پکن به واشنگتن هشدار داد/ از ایالات متحده می‌خواهیم که بازی با آتش را متوقف کند

پکن به واشنگتن هشدار داد/ از ایالات متحده می‌خواهیم که بازی با آتش را متوقف کند

به گزارش اسپوتنیک، تان کفی، سخنگوی وزارت دفاع چین گفت: حل مسئله تایوان صرفا به مردم چین مربوط می شود و چینی ها باید خودشان به آن رسیدگی کنند. ما از ایالات متحده می خواهیم که بازی با آتش را متوقف کند… هر تلاشی برای جلوگیری از اتحاد مجدد چین به طور اجتناب ناپذیر با شکست مواجه خواهد شد.

در ماه سپتامبر، کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده قانون سیاست تایوان را تصویب کرد که 4.5 میلیارد دلار کمک نظامی به جزیره ارائه می کند و حضور آن را در سازمان های بین المللی بدون شکستن سیاست چین واحد افزایش می دهد.

این مقام چینی افزود: تماس‌های نظامی بیشتر بین واشنگتن و تایپه و همچنین ارسال تسلیحات آمریکایی به این جزیره، وضعیت در تنگه تایوان را تشدید می‌کند و می‌تواند به رویارویی بین آمریکا و چین منجر شود.

اوایل چهارشنبه، سخنگوی وزارت خارجه چین، مائو نینگ درباره اظهارات آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت که تلاش‌های چین برای تغییر وضعیت موجود در روابط خود با تایوان باید سیگنال نگران‌کننده‌ای را به جامعه بین‌المللی ارسال کند.

مائو خاطرنشان کرد: “تایوان بخشی از چین است و چین نیست بلکه حزب دموکراتیک مترقی است. [حاکم بر تایوان] … و ایالات متحده … تلاش می کند تا وضعیت موجود را تغییر دهد».

اوضاع در اطراف تایوان پس از آن تشدید شد که نانسی پلوسی، رئیس مجلس ایالات متحده، از این جزیره در اوایل ماه اوت بازدید کرد. از آن زمان تاکنون چندین کشور هیئت هایی از جمله فرانسه، آلمان، ایالات متحده، ژاپن و غیره به این جزیره اعزام کرده اند. تایوان از سال 1949 به طور مستقل از سرزمین اصلی چین اداره می شود. پکن این جزیره را یک استان می داند، در حالی که تایوان – سرزمینی با دولت منتخب خودش – آن را کشوری مستقل می داند اما از اعلام استقلال کوتاهی کرده است. پکن با هرگونه تماس رسمی کشورهای خارجی با تایپه مخالف است و حاکمیت چین بر این جزیره را غیرقابل انکار می داند.

تان کفی سخنگوی وزارت دفاع چین نیز گفت: چین معتقد است که مشارکت ACOS رقابت تسلیحاتی در منطقه را تشدید می کند و چین از آمریکا، بریتانیا و استرالیا می خواهد که به عدم اشاعه هسته ای متعهد شوند.

تان گفت: شراکت سه جانبه امنیتی و همکاری زیردریایی های هسته ای بین آمریکا، انگلیس و استرالیا خطرات جدی اشاعه هسته ای، تشدید رقابت تسلیحاتی منطقه ای، صلح و ثبات جهانی و همچنین تهدید صلح و امنیت جهانی را به همراه دارد.

این مقام چینی خاطرنشان کرد: چین همواره بر این باور بوده است که هرگونه همکاری منطقه ای باید اعتماد متقابل بین کشورهای منطقه را تقویت کند و تهدیدی برای دیگران ایجاد نکند.

وی افزود: از آمریکا، انگلیس و استرالیا می خواهیم که ذهنیت جنگ سرد و ایده های «بازی حاصل جمع صفر» را کنار بگذارند و با حسن نیت به تعهدات خود در خصوص عدم اشاعه سلاح های هسته ای عمل کنند.

استرالیا، ایالات متحده و بریتانیا در سپتامبر 2021 یک شراکت دفاعی سه جانبه به نام AUKUS را اعلام کردند. اولین ابتکار اعلام شده تحت این مشارکت، توسعه فناوری زیردریایی هسته ای برای نیروی دریایی سلطنتی استرالیا بود که باعث شد دولت استرالیا از قرارداد 66 میلیارد دلاری خود صرف نظر کند. گروه دریایی فرانسه برای ساخت زیردریایی های دیزلی-الکتریکی.

وی همچنین گفت که چین از ژاپن خواسته است تا روند نابودی سلاح های شیمیایی باقی مانده در چین در طول جنگ جهانی دوم را تسریع بخشد. در اوایل اکتبر، یکصد و یکمین جلسه شورای اجرایی سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW) طرحی را برای نابودی تسلیحات شیمیایی باقیمانده ژاپن در چین تصویب کرد.

تان گفت: طرف چینی از ژاپن می خواهد که طرح انهدام سلاح های شیمیایی باقی مانده در چین پس از سال 2022 را به طور کامل اجرا کند، به تعهدات سیاسی و قانونی خود در قبال جامعه جهانی و چین عمل کند، سرمایه گذاری را افزایش دهد و این روند را تسریع و حذف کند.

وی افزود: این سلاح های شیمیایی یک خطر جدی است. روند انحلال اکنون به طور جدی به تعویق افتاده است. تصویب این طرح در شورای اجرایی سازمان منع تسلیحات شیمیایی نشان از توجه و حمایت بیشتر جامعه جهانی از این موضوع دارد.

در طول جنگ جهانی دوم، ژاپن حدود دو میلیون تن مهمات، از جمله مهمات شیمیایی، در سه استان جیلین، لیائونینگ و هیلونگ جیانگ در شمال شرقی چین باقی گذاشت. در سال 1999، کشورها توافق نامه ای را امضا کردند که بر اساس آن توکیو باید تمام سلاح ها را تا ژوئن 2007 خارج می کرد. این مدت بعداً به درخواست دولت ژاپن تمدید شد، زیرا ژاپن به مهلت مقرر در کنوانسیون عمل نکرد.

دکمه بازگشت به بالا