پشت پرده فروش کباب کوبیده با قیمت ارزان؛ پخت کباب با کله شتر و سنگدان مرغ
رئیس اتحادیه رستوران ها و سفره خانه های سنتی شیراز بسته بندی اقتصادی غذا با قیمت پایین را نشانه سلامت جامعه دانست و از مردم خواست فریب این بسته های اقتصادی را نخورند.
امین رحیمی امروز 21 آذرماه در جلسه اتاق اصناف فارس با اعلام این مورد بر لزوم توجه شهروندان به سلامت و پرهیز از مصرف مواد غذایی ارزان قیمت و بی کیفیت تاکید کرد.
عضوهیئت مدیره اتاق اصناف استان فارس با اشاره به نحوه تقلب با انواع مواد غذایی ارزان قیمت مانند کباب کوبیده که با قیمت های عجیب عرضه می شود گفت: فروشندگان این کباب ها کباب کوبیده را با آسیاب کردن پوست تهیه می کنند. استخوان های گوشت مرغ و شتر.
وی افزود: برخی افراد فرصت طلب جوجه های ضعیف و مریض بی کیفیت را از مرغداری ها با قیمت پایین خریداری می کنند تا برای پخت و پز استفاده کنند.
رحیمی تصریح کرد: با توجه به مشخص بودن قیمت مرغ گوشت روغن و برنج شهروندان باید متوجه شوند که صرفاً با مقایسه قیمت این کالاها با قیمت پایین مواد غذایی عرضه شده غذای سالم نمی خرند.
رئیس اتحادیه رستوران داران شیراز تاکید کرد: فروشندگان مواد غذایی که غذای ارزان می فروشند از مواد بی کیفیت برای تهیه غذا استفاده می کنند.
رحیمی تصریح کرد: بر اساس ارزیابی های کارشناسان بهداشت افرادی که «پکیج اکونومی» را عرضه می کنند و 6 دستگاه پرس غذا را با قیمت غیرعادی عرضه می کنند از مواد غیربهداشتی استفاده می کنند.
رئیس انجمن رستوران ها و سفره خانه های سنتی شیراز این موضوع را نوعی کلاهبرداری دانست و بر لزوم برخورد با این دسته از افراد تاکید کرد.
عضوهیئت مدیره اتاق اصناف استان فارس نیز گفت: مردم بدانند با طبخ این نوع غذاها با جان خود و سلامت جامعه بازی می کنند.
رحیمی افزود: بازرسان اتاق اصناف مرکز استان و اتحادیه رستوران داران این افراد را شناسایی و با ورود به واحد صنفی و ارزیابی مواد اولیه در صورت تخلف با آنها برخورد می کنند و چندین واحد نیز مورد رسیدگی قرار گرفته است. تاکنون با این مشکل در رستوران های فست فود برخورد شده است و رستوران ها مورد ارزیابی قرار گرفته و به برخی واحدهای جواز کسب و تعداد زیادی از واحدهای غیر تجاری رسیدگی شده است.
به گفته یکی از اعضای هیات مدیره اتاق اصناف استان فارس تعداد بازرسان بهداشتی با میزان تخلفات گسترده تناسبی ندارد و آمار جرایم بیشتر جنبه شوخی دارد.
وی ادامه داد: در این راستا نظارت بر عرضه مواد غذایی فرآیندی مستمر است که در روزهای خاصی از سال تشدید می شود و گاهی در اخبار می شنویم که صدها یا هزاران تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در این منطقه کشف و معدوم شده است. روند بازرسی روند معدوم سازی مواد غذایی فاسد مشکوک و بی کیفیت هر ماه ادامه دارد اما مشکل اینجاست که هم تعداد بازرسان بهداشتی متناسب با میزان تخلفات گسترده نیست و هم متخلفان. جنایات در منطقه . غذا آنقدر کم است که این اعداد بیشتر شبیه شوخی است تا مجازات.
وی تصریح کرد: تا زمانی که از جرایم تخلفات غذایی جلوگیری نشود و مردم به صورت خودجوش از خرید مواد غذایی مشکوک خودداری نکنند افزایش تعداد بازرسی ها نمی تواند تاثیر جدی در کاهش این تخلفات داشته باشد زیرا تا زمانی که تقاضا برای تامین مواد غذایی وجود نداشته باشد طبیعی است. . مواد غذایی مشکوک عرضه متوقف نمی شود.