ورود قوه قضاییه به ماجرای «حراج تهران»

وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی از ورود خدمات قضایی به حراج تهران خبر داد.

ورود قوه قضاییه به ماجرای «حراج تهران»

به گفته یومیر وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در بیانیه ای حراج را “غیرقانونی” و “غیرمجاز” پس از حراج تهران و انتشار تقریبی انجام داد. 5 تاریخی (طبق حراج) جمعه دوم فوریه اعلام شد. با این حال حراج تهران پاسخ داد که پست و ارائه بناهای Safavid در دوره بیست و یکم در حراج آثار هنری توسط گروه موزه های وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در تاریخ 6 فوریه صادر شده است.

سید رضا صالشی امیری وزیر میراث فرهنگی گردشگری و کاردستی اما در پاسخ به اتفاقی که در حراج تهران افتاد صریحاً در یک کنفرانس خبری که روز دوشنبه ۲۳ فوریه برگزار شد اعلام شد. او با آنچه اتفاق می افتد موافق نبود و از ورود قوه قضاییه به حراج خبر داد.

ISNA همچنین در حاشیه کنفرانس خبری صالبی امیری و وزارت میراث فرهنگی گردشگری و حراج صنایع دستی به تهران -حضور در واحد حفاظت از میراث فرهنگی گردشگری و کاردستی خواسته شده است که “وزارت بیانیه یک نگرش رسمی و حقوقی است و همه نهادها موظفند قانون را بپذیرند. “

علی داروی معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و میراث معاون در کنفرانس خبری یادآوری این است که حراج آثار مدرن با راهنمایی کمتر از ۵ سال است و می گوید مکاتبات بیشتری درباره حراج تهران انجام شده است. در نامه اول ما اعلام کردیم که (آثار) اصالت ارزیابی خواهد شد. این همان دستگاه محافظت از دستگاه است بازرس کل کشور وارد پرونده شده است و پرونده در حال بررسی است.

وی همچنین گفت: “شما حداقل چهار سال در میراث فرهنگی من به حراج ها شهادت داده اید که مجوزهای حراج به حداقل و یک یا دو مورد رسیده است و ما چند مورد سختگیرانه امضا کردیم.” از طرف دیگر این نیز برای ما این است که در مورد سال مدرن سوالی داشته باشیم و سالی که یک قرن فرا می رسد به یک جنبه تاریخی تبدیل می شود. این چالشی است که باید در نظر بگیرید. این یکی از اساسنامه ای است که ما اصلاح خواهیم کرد.

لیلا خسروی رئیس وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در این جلسه درباره داستان حراج تهران و مجوز که گفته می شود توسط این اداره صادر شده است وی توضیح داد: “ما معتقدیم روند حراج باید شفاف باشد.” هم موزه ها و هم معاون مدیرعامل میراث فرهنگی مطابق با آیین نامه سالهای ۲ اعم از مجاز یا غیر مجاز در خارج از کاوش های باستان شناسی ممنوع است.

وی افزود: تعدادی از موارد می توانند در دست صاحبان و صاحبان خصوصی مانند نقاشی نقاشی یا کافی شاپ باشند. اگر این آثار بیش از ۵ سال به حراج گذاشته شده است آنها باید از گروه کار ملی در زمینه حرکت املاک تاریخی و هنری مجوز بگیرند. در زمان رهبری قبلی مسئله تجزیه و تحلیل کاملاً قانونی بود و ما هنوز هم این سر و صدا ها را داشتیم خواه آنها قانونی باشند یا غیرقانونی باشند زیرا روند شفاف نیست ما با این روبرو می شویم. این روند باید بین وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و وزارت فرهنگ و راهنمایی مشخص باشد تا ما این مشکلات را نداریم.

مدیر کل موزه ها نیز گفت: در حراج تهران از راه حل قانونی پیش می رویم. من نامه ای دریافت کردم تا ببینم آیا این آثار بیش از ۶ که عالی بودند و گرانترین کار متعلق به رضا عباسی بود که می توانستند خریداری کنند و بفروشند که من پس از دریافت مجوزهای مربوطه مطابق با کد سال ۲ پاسخ دادم. پس از مدتی در فضای مجازی قبل از اینکه کاتالوگ آثار و اطلاعات مورد نظر خود را بدست آوریم به صورت آنلاین ارسال شدیم. در حالی که اداره کل موزه ها یک مرجع صدور مجوز نیست دولت باید تصویب کند دولت همچنین وزیر میراث فرهنگی را اجرا کرده است و وزیر میراث فرهنگی این پرونده را به معاون مدیر میراث فرهنگی تحویل داده است که این نیز هست مسئول کارگروه ملی املاک تاریخی و هنری و هنری یک حرکت مجاز است و نماینده وزارتخانه های راهنمایی علوم و نهادهای دیگر است و جلسه تصمیم می گیرد و مجوزها صادر می شود. در همین حال (حراج تهران) از این روش خارج شده بود و قبل از ورود به کارگروه و دریافت اطلاعات کامل آنها آن را نگه داشتند و من از رسانه ها فهمیدم که حراج برگزار شده است و رسانه ها در حالی که دفتر به رسانه ها می آمدند به رسانه ها آمدند به هیچ وجه مجوز نیست و ما مجبور شدیم در بیانیه ای اعلام کنیم که مجوز صادر نکرده ایم و نامه می گوید پس از دریافت جلسات لازم مجاز است و در نامه دوم مطابق با قوانین سال ۲ – شرح داده شده است.

خسراوی تأکید کرد: “ما باید این روند را با دستورالعمل ها پاک کنیم.” ما تعدادی از اشیاء در دست افراد داریم و باید آنها را شناسایی کنیم.

بیست و یکمین حراج تهران در 21 فوریه با تعدادی از بناهای تاریخی که از بیش از 5 سال از دوره های تاریخی صفوید و قاجار قدمت دارد برگزار شد. عنوان گرانترین کارهایی که در این حراج فروخته می شود نیز به رضا عباسی اهدا شد که به مدت 2 میلیارد و 2 میلیون تومان فروخته شد. از جمله مجموعه های ارائه شده در این دوره آثار در دوره Timurid است.

بناهای تاریخی در حراج هایی ارائه می شود که طبق ماده ۵ بناهای ملی حمایت از سال “باید کسانی که مایل به تجارت اشیاء عتیقه ای هستند اجازه دهند دولت آموزش و پرورش را ترک کنند و باید از دولت و در صورت وجود حذف شوند” بدون اجازه دولت تلاش برای حذف اشیاء موجود در لیست بناهای ملی شده این اشیاء توقیف می شوند. “

ماده ۲ تجارت املاک و مستغلات فرهنگی -تاریخی و هنری با املاک مجاز متحرک ۱/۴/۱۱ تولید “صدها سال” با وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی است. این حکم شامل حراج و فروش آثار ملی و روح نیست.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا