عمومیکسب و کار ایرانی

کفپوش بتنی چیست؟ | انواع آن و کاربردهای آن

بتن یک ماده مرکب است که عمدتاً از سیمان پرتلند، آب و سنگدانه (شن، ماسه یا سنگ) تشکیل شده است. هنگامی که این مواد با هم مخلوط می شوند، خمیر قابل اجرا را تشکیل می دهند که به مرور زمان سفت می شود. بتن مصالح ساختمانی مهمی است که به طور گسترده در ساختمان ها، پل ها، جاده ها و سدها استفاده می شود. برای اطلاع از قیمت هر متر مربع کفپوش بتنی با ما در تماس باشید.

کفپوش بتنی چیست؟

کفپوش بتنی معمولاً کفی است که در آن یک دال مسطح از بتن تشکیل می شود که یا در محل ریخته می شود یا در کارخانه پیش ساخته می شود. میلگرد که به عنوان فولاد تقویت کننده  نیز شناخته می شود، یک میله فولادی یا تعدادی از سیم های فولادی است که اغلب برای تقویت بتن استفاده می شود. با توجه به اینکه بتن از نظر فشاری قوی است اما از نظر کشش نسبتاً ضعیف است. با ادغام میلگرد در بتن، قادر به حمل بارهای کششی و در نتیجه افزایش مقاومت کلی می باشد.

كفپوشهاي بتنی از محصولات بتنی هستند كه اشكال و ضخامت و ويژگی های هندسی دارند که هریک می تواند برای مکان های خاصی مناسب باشد. برای مثال استفاده از کفپوش های بتنی پازلی که مانند قطعات پازل در کنار یکدیگر قرار می گیرد و باعث زیبایی معابر و پیاده رو ها می شود. از اين كفپوش ها می شود در مكان های در معرض سايش شديد بهره برد.

 انواع کفپوش بتنی:

در حالت کلی به 4 نوع کفپوش بتن سخت ملاتی ، کفپوش خشک پاش ، کفپوش ملات خود تراز ،  کفپوش بتنی کم ضخامت (پلیمری) تقسیم بندی میشود.

کفپوش بتن سخت ملاتی

نوعی ملات کفسازی پایه سیمانی است که در دو نوع نرمال و پلاس تولید میگردد و از آن برای دستیابی به سطحی صاف، زیبا و با مقاومت بالا، استفاده می شود. این ملات با مقاومت نهایی در حدود 50 مگاپاسکال، کفپوشی مناسب برای انواع کفسازی میباشد.

ویژگیهای بتن سخت ملاتی

  • سرعت بالا در اجرا
  • سهولت اختلاط با آب
  • قابلیت ترمیم سریع و آسان
  • مقاومت سایشی در برابر ترافیک سنگین
  • عدم تولید گرد و غبار و نفوذپذیری بسیار کم
  • تنوع رنگی و پایداری رنگهای به کار رفته در برابر اشعه UV
  • مقاومت فشاری بسیار بالا
  • مقاوم در برابر آتش سوزی و مواد خورنده
  • مقاوم در برابر چرخه ذوب و یخبندان

موارد کاربرد بتن سخت ملاتی

  • فرودگاه، بنادر و جایگاه سوخت
  • باغ، ویلا و رمپ
  • محوطه و سوله صنعتی
  • دانشگاهها و مراکز آموزشی
  • نیروگاه، پالایشگاه و صنایع پتروشیمی
  • صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی
  • ایستگاه های مترو و راه آهن
  • مرمت کف های قدیمی آسیب دیده
  • و …

روش اجرای بتن سخت ملاتی:

در صورت استفاده از دوغاب (23 کیلوگرم در متر  مربع جهت اجرای یک سانتی متر ضخامت) از اضافه کردن حدود 3.8 لیتر آب به یک کیسه 30 کیلوگرمی از پودر بتن سخت استفاده می­شود تا کاملا یکدست و متراکم شود. هنگام پخش دوغاب ، سطح باید توسط لیزر کنترل شود.

 روند ماله کشی را می توان بسته به خشک شدن دوغاب آغاز کرد. ماله کشی ابتدا توسط دستگاه ماله پروانه ­ای تک دیسک سبک و سپس توسط دستگاه ماله پروانه­ ای دو دیسک سنگین انجام می­شود.

در مقادیر آب دقت ویژه ای داشته باشید، زیرا استفاده از دوغاب بسیار رقیق نمی تواند ضخامت لایه به طور مساوی توزیع شده را تضمین کند، علاوه بر این، در طول دوره خشک شدن، سطح در معرض ترک خوردگی در اثر جمع شدگی (shrinkage) است.

زمان اجرای  کفسازی  همیشه به عوامل محیطی دما، رطوبت، کیفیت بتن و غیره بستگی دارد  . 

باید دقت داشت، کف­ های ساخته شده با استفاده از سخت کننده های سطح تنها در صورت پیروی و اجرای دقیق راهنمای اجرا می توانند بی عیب و نقص باشند.

ملات خود تراز شونده

ملات خود تراز یک لایه زیرین خود تراز بر پایه سیمان است که با ترکیبی خاص از چسب ها، پلیمرها و افزودنی های شیمیایی فرموله شده است. برای یکنواخت کردن، تصحیح و صاف کردن دال بتنی قبل از نصب کفپوش نهایی (مانند فرش، کاشی وینیل و سرامیک، لمینت های چوبی و چوب سخت) بر روی کفپوش های بتنی پوشیده شده داخلی و خارجی استفاده می شود. ملات خود تراز شونده با ویژگی‌های فوق‌العاده و مقاومت فشاری بالا، سطوح صاف، بادوام و سخت با ضخامت 3 تا 5 میلی‌متر تولید می‌کند که برای کف‌های نسبتاً مسطح که نیاز به اصلاحات صافی و زبری جزئی دارند، عالی است.

ویژگی ها و کاربرد ملات خود تراز شونده

استحکام پیوندی عالی
مقاومت فشاری بالا
اجرای سریع و صرفه جویی در زمان
ظرفیت چسبندگی خوبی دارد

مقاومت مکانیکی و سایشی بالا

 مقرون به صرفه است 

به دلیل خواص رئولوژی بالا، سطوح بزرگ را براحتی تراز می کند

می توان در انواع سطوح (فرش، کفپوش وینیل، کفپوش لمینت و موارد دیگر) و شرایط محیطی استفاده کرد

نحوه استفاده از ملات خود تراز شونده

مرحله آماده سازی سطح

ابتدا بایستی لایه زیرین کار کاملا پایدار ، تمیز و عاری از رنگ و آلاینده هایی مانند گرد و غبار، مواد سست، روغن، مواد شیمیایی و سایر مواد خارجی که ممکن است از چسبیدن ملات خودتراز به بستر جلوگیری کنند، باشد.بدین منظور بهتر است از فرچه سیمی یا روش Sand Blast استفاده شود.

در مرحله بعد برای افزایش چسبندگی ملات خود تراز به سطح زیر کار باید از پرایمر ALEN-FIX استفاده شود.به این صورت که ابتدا ALEN-FIX را با نسبت 2 به 1 با آب مخلوط کرده تا محلولی رقیق بدست بیاید.سپس کل سطح زیر کار را آغشته به محلول بدست آمده می نماییم.پس از سپری شدن تقریبا 10 دقیقه ، این بار تمامی سطح زیر کار را آغشته به ALEN-FIX می نماییم.

مرحله اختلاط

داخل سطل همزن آب بریزید و پودر را اضافه کنید. از  همزن برقی استفاده کنید و مخلوط را به طور کامل به مدت تقریباً یک (1) دقیقه هم بزنید تا مخلوطی صاف و بدون توده به دست آید. برای بهترین نتیجه، نسبت اختلاط صحیح را رعایت کنید. 

مرحله اجرا

پس از تکمیل مرحله اختلاط ، ملات فوق را بر روی سطح از پیش آماده شده به کمک پارو بتن کش در ضخامت مدنظر پخش و به کمک غلتک هواگیر حباب های هوای درون ملات را تخلیه می کنیم.

مرحله کیورینگ

پس از پایان مرحله هواگیری سطح کار ، بایستی هر چه سریعتر اقدام به کیورینگ(مراقبت و نگهداری) سطح بتن نماییم.برای این کار بهتر است از محلول مایه کیورینگ سطح بتن استفاده نماییم.

دکمه بازگشت به بالا