۴ نکته در مورد تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران

۴ نکته در مورد تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران

اخیراً اتحادیه اروپا در اقدامی خصمانه و غیرمنطقی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را به همراه یک فرد حقیقی و چهار نهاد دیگر به دلیل نقش ادعایی آنها در انتقال تسلیحات به روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین تحریم کرده است. معادله ای که پیام های معناداری با محوریت سیاست غیرمنطقی و دوگانه اروپا در قبال ایران می دهد.

به گزارش یومیر به نقل از جهان نيوز: اتحادیه اروپا اخیرا اقدامی ماجراجویانه و غیرمنطقی علیه کشورمان انجام داده است. ماجرا از این قرار است که این اتحادیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را به بهانه نقش آن در انتقال سلاح به روسیه و ایفای نقش در میانه جنگ اوکراین تحریم کرده است. این اتحادیه «محمدرضا مدرس خبانی» رئیس شرکت کشتیرانی ایران را نیز تحریم کرده است.

علاوه بر اینها یک نفر و چهار نهاد دیگر مرتبط با ادعاهای اروپا با محوریت جنگ اوکراین و کمک به روسیه در آن جنگ نیز تحریم شده اند. در همین راستا برخی کارشناسان و تحلیلگران در صدد پاسخ به این سوال هستند که دلیل ماجراجویی جدید اتحادیه اروپا علیه کشورمان چیست؟ به بیان ساده تر اروپا با این تحریم ها چه اهدافی را دنبال می کند؟ به نظر می رسد در پاسخ به این سوال باید 4 مولفه را در نظر بگیریم.

یک: اروپا و ادامه اتهامات علیه ایران با محوریت جنگ اوکراین
از ابتدای جنگ در اوکراین تا به امروز اروپایی ها اتهامات مختلفی را علیه کشورمان مطرح کرده اند و همچنان ادامه می دهند. به عنوان مثال در گذشته ادعاهای مختلفی مبنی بر ارسال موشک ها و پهپادهای ایرانی و یا حتی حضور نظامیان کشورمان در جبهه های جنگ روسیه و اوکراین و یا حضور سربازان روسی در ایران برای دریافت برخی آموزش های مرتبط با کار مطرح شده است. . با سلاح های ایرانی است

جالب است که ولودیمیر ژیلینسکی رئیس جمهور اوکراین اخیرا در موضعی معنادار اعتراف کرد که ایران هیچ موشکی به روسیه نفرستاده است. اما اروپایی ها بر این اساس تحریم هایی را علیه ایران اعلام کرده اند و چندی پیش پرواز ایرلاین های ایرانی به اروپا را ممنوع کردند! اکنون باید اقدام جدید اتحادیه اروپا علیه ایران را در همین راستا ارزیابی کنیم. به بیان ساده باید این اقدام را ادامه روندی بدانیم که قبلاً دیده بودیم.

دو: چشم انداز اروپا در نشست فصلی شورای حاکم آژانس بین المللی انرژی اتمی
این تاکتیک کلیشه ای و مکرر قدرت های غربی علیه ایران است که وقتی در آستانه یک رویداد مهم با محوریت مسائل کشورمان هستیم دست به سیاه نمایی تبلیغاتی می زنند و با جنجال های عجیب و غریب علیه ایران سعی می کنند ما را سیاه نمایی کنند.

اکنون که در آستانه برگزاری نشست فصلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی هستیم به نظر می رسد قدرت های اروپایی به نوعی سعی کرده اند فضای بین المللی را علیه ایران هدایت کنند تا زمینه را برای تصویب برجام فراهم کنند. قطعنامه ای ضدایرانی در نهاد مذکور صادر شده و این موضوع با اجماع بین المللی مواجه است.

سوم: رقص اروپایی برای «دونالد ترامپ»
مدت زیادی از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا نمی گذرد اما او به سرعت افراد کلیدی را برای تیم سیاست خارجی و امنیت ملی خود انتخاب می کند. در این راستا یکی از نکات مهم قابل تامل این است که اکثر افراد حاضر در دولت وی به ویژه در حوزه سیاست خارجی آمریکا افرادی رادیکال با رویکردهای تهاجمی هستند.

مردمی که از صهیونیست ها حمایت قوی دارند و در عین حال سال ها مواضع محکمی را در برابر قطب های قدرت مخالف واشنگتن مانند ایران اتخاذ کرده اند. اکنون در این شرایط اتحادیه اروپا با اعمال تحریم های جدید علیه ایران به نوعی تلاش کرده است که به دولت ترامپ چراغ سبز نشان دهد که موضع این بلوک قدرت در قبال ایران با ترامپ و ترامپیست ها سازگار است.

چهار: همکاری معنادار اروپا با صهیونیست ها
بر کسی پوشیده نیست که لابی های صهیونیستی در کشورهای مختلف اروپایی قدرت و نفوذ زیادی دارند. این لابی ها همواره سعی کرده اند با ریختن پول های هنگفت منافع رژیم اشغالگر قدس را به ضرر کشورمان تامین کنند و در این راستا در کنار پول از اهرم های مختلف دیگری نیز استفاده و استفاده می کنند. توجه به این نکته کافی است که اقدام چند ماه پیش دولت آلمان در بستن مرکز اسلامی هامبورگ یا تاکید برلین بر لزوم تعطیلی کنسولگری های کشورمان در خاک آلمان به گفته بسیاری از تحلیلگران ناشی از نفوذ بوده است. لابی ها و اقدامات اسرائیل علیه ایران در آلمان بودند.

اکنون نباید از نقش لابی های صهیونیستی در اعمال تحریم های جدید اروپا علیه ایران غافل شد. در این میان نکته قابل تامل این است که اروپایی ها در شرایطی ایران را متهم به انتقال تسلیحات به روسیه می کنند که میلیاردها دلار سلاح به رژیم اشغالگر داده و عملا در کشتار بیش از 40 هزار غیرنظامی فلسطینی در این کشور شریک هستند. . نوار غزه و صدها نفر دیگر به لبنان رفته اند.
جالبتر این است که طرفی که در خط مقدم مقابل روسیه قرار دارد یعنی. اوکراین که پیش از این به صراحت انتقال موشک های ایران به روسیه را تکذیب کرده است! پرسش هایی که به همه نشان می دهد که معیارهای قدرت های غربی در رابطه با ایران تا چه اندازه است: دوگانه خصمانه و عاری از استدلال منطقی.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا