۳۱ استان تحت پوشش پایش هوشمند اراضی هستند/لزوم حفاظت از ۵ میلیون هکتار اراضی مرغوب
مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی گفت: ۳۱ استان تحت پوشش پایش هوشمند قرار گرفتهاند و تعییر کاربریها با دقت بیشتری رصد میشود.
به گزارش یومیر، محسن آشتیانی با حضور در غرفه یومیر در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای کشور گفت: یکی از وظایف اصلی وزارت جهاد کشاورزی و اولویتهای آن حفظ کاربری اراضی کشاورزی است، زیرا امنیت غذایی مردم به این موضوع بستگی دارد.
وی با بیان اینکه ممنوعیتهایی در قانون برای جلوگیری از تغییر کاربری و حفظ اراضی برای نسلهای آینده گذاشته شده است، گفت: سازمان امور اراضی از سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۱۰۰ هزار مورد در ۴۰ هزار هکتار برای فعالیتهای مختلف کشور از جمله کشاورزی و صنعتی مجوزهای لازم را صادر کرده است.
مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی سازمان امور اراضی کشور گفت: از ابتدای سال تاکنون حدود ۶۰۰۰ مورد مجوز در مساحت ۳۰۰۰ هکتار صادر شده است و سازمان امور اراضی به دنبال این است که تغییر کاربری غیرمجازی صورت نگیرد.
وی تصریح کرد:یکی از مشکلاتی که با آن مواجهیم این است که عزم ملی برای جلوگیری از تغییر کاربری وجود ندارد. سازمان امور اراضی برنامه دارد تمام دستگاه ها را پای کار بیاورد. البته برخی دستگاه ها نیز پای کار آمدهاند و همکاریها منجر به رصد و پایش بهتر اراضی کشاورزی از جمله پایش هوشمند با استفاده از تصاویر ماهوارهای شده است.
آشتیانی عنوان کرد: سالی ۶۰ هزار تغییر کاربری در کشور ثبت می شود که آمار زیادی است و مردم باید به ما کمک کنند و برای جلوگیری از تغییر کاربری همیار ما باشند.
مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی با بیان اینکه حدود ۵ میلیون هکتار اراضی درجه یک و دو داریم که باید از محافظت کنیم، افزود: از مردم می خواهیم در اجرای قانون همسو با متخلف نشوند. مردم بدانند هر یک هکتار زمینی که ساخت و ساز می شود نان ۲۰ نفر را از بین می برد و خطرناک است.
وی همچنین خبر داد که حدود ۳۱ استان به پایش هوشمند پیوستهاند.
آشتیانی در پایان گفت: با توجه به اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین برای تسهیل فرایندها، برنامه داریم باقی اراضی دست نخورده را پلیگون بندی کنیم که دستگاههای صادرکننده مجوز به صورت پراکنده برای آنها مجوز صادر نکنند. همچنین سازمان برنامه دارد که فعالیت کشاورزی در شهرکهای کشاورزی و صنعتی در صنعتی حفظ شود.
انتهای پیام