پژوهشگاه میراث فرهنگی ایران با موزه شانگهای چین تفاهم کرد
وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با موزه شانگهای چین یادداشت تفاهم امضا کرد.
به گزارش یومیر بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری این تفاهم نامه در جریان سفر مصطفی ده پهلوان رئیس این پژوهشکده به چین به منظور توسعه روابط علمی و فرهنگی دوجانبه در حوزه میراث فرهنگی ایران و چین.
«باستان شناسی و مطالعات میان رشته ای مرتبط» «باستان شناسی حفاظت و مرمت در محوطه های باستانی» «تحقیقات تاریخی شامل تحقیق در اسناد آرشیوی و کتابخانه ای» «مطالعات کتیبه ای» و «تحقیق در تاریخ هنر و هنر سنتی با تأکید بر تطبیق های مرتبط». مطالعات” محورهای اصلی همکاری بر اساس این تفاهم نامه است که به امضای مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و چو شیائوبو رئیس موزه شانگهای رسیده است.
چو شیائوبو رئیس موزه شانگهای در حاشیه امضای این تفاهم نامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه موزه ملی ایران در موزه شانگهای و استقبال باشکوه مردم چین از آن گفت: موزه شانگهای و وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ایران ارتباط گسترده ای دارند و این تفاهم نامه برای ترویج تحقیقات باستان شناسی و مطالعات حفاظت و مرمت بین ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ بشری حائز اهمیت است.
وی همچنین با اشاره به میراث مشترک چین و ایران که از بندر سیراف بازیابی شده است تصریح کرد: موزه شانگهای تنها یک موزه نیست بلکه مرکز تحقیقات باستان شناسی و حفاظت و مرمت در چین است.
رئیس موزه شانگهای همچنین به تجربه موزه شانگهای در کاوش های باستان شناسی در مناطق دیگر مانند سریلانکا اشاره کرد و گفت: تمرکز آنها بر باستان شناسی دریایی است و امضای این تفاهم نامه با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری باعث شد به این موضوع برسیم. تحقیقات علمی جامع از برگزاری نمایشگاه. این امر باعث به رسمیت شناخته شدن تبادل فرهنگی در جاده ابریشم و حفاظت از آثار آن می شود.
وی همچنین حضور کارشناسان دو کشور و کار مشترک را فرصتی مغتنم برای این همکاری در زمینه باستان شناسی و حفاظت و مرمت و تبادل تجربیات دانست.
مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز اظهار داشت: پروژه بررسی باستان شناسی بندر سیراف علاوه بر تبادل علمی و فرهنگی پیرامون فعالیت های مشترک بین پژوهشکده و موزه شانگهای یکی از بزرگترین پروژه های فرهنگی است. مراکز مرتبط با فرهنگ ایران و چین از دوره ساسانی صدر اسلام به زودی آغاز به کار خواهد کرد و این تفاهم نامه یک برنامه عملیاتی مستمر و مستمر بین دو نهاد خواهد بود.
انتهای پیام