چه موادغذایی برای دیابتی ها مناسب است؟

خوردن غذاهای خاص در رژیم غذایی روزانه دیابتی ها می تواند تأثیر زیادی در کنترل قند خون آنها بگذارد.
به گفته اینا “کنترل قند خون” و “محافظت از قلب” دو هدف اصلی یک برنامه رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت است. برنامه رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت باید مواد مغذی کلیدی و بسیاری از فیبر را تهیه کند. مقدار فیبر دریافت شده باید برای زنان 1 تا 2 گرم و 1 تا 2 گرم در روز باشد. تغذیه با غذاهای کامل و مصرف سبزیجات رنگی میوه ها غلات کامل پروتئین های سالم و چربی اشباع نشده توصیه می شود. این رویکرد همچنین می تواند به کاهش وزن کمک کند که اغلب برای برخورد با دیابت مهم است.
لوبیا
فیبر لوبیا به کاهش قند خون کمک می کند. علاوه بر لوبیای سیاه سفید گاو و سایر لوبیا ها عدس و لپه ها نیز لوبیای خوبی هستند. مصرف روزانه یک فنجان لوبیای پخته شده نه تنها می تواند هموگلوبین A3C را کاهش دهد بلکه فشار خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کاهش می دهد و میزان ضربان قلب و لیپیدهای خون (تری گلیسیریدها) را کنترل می کند.
جو دوسر
به گفته وزارت بهداشت بهبود تغذیه فیبر در دو “نامحلول” در دانه کامل و “محلول” در لوبیا و جو یافت می شود. فیبر محلول نه تنها قند خون و کلسترول را کاهش می دهد بلکه از قلب نیز محافظت می کند. بنابراین هرچه جو دوسر کمتر درمان شود مواد مغذی بیشتری نیز خواهد بود. حاشیه جو دوسر دو برابر ایرلندی یا جو دوسر بهتر از جو دوسر فوری است
تمشک قرمز
بسیاری از انواع توت ها سرشار از مواد مغذی هستند اما تمشک برای کنترل قند خون مناسب است. روزانه فقط 5 گرم شکر دارد. فنجان در حالی که فیبر بالایی دارد. علاوه بر فیبر تمشک نیز برای سلامت قلب مفید است. از آنجا که حاوی مواد مغذی است که با التهاب بالا و کلسترول (فقیر) مبارزه می کنند.
بادام
آجیل دارای پروتئین چربی های سالم و کربوهیدرات با مقداری فیبر و مواد مغذی مهم است. بادام به کنترل قند خون کلسترول و لیپیدهای خون کمک می کند و همچنین گرسنگی را تسکین می دهد یا تعداد انگشت شماری از گردو می تواند مقاومت به انسولین را بهبود بخشد و با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است.
غلات کامل
کربوهیدرات ها در رابطه با کنترل قند خون حذف نمی شوند اما نوع کربوهیدرات مورد استفاده مهم است. نان یا ماکارونی باید با دانه های کامل باشد. از آنجا که غلات کامل دارای لایه ها و جوانه های سبوس دست نخورده هستند و به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک می کنند. علاوه بر فیبر این غلات سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین B منیزیم و سلنیوم هستند و باعث افزایش معمول قند خون از طریق شیر پستی و احساس پر شدن آنها می شوند.
بذر کتان
بذر کتان در برابر قند و کلسترول خون بالا به دلیل اندازه کوچک آنها بسیار مؤثر است. دانه های کتان دارای یک ماده مغذی insiniciresinol diglucoside (SDG) هستند که با تجمع پلاک بر روی دیواره شریانی که منجر به بیماری قلبی می شود مبارزه می کند. بذر کتان می تواند کلسترول تام به ویژه نوع “بد” را کاهش دهد و نوع “خوب” HDL را افزایش دهد. توصیه می شود که مهره های کتان با استفاده از otmil یا ماست استفاده شوند یا به عنوان جایگزینی برای مقداری آرد در پخت و پز استفاده شوند.
جو
جو یک ماده اولیه خوشمزه برای سوپ ها و غذاهای سالم است و یک خانواده کامل در نظر گرفته می شود. سرشار از فیبر به نام بتا گلوکان است که باعث کاهش سطح کلسترول و قند خون می شود تا به سلامت قلب و دست زدن به دیابت کمک کند.
ماهی چرب
ماهی هایی مانند ماهی قزل آلا پادشاهی ها ماهی قزل آلا رنگین کمان و ساردین ها سرشار از چربی های اشباع نشده به نام اسیدهای چرب امگا -3 هستند که برای سلامت قلب مفید هستند. مصرف منظم این مواد مغذی می تواند از خطرات مرتبط با دیابت جلوگیری کند یعنی “رتینوپاتی دیابتی”. مصرف 2 اونس از هر ماهی چربی دو بار در هفته کافی است.
سبزیجات برگ
سبزیجات برگ کم مانند اسفناج و سالاد پر از مواد مغذی برای کمک به سلامتی هستند این ویتامین های C و E بسیار زیاد هستند که از التهاب محافظت می کنند و همچنین با فیبر بالا که به کاهش قند خون کمک می کند.
کلم بروکلی
این سبزی تقریباً در خط مقدم تمام مواد غذایی و کنترل بهتر قند خون قرار دارد. هر خوراک کلم بروکلی دارای یک فیتوشیمیایی گیاهی به نام گوگرد است که برای کاهش قند خون کار می کند و علاوه بر این تنها با کاهش تجمع کلسیم در عروق می تواند یک فنجان آتش سوزی را در روز مصرف کند. سبزیجات دیگر مانند جوانه بروکسل کلم و گل کلم فواید مشابهی دارند.
دانه های کدو تنبل
استفاده از دانه های کدو تنبل به جای کدو تنبل پخته شده و در سالاد نان تست شده از دیابت جلوگیری می کند. زیرا به پایین آمدن سطح قند خون برای پست الکترونیکی کمک می کند. منیزیم در دانه های کدو تنبل به سلامت قلب و استخوان کمک می کند. توصیه می شود که دانه ها خام باشند (بدون نمک) و پوسته به دلیل فیبر زیاد آن کاملاً سرخ شده است.
روغن زیتون
اگرچه این روغن ها باعث افزایش قند خون نمی شوند اما بر سلامت قلب -قلب تأثیر می گذارد. چربی حیوانات اشباع بیشترین خطر را به قلب شما می بخشد. روغن زیتون به لطف ترکیباتی به نام پلی فنولیک در بین روغن های گیاهی برجسته است و حتی می تواند از قلب محافظت کند. روغن زیتون یکی از مهمترین قسمت های مدیترانه است و می تواند به بدن کمک کند تا از انسولین بهتر استفاده کند. روغن زیتون همچنین می تواند فشار خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد.
قافیه
کفیر نوشیدنی آهنی تخمیر شده و پروبیوتیک است. نتایج یک مطالعه نشان می دهد که نوشیدن 1.5 فنجان کفیر به مدت 2 هفته منجر به کاهش A2C در افراد مبتلا به دیابت می شود. کفیر همچنین به کاهش فشار خون یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.
پایان پیام