نخستین گفتگوی ذهن و هوش مصنوعی با رمزگشایی بلادرنگ افکار انجام شد

اولین مکالمه بین ذهن و هوش مصنوعی با رمزگشایی افکار در زمان واقعی انجام شد

یک شرکت چینی مبتنی بر علم به طور همزمان به دو پیشرفت بزرگ در فناوری رابط مغز و رایانه (BCI) دست یافته است که می تواند کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت ناشی از آسیب های مغزی را به طور چشمگیری بهبود بخشد.

این پیشرفت های NeuroXess شامل توانایی رمزگشایی افکار به گفتار در زمان واقعی و همچنین کنترل از راه دور یک بازوی رباتیک تنها با استفاده از افکار است.

آزمایش جدید BCI این شرکت به کاربر این امکان را می دهد تا با یک مدل هوش مصنوعی (AI) صحبت کند و یک آواتار دیجیتال را هدایت کند. این آزمایشات حاصل اقدامات انجام شده در مردادماه 1393 در بیمارستان هاواشان است. جایی که جراحان مغز و اعصاب یک دستگاه 256 کاناله BCI انعطاف پذیر و با کارایی بالا را در مغز بیمار کاشتند.

بیمار خانمی 21 ساله مبتلا به صرع بود که در ناحیه حرکتی مغزش ضایعه ای فضاگیر داشت. با استفاده از این رابط محققان این شرکت دانش بنیان توانستند ویژگی های الکتروکورتیکوگرام (ECoG) را از باند فرکانس گامای بالای سیگنال های مغزی بیمار ثبت و بررسی کنند.

به گفته Neurozess این سیگنال ها به شناخت پیچیده و هماهنگی عصبی مربوط می شوند و داده های دقیقی در مورد فعالیت مغز به ویژه اطلاعات حرکتی و حسی ارائه می دهند.

گفتار ناشی از سیگنال های مغزی

سپس باند گامای بالا (70-150 هرتز) سیگنال های ECoG برای آموزش یک مدل شبکه عصبی برای رمزگشایی بلادرنگ استفاده شد و تاخیر سیستم زیر 60 میلی ثانیه رسید. آنها همچنین می توانند مناطق عملکردی مغز را در عرض چند دقیقه پس از جراحی به طور دقیق نقشه برداری کنند.

پس از آموزش بیمار می توانست در عرض 48 ساعت به بازی های رایانه ای تنیس روی میز و مار بپردازد. بر اساس گزارش ها این زن طی دو هفته موفق شد از سیستم عامل مغز-کامپیوتر این شرکت دانش بنیان به نام «XessOS» برای کار با اپلیکیشن های رایج گوشی های هوشمند چینی مانند WeChat و Taobao استفاده کند.

او همچنین توانست خانه هوشمند و سیستم های ویلچر خود را کنترل کند که به طور چشمگیری گزینه های زندگی روزمره او را افزایش داد. در حالی که این دستاورد به تنهایی چشمگیر است مهمتر از آن این بود که BCI جدید می تواند گفتار را از همان سیگنال های مغزی رمزگشایی کند.

محققان Neurozes می گویند که برخلاف زبان های الفبایی چینی به دلیل ماهیت تک هجایی ملودیک و لوگوگرافی خود از مناطق مغز بیشتری استفاده می کند و درک سیگنال های مغزی را پیچیده تر می کند. بنابراین مکانیسم های عصبی تخصصی تر و روش های رمزگشایی بهتر باید توسعه داده می شد.

به گفته این شرکت دانش بنیان BCI با استفاده از 142 هجای رایج چینی با تاخیر رمزگشایی تک کاراکتری کمتر از 100 میلی ثانیه در مدت پنج روز به 71 درصد دقت رمزگشایی گفتار دست یافت. این بالاترین سطح رمزگشایی بلادرنگ گفتار چینی است که تا به امروز در این کشور به دست آمده است.

این شرکت همچنین ویدئویی منتشر کرد که نشان می دهد مغز بیمار می تواند مستقیماً دست های رباتیک را کنترل کند تا سیب و گلابی را برداشته و با زبان اشاره بگوید “سال نو مبارک 2025”.

این دستگاه همچنین به بیمار کمک می کند تا یک آواتار دیجیتالی را برای گفتن «سلام» و تعامل با مدل هوش مصنوعی همانطور که در ویدیو مشاهده می شود هدایت کند. این شرکت این دستاورد را به عنوان اولین مکالمه “مدل ذهن بزرگ برای هوش مصنوعی” در جهان اعلام کرده است.

Neurozess اکنون قصد دارد از BCI خود برای بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلالات گفتاری یا حرکتی مانند اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) پاراپلژی سطح بالا و سکته مغزی استفاده کند.

دکمه بازگشت به بالا