ویزیت با وقت ناکافی و هزینه اضافی !

ویزیت با وقت ناکافی و هزینه اضافی !

وقتی یک نفر بیمار می شود به معنای واقعی کلمه تمام خانواده تحت تأثیر قرار می گیرند. حال اگر در طول درمان با مشکلات جدیدی مواجه شود نگرانی آنها دو چندان می شود. زمانی که با سختی فراوان توانسته اند برای مراجعه به متخصص یا فوق تخصص نوبت بگیرند و حتی بیشتر از هزینه ویزیت معمولی پرداخت کنند اما احساس می کنند که پزشک وقت کافی برای درمان آنها نمی گذارد و فقط چند مورد طول می کشد. دقیقه این می تواند علاوه بر بیماری جسمی باعث درد بیمار و خانواده او شود و باعث سردرگمی شود.

به گزارش یومیر خراسان نوشت: از جمله مشکلاتی که مردم در مقاطع مختلف از آن شکایت دارند دریافت مبالغ نامتعارف از سوی برخی متخصصان و فوق تخصص هاست که می تواند باعث خدمت رسانی غیرصادقانه برای بسیاری از اعضای کادر درمان شود. شعاع باید قرار گیرد. همچنین توجه کامل و کافی به بیمار و اطلاع رسانی به فردی که به دلایلی به پزشک متخصص و پزشک متخصص مراجعه می کند از دیگر دغدغه های شهروندان است. به عنوان مثال یکی از شهروندان به روزنامه خراسان می گوید: برخی از متخصصان و فوق تخصص ها برای ویزیت و مشاوره بدون صرف وقت حدود 100 هزار تومان بیشتر از نرخ مصوب از بیماران دریافت می کنند. آیا مجوز قانونی برای این کار وجود دارد؟» یا شهروند دیگری با ارسال پیامک به سامانه نظر روزنامه خراسان نوشت: «بعد از چندین ماه انتظار و انتظار در صف به پزشک متخصص خون مراجعه کردم اما این دکتر هیچ توصیه ای نکرد و فقط بعد از دیدن آزمایش در حداقل زمان نسخه نوشت و به سفر بعدی زنگ زد. این حق بیمار است که از وضعیت خود مطلع شود و به نظر من این وظیفه پزشک است که زمان کافی را با بیمار بگذارد.» در عین حال مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه مشهد علوم پزشکی می گوید: تحت عنوان حق مشاوره برای متخصصان و فوق تخصص ها هزینه ای دریافت نمی شود این عبارت فقط برای متخصصان حوزه های تخصصی مانند روانشناسی به کار می رود.

پزشک باید به اندازه نیاز هر بیمار وقت بگذارد
وقتی یک نفر بیمار می شود به معنای واقعی کلمه تمام خانواده تحت تأثیر قرار می گیرند. حال اگر در طول درمان با مشکلات جدیدی مواجه شود نگرانی آنها دو چندان می شود. زمانی که با سختی فراوان توانسته اند برای مراجعه به متخصص یا فوق تخصص نوبت بگیرند و حتی بیشتر از هزینه ویزیت معمولی پرداخت کنند اما احساس می کنند که پزشک وقت کافی برای درمان آنها نمی گذارد و فقط چند مورد طول می کشد. دقیقه این می تواند علاوه بر بیماری جسمی باعث درد بیمار و خانواده او شود و باعث سردرگمی شود. برای پیگیری این موضوع و گلایه های مردم در این زمینه به سراغ مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد می رویم.
سید کاظم غفاریان در پاسخ به این سوال که مردم برای مشاوره هزینه کرده اند گفت: حق مشاوره برای متخصصان و فوق تخصص ها وجود ندارد و تنها هزینه ویزیتی که بیمار باید بپردازد مشاوره یکی از وظایف است. پزشک است که بیمار را ویزیت می کند و در صورت نیاز به آموزش پزشک باید توضیحات لازم را به او بدهد. وی در پاسخ به این سوال که پزشک چقدر باید برای هر بیمار وقت بگذارد و آیا زمان خاصی برای آن در نظر گرفته شده است؟ وی بیان کرد: بله زمان ویزیت وجود دارد هرچند ممکن است برخی استانداردها رعایت نشود اما درست نیست که بلافاصله پس از ورود بیمار به مطب وقت قبلی گرفته نشود. در واقع با توجه به تخصص پزشک باید هر ساعت تعداد معینی از بیماران ویزیت شوند. مثلا محله ای که برای تخصص هایی مثل روانپزشکی زمان بیشتری می طلبد و هزینه بازدید را بیشتر می کنند.

کنترل ها چطوره؟
از مدیر نظارت و اعتبار بخشی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرسیدیم که آیا نظارتی در این زمینه وجود دارد و آیا تاکنون شکایتی در این زمینه به شما رسیده است؟ غفاریان پاسخ داد: ببینید این یک مشکل متوسط ​​است شاید در 4 ساعتی که پزشک به بیمار مراجعه می کند در 10 دقیقه یک نفر را ویزیت می کند و 20 دقیقه را با دیگری می گذراند اما در مطب هایی که شلوغ است این موضوع رعایت نمی شود. زمان کمتری را می توان به هر بیمار داد. نظارت هم وجود دارد اما اگر بیمار کرونومتر بگیرد و زمان ورودش به مطب را اندازه بگیرد می توانید به کسی بگویید که این قانون را رعایت نکرده است و سخت است. اما در اداراتی که شلوغ هستند ممکن است این اتفاق بیفتد و من موافقم اما برای شفافیت وقت نمی گیریم. وی ادامه داد: بسیاری از مطب ها بیمار کافی ندارند و پزشک ممکن است پانزده تا بیست دقیقه را برای بیمار وقت بگذارد اما در مطب های شلوغ پزشک به دلیل تعهد اخلاقی خود سعی می کند همه بیماران را ببیند. ببینید به چه چیزی اشاره کرده اند. اگر حضور مردم در ادارات مختلف توزیع شود این مشکل کمتر می شود. با وجود این اگر مورد مستندی مطرح شود به پزشک مربوطه اطلاع می دهیم اما در این مورد بسیاری از موارد به ما ارجاع نمی شود. غفاریان در پاسخ به سوالی مبنی بر دریافت پول اضافی از برخی متخصصان نیز گفت: اگر فردی بگوید مثلاً 200 تومان هزینه ویزیت و 300 تومان برای مشاوره معمولاً چنین چیزی وجود ندارد. همانطور که گفتم هزینه های مشاوره فقط مربوط به متخصصان روانشناسی است که باید زمان بیشتری را برای بیماران در نظر بگیرند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا