۱۰ ویژگی کودکان باهوش/ آیا باید نگران کودک باهوش تان باشید؟
کودکان خردسال می توانند نشانه های اولیه هوش بالا را نشان دهند که شامل هوشیاری در دوران شیرخوارگی تمرکز بالا رشد زبان مهارت های حرکتی ظریف صحبت کردن اولین کلمات در 9 ماهگی راه رفتن قبل از چهار سالگی حس شوخ طبعی بالا و سایر علائم می شود. هوشمند
به گزارش یومیر الف نوشت: از همان لحظه ای که یک کودک به دنیا می آید می توانید متوجه شوید که او فوق العاده است. فرزند شما در هر مرحله از زندگی خود کارهایی انجام می دهد که نشان می دهد نظر شما نسبت به هوش او درست بوده است.
1. در سنین پایین می خواند
اگر کودک شما فوق العاده باهوش است به احتمال زیاد خواندن را زود یاد می گیرد. برخی از این کودکان تا سه سالگی با آموزش کم یا بدون آموزش قادر به خواندن هستند. این به خاطر حافظه قوی است که بسیاری از کلماتی را که دیده یا شنیده اند به خاطر می آورد. اشتهای سیری ناپذیری برای مطالعه دارند. سعی کنید آثار کلاسیک اما مناسب سن (پیتر پن جزیره گنج ماجراهای رابین هود) را پیدا کنید تا مهارت های او را به چالش بکشید. این آثار منبع بسیار خوبی برای یادگیری هستند.
2. حافظه قوی
یکی از ویژگی های کودکان باهوش قدرت حافظه بالای آنهاست. حافظه محدود به این نیست که کودک بتواند رویدادهای گذشته را به طور دقیق و واضح توصیف کند. توانایی حافظه قوی برای یادگیری و حل مسئله بسیار مهم است. حافظه قوی به کودک کمک می کند تا به یاد بیاورد در موقعیت های مشابه در گذشته چه کرده یا دیگران در شرایط سخت چه رفتاری انجام داده اند و مشکل را از این طریق حل کند.
3. مهارت های زبانی بالا از ویژگی های کودک باهوش است
زبان شامل چهار عملکرد است: صحبت کردن شنیدن خواندن و نوشتن. کودکان باهوش در همه این موارد زودتر از میانگین سنی توانایی خود را نشان می دهند. به عنوان مثال آنها سریعتر از سایرین هم سن خود صحبت می کنند یا قبل از سن مدرسه الفبا خواندن و نوشتن را یاد می گیرند.
4. خلاقیت در بازی به تنهایی
بچه ها عاشق بازی هستند اما بچه های فوق العاده باهوش وقتی به تنهایی بازی می کنند خلاقیت و تخیل منحصر به فردی دارند. آنها معمولاً یک دوستی خیالی برای خود ایجاد می کنند. اگرچه این علامت در سایر کودکان نیز دیده می شود اما کودکان با استعداد خلاقیت عجیبی دارند.
5- کنجکاو باشید
کنجکاوی اهمیت یادگیری و جذابیت دانستن را نشان می دهد. کودکان باهوش در زمینه های مختلف کنجکاوی بیشتری نشان می دهند و به دنبال یادگیری بیشتر در مورد مسائل مختلف هستند.
6. استقامت
وقتی بچه های فوق العاده باهوش موضوعی را پیدا می کنند که به آنها علاقه دارد می خواهند همه چیز را در مورد آن بدانند. آنها دائماً در مورد آن سؤال می پرسند در مورد آن می خوانند و در مورد آن صحبت می کنند. آنها اصرار دارند که مشکل را حل کنند و به هر حال می خواهند جواب آن را پیدا کنند.
7. قدرت حل مسئله
یکی از ویژگی های کودکان باهوش این است که توانایی بالایی در حل مسائل و یافتن راه حل دارند. یک کودک باهوش وقتی با مشکلی مواجه می شود سریعتر و بهتر از سایر همسالان خود راه حلی برای این موقعیت پیدا می کند.
8. خلاقیت
کودک فوق العاده باهوش شما می تواند بسیار خلاق باشد. مطالعات نشان می دهد که افراد خلاق می توانند مشکلات را به روش های نوآورانه و خلاقانه حل کنند. این کودکان ویژگی های هنری خود را نشان می دهند.
9. داشتن دایره لغات گسترده
یک کودک تیزهوش معمولا دایره لغات گسترده تری نسبت به سایر کودکان هم سن دارد. کلمات دیگر کودکان که معمولاً عامیانه هستند برای کودکان باهوش عجیب به نظر می رسد. کودکان باهوش می توانند از کلماتی استفاده کنند که حتی بزرگسالان هم چیزی در مورد آنها نمی دانند.
کودکان باهوش در جستجوی دانش هستند و واژگان پیشرفته و دستور زبان مناسب برای دانش جدید را می آموزند. این کودکان کتاب ها و مقالاتی را می خوانند که زبان پیچیده تری نسبت به کتاب های کودکان دارند.
10. تشخیص آسانتر الگو
زندگی روزمره ما پر از الگوهای مختلف است. ممکن است متوجه الگوهای تاریخی سیاسی محل کار و طبیعت شوید. اما ممکن است اتفاقات مختلفی رخ دهد که از این الگوها پیروی نکنند. بچه های باهوش می توانند این الگوها را تشخیص دهند.
کودکان باهوش قبل از سایر کودکان پازل و بازی های فکری را حل می کنند. این کودکان می توانند از توانایی تشخیص الگوها در جنبه های مختلف زندگی خود استفاده کنند.
مشکلات بچه های باهوش
نمره ضریب هوشی بالا برای فرد علاوه بر فواید و جنبه های مثبت می تواند مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد. این کودکان معمولاً در تعاملات خود مشکلات زیادی دارند.
انواع چالش هایی که بچه های باهوش با آن ها روبرو هستند عبارتند از:
فشار والدین و دیگران
معمولا والدین و اطرافیان بچه های باهوش فشار بیشتری به آنها وارد می کنند. آنها از کودک باهوش انتظار دارند که همیشه بهترین باشد و توانایی های خود را در زمینه های مختلف نشان دهد. این امر آنها را تحت فشار زیادی قرار می دهد. وجود این فشارها در بسیاری از کودکان باعث ناامیدی و مشکلات روحی فراوانی می شود که می تواند مانع بزرگی در مسیر استفاده از توانایی های آنها باشد.
مسائل مربوط به عزت نفس
برخی از علائم عزت نفس پایین در کودکان عبارتند از: خودگویی منفی نوسانات خلقی مکرر و بی میلی به امتحان چیزهای جدید. از آنجایی که بسیاری از کودکان باهوش به طور طبیعی خود انتقادی هستند تشخیص این علائم ممکن است دشوار باشد. صحبت با یک متخصص مانند معلم فرزندتان یک مشاور راهنمایی یا یک درمانگر می تواند به شما در تشخیص مشکلات عزت نفس فرزندتان کمک کند.
کمال گرایی
بسیاری از کودکان باهوش تمایل ذاتی برای رسیدن به هدف دارند و این تمایل اگر در حد متوسط باشد می تواند یکی از نقاط قوت آنها باشد. مشکل زمانی به وجود می آید که بچه باهوش سعی می کند هوش خود را با رقابت ثابت کند و در نهایت خسته می شود. این مشکل تا آنجا پیش می رود که اگر بلافاصله به هدف خود نرسد هوش خود را زیر سوال می برد. در نهایت این امر باعث می شود که این کودکان کار خود را کامل نکنند و از انجام کارهای جدید اجتناب کنند. نتیجه این مشکلات در دراز مدت افزایش خطر فرسودگی شغلی اضطراب و افسردگی خواهد بود.
حساسیت و تحریک پذیری بیش از حد
هوش کودک می تواند بر توانایی کودک در فیلتر کردن محرک های اضافی از جمله مناظر صداها بوها و لمس تأثیر بگذارد. بسیاری از کودکان با استعداد نیز بسیار همدل هستند. تا جایی که از احساسات دیگران بسیار آشفته یا مضطرب می شوند.
در برخی از کودکان تشخیص مشکلات رفتاری و واکنش های جدی (حساسیت بیش از حد) دشوار است. کودکان باهوش ممکن است هنگام شرکت در رویدادهای اجتماعی به دلیل تنفر از سر و صدا اجتناب کنند و عصبانی شوند. چون احساس می کنند قربانی شده اند. کار کردن با فرزندتان برای شناسایی بار عاطفی می تواند به شما کمک کند تا راه هایی برای کمک به آرام شدن کودک حساس خود بیابید.
کسالت در مدرسه
بی حوصلگی در مدرسه اغلب منجر به عدم موفقیت در دانش آموزان تیزهوش به ویژه در دوره نوجوانی می شود. بچه های باهوش اغلب از اینکه می دانند می توانند کارشان را خیلی سریع تر در خانه انجام دهند و شروع به اتلاف وقت در مدرسه می کنند ناامید می شوند. و این حتی می تواند برای دانش آموزانی که در برنامه های استعدادهای درخشان ثبت نام کرده اند نیز صدق کند.
افزایش مشارکت تحصیلی در کودکان تیزهوش چالش برانگیز است و رویکردی که انتخاب می کنید باید متناسب با سبک یادگیری و سطح بلوغ عاطفی کودک شما باشد. برخی شواهد حاکی از آن است که یادگیری سریع می تواند به طور قابل توجهی فرسودگی شغلی را کاهش دهد و به کودکان با استعداد کمک کند تا به پتانسیل کامل خود دست یابند.
اگر کودک شما هر یک از موارد فوق را تجربه می کند باید با یک متخصص سلامت روان مشورت کنید تا بتواند بهترین دوران کودکی را داشته باشد.
انتهای پیام