیر بالون معده بر لاغری افراد چگونه است؟

بالون چگونه باعث لاغری شما می شود؟

بالون‌ها انواع مختلفی دارند؛ داخل بعضی از آنها آب و درون برخی دیگر هواست. اثر کاهش وزن و عوارض با این بالون‌ها در همه بیماران تقریبا مشابه است. حجم هوا یا مایعی که داخل بالون وجود دارد ۵۰۰ تا ۸۰۰ سی‌سی است. این حجم بالا باعث می‌شود معده بیمار دیگری جایی برای ورود زیاد غذا نداشته باشد پس بیمار غذا نمی‌خورد و لاغر می‌شود. همه بالون‌ها حداکثر 4 تا 6 ماه بعد باید خارج شوند وگرنه ترشحات داخل معده دیواره بالون را تخریب می‌کند و باعث سوراخ شدن آن می‌شود و عارضه ایجاد می‌کند و در بسیاری از موارد نیز به دلیل تهوع و استفراغ های مقاوم به درمان در طی هفته اول بایستی خارج گردد.

به نقل از مرکز زیبایی شادمهر بالون‌هایی هم هستند که با هوا پر شده‌اند ولی هوای داخلشان با گذشت زمان قابل تنظیم است. گذاردن این نوع بالون‌ها، کاری مشترک میان جراح و متخصص آندوسکوپی است. جراح محفظه‌ای به نام پورت را زیر پوست می‌گذارد و متخصص آندوسکوپی هم بالون را داخل معده قرار می‌دهد و هرازگاهی مقدار هوای داخل بالون را با پورت زیر پوست تنظیم می‌کند. حجم هوا یا مایعی که داخل این بالون‌ها می‌زنند، حدود 300-500 سی‌سی است (کوچک تر از بالون های غیر قابل تنظیم می باشد )و تاثیر آنها روی کاهش وزن از بالون‌های گروه اول کمتر است و احتمال عفونت‌های مکرر پورت زیر پوست وجود دارد. این بالون‌ها را می‌توان تا یک سال داخل معده نگه ‌داشت. در این روش هورمون‌هایی که باعث افزایش اشتها می‌شود، کنترل نمی شوند.

آیا بالون مناسب است؟

دو گروه عمده از بیماران می‌توانند از گذاشتن بالون نفع ببرند؛ گروهی که بیش از حد چاق هستند و عمل جراحی برایشان پرخطر است. به این افراد توصیه می‌شود بالون بگذارند و کاهش وزن پیداکنند تا عمل جراحی انجام‌شود. گروه دیگر، بیمارانی هستند که دچار عوارض چاقی مانند دیابت و مشکلات قلبی ـ عروقی و ریوی شده‌اند. برای اینکه به‌طور موقت مشکل بیمار را کمتر کنیم از بالون استفاده می‌کنیم. نتایج بالون متفاوت است و نمی‌توان کاهش وزن بیمار را پیش‌‍‌بینی کرد. ممکن است فردی بعد از عمل ۲۰ کیلوگرم وزن کم کند و دیگری فقط ۲ کیلوگرم. بعد از خروج بالون، فضای زیادی در معده به‌وجود می‌آید. و باعث ضخیم تر شدن جداره معده شده و عمل جراحی را سخت تر و پرعارضه تر می کند.

برگشت چاقی و عوارض بالون

بعد از خروج بالون، فضای معده باعث می‌شود بیمار دوباره به پرخوری روی آورد و حتی چاق‌تر از قبل شود. تهوع، استفراغ و درد نیز در بعضی بیماران دیده می‌شود. اگر بیماری نتواند چنین شرایطی را تحمل کند، بالون خارج می‌شود. عفونت محل بالون نیز گاهی بروز می‌کند که متاسفانه مقاوم به درمان است و باید بالون خارج شود. اگر بالون پاره و از معده وارد روده شود هم احتمال انسداد روده وحتی مرگ وجود دارد

حقایقی که درباره بالون معده نمی دانید

یکی دیگر از روش های کاهش وزن که محبوبیت زیادی بین افراد چاق و دارای اضافه وزن دارد روش غیر جراحی می باشد که افرادی که تصمیم به استفاده از این روش را دارند باید در مورد این روش اطلاعات دقیقی کسب نمایند اما  حقایقی که درباره بالون معده نمی دانید چیست. بالون معده روشی غیر جراحی با استفاده از می باشد که با قرار دادن بالونی بادکنکی از جنس سیلیکون نرم در معده باعث کاهش حجم معده می گردد و در نتیجه فرد با صرف وعده غذایی کم به سیری خواهد رسید.

 جهت قرار دادن بالون در معده هوای آن قبل از قرار دادن در معده تخلیه می گردد و این بالون از طریق دهان به وسیله ی یک لوله ی باریک و انعطاف پذیر که مجهز به لامپ و دوربین می باشد در معده  طی ۱۵ دقیقه قرار داده می شود . به طور معمول بالن معده بعد از ۶ ماه از قرار گرفتن در معده به دلیل احتمال خراب شدن و سوراخ شدن بر اثر اسید معده باید از آن خارج گردد و در این مدت افرادی که از این روش جهت کاهش وزن استفاده کرده اند حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد وزن اضافه خود را از دست خواهند داد.

 بالون معده روشی تدریجی جهت کاهش وزن می باشد که برای تمام افرادی که به اضافه وزن دچار هستند و قصد انجام جراحی لاغری  را ندارند  بسیار مناسب خواهد بود اما این افراد باید پس از قرار دادن بالون تغییرات اساسی در رژیم غذایی خود تحت نظارت متخصص تغذیه انجام دهند.

 قرار دادن بالون در معده مانند هر روش کاهش وزن ممکن است برای فرد خطراتی مانند خونریزی حین قرار دادن بالون در معده یا برداشتن آن، ناراحتی های معده، حالت تهوع، احساس سنگینی در معده یا درد در آن، رفلکس معده و سوء هاضمه را  در پی داشته باشد.

 پس از طی شدن زمان لازم و فرار رسیدن زمان خارج کردن بالون از معده قبل از برداشتن هوای بالون از آن خارج می گردد و بالون به وسیله لوله آندوسکوپی و از راه دهان خارج خواهد شد و پس از این مرحله معده به شکل و اندازه قبلی خود باز می گردد که در این دوران بیمار باید از افزایش حجم وعده های غذایی خود خودداری نماید. افرادی که قصد استفاده از بالون معده را دارند باید قبل از انجام این کار با مراجعه به متخصص تغذیه و پیشگیری یک برنامه ورزشی و رژیم غذایی سالم و کم کالری در کنار این روش این اطمینان را بدست بیاورند که کاهش وزن مناسب و اصولی را تجربه خواهند کرد

منبع : mayoclinic

دکمه بازگشت به بالا