چرا در فصل پاییز دلتنگی بیشتری حس می کنیم؟

چرا در فصل پاییز دلتنگی بیشتری حس می‌کنیم؟

افسردگی فصلی یا اختلال عاطفی فصلی (SAD) می تواند به عنوان یک مهمان ناخوانده در ماه های پاییز و زمستان به ما مراجعه کند. کاهش نور خورشید هوای سرد و میل به ماندن در خانه می تواند افسردگی را بدتر کند. اما جای نگرانی نیست؛ با روش های ساده ای مانند نور درمانی ورزش منظم و خواب کافی می توانید این وضعیت را مدیریت کنید و از روزهای سرد سال لذت ببرید.

به گزارش یومیر به نقل از رکنا در برخی از ماه های سال به ویژه در فصل پاییز و زمستان افسردگی فصلی یا اختلال عاطفی فصلی (SAD) به سراغ بسیاری از افراد می آید و به راحتی به آنها مبتلا می شود. این حالت بیشتر به دلیل کاهش نور خورشید روزهای کوتاهتر و شرایط آب و هوایی سرد ایجاد می شود. وقتی خورشید به اندازه کافی نمی تابد مغز نیز تصمیم می گیرد سروتونین و ملاتونین تولید نکند که باعث می شود به جای شادی بیشتر به خواب فکر کنیم یا در بهترین حالت روی مبل دراز بکشیم و تعجب کنیم که چرا دنیا اینقدر بی رحم است.

در این مدت تغییرات محیطی هوای سرد و تمایل به پناه گرفتن در زیر پتو به جای بیرون رفتن می تواند این افسردگی را تشدید کند. و بله استرس مالی و اجتماعی در آستانه تعطیلات و سال نو کمکی به روحیه نمی کند.

اما نگران نباشید راه حل های غیرمنتظره ای برای مقابله با افسردگی فصلی وجود دارد. یکی از این راه ها نور درمانی است. بله درست شنیدید! لامپ های ویژه ای که نور خورشید را شبیه سازی می کنند دقیقاً همان چیزی است که شما نیاز دارید تا در خانه تان احساس کنید تابستان است.

البته اگر این لامپ ها نتوانستند شما را خوشحال کنند می توانید به ورزش روی بیاورید. ورزش منظم نه تنها به ترشح هورمون های شادی (اندورفین) کمک می کند بلکه باعث می شود کمتر در بستر باشید و بیشتر به زندگی علاقه مند شوید.

خواب کافی و منظم نیز بسیار مهم است. اگر فکر می کنید که نیم روز خواب می تواند همه چیز را حل کند باید بگویم که ممکن است درست باشد اما بیشتر از آن برای بازیابی انرژی و جلوگیری از افسردگی به یک خواب شبانه نیاز دارید.

علاوه بر این یک رژیم غذایی سالم نیز تأثیر خاص خود را دارد. مصرف ویتامین ها و مواد معدنی به شما کمک می کند تا با افسردگی به عنوان یک دشمن واقعی مقابله کنید نه فقط با آن مقابله کنید.

اگر همه این روش ها نمی توانند شما را از افسردگی فصلی نجات دهند ممکن است زمان مراجعه به یک مشاور یا روانشناس فرا رسیده باشد. درمان های رفتاری شناختی (CBT) به عنوان یک نقشه راه برای شما عمل می کنند تا در این جاده پر پیچ و خم به سمت سلامت حرکت کنید. اگر وضعیت به شدت پیچیده شود داروهای ضد افسردگی می توانند به عنوان “کمک کننده نهایی” وارد بازی شوند.

در نتیجه اگرچه افسردگی فصلی معمولاً در ماه های سرد سال به اوج خود می رسد اما با درمان های صحیح و تغییرات کوچک در سبک زندگی می توان بر آن غلبه کرد و به راحتی مدیریت کرد. پس اگر از روزهای سیاه زمستان خسته شده اید به یاد داشته باشید که هیچ چیز غیر ممکن نیست. فقط از کمک حرفه ای استفاده کنید و با تلاش کمی افسردگی را از بین ببرید.

علائم و اسامی افسردگی های فصلی در پاییز:

اختلال عاطفی فصلی (SAD)

احساس غمگینی و افسردگی بدون دلیل مشخص

– کاهش انرژی و خستگی مفرط

– عدم علاقه به فعالیت های روزانه

– خواب آلودگی و افزایش نیاز به خواب

– تغییر در اشتها (به ویژه تمایل به خوردن غذاهای نشاسته ای و شیرین)

– کاهش توانایی تمرکز

احساس گناه یا بی ارزشی

افسردگی پاییزی

– افزایش احساس ناراحتی و اندوه

– کاهش فعالیت های اجتماعی و گرایش به انزوا

– احساس سنگینی و کندی در انجام کارهای روزانه

افسردگی خوابگاه

– مشکلات خواب (به خصوص در پاییز که شب ها طولانی تر می شود)

– احساس خستگی و تمایل به خواب بیشتر در طول روز

افسردگی ناشی از تغییرات فصلی – عدم سازگاری با تغییرات فصلی و آب و هوا

– افسردگی و اضطراب ناشی از تغییرات محیطی

این علائم می تواند با تغییر فصل و کاهش نور خورشید افزایش یابد. در صورت تداوم علائم افسردگی برای مدت طولانی مراجعه به مشاور یا روانپزشک توصیه می شود.

* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا