نبرد نابرابر – یومیر


دیدار الهلال عربستان و استقلال ایران تقابل داشته ها و نداشته ها طرح محوری و نداشتن آن داشتن استراتژی و نداشتن استراتژی و پیشرفت و شمول در کل روند بود. فرآیند درک باشگاه و ایجاد اهداف و چشم انداز.

مسابقه عجیب و غریب

به گزارش یومیر عبدالله دارابی در یادداشتی در ابتکار نوشت: دیدار تیم های الهلال عربستان با استقلال ایران تقابل دارندگان و نداشته ها طرح محوری و نبود آن داشتن استراتژی و نداشتن بود. داشتن استراتژی و پیشرفت و شمول در سراسر فرآیند؛ فرآیند درک باشگاه و ایجاد اهداف و چشم انداز.
باشگاه استقلال ایران نیز مانند سایر باشگاه های ایرانی قبل از بازی و خارج از زمین نتیجه را به رقیب قدر با نقشه عربستان واگذار کرده بود که الهلال و حتی سایر تیم های آسیایی به برنامه ریزی و زمینه سازی برای رشد و ارتقای خود روی آورده بودند. در نتیجه این تفاوت فاحش در عناوین دارایی ها و فاصله ها! حالا این وسط اگر یک بازیکن جوان از دیدن یک ستاره فوتبال جهان در یک تیم آسیایی هیجان زده شود و درخواست پیراهن کند یا نه و دیگران اشتباه کنند یا نه اینطور نیست. در اصل موضوع تفاوت زیادی ایجاد می کند و تاثیری روی کار در فوتبال ما ندارد. و جایگاه باشگاه های ما در لیگ برتر آسیا باز نمی شود. این مسابقه و شکست پرافتخارترین باشگاه ایرانی در آسیا (که روزگاری پرافتخارترین باشگاه آسیا بود) از پرافتخارترین باشگاه فعلی آسیا حاصل خرگوش خوابی چندین ساله ما و بیداری چندین ساله ما و کار و تلاش ما بود. اعراب که در نظر ما به آن تنبل و بی شرم می گویند!
درست است که اگر ضربه سر رامین رضاییان در دقیقه 5 بازی به دروازه نمی خورد و به دروازه نمی نشست شاید سرنوشت فرق می کرد (البته شاید) یا در دقیقه 28 ابوالفضل زمانی بازیکن جوان. استقلال در 18 یاردی حریف و در شرایطی پاک به جای دور شدن از دروازه حریف توسط یک مدافع به دروازه الهلال ضربه می زد اما واقعیت فوتبال نتیجه ای است که حک شده است. روی اسکوربورد در پایان بازی .
ما همچنان منتظریم و انتظار داریم که تعصب و غیرت بازیکنان مانند دهه های گذشته در برخی موارد نتیجه را برایمان به ارمغان بیاورد اما چند فاکتور مهم را فراموش کرده ایم که به اعتراف می کنیم:
1- غیرت و تعصب دهه های قبل که عرق و عشق اصل اول بود با امروز که پول حرف اول را می زند متفاوت است.
2- اگرچه معتقدیم غیرت ایرانی زبانزد است اما رقبا هم بوی آن را به مشامشان رسیده است هرچند ممکن است به قوت ما نباشد بنابراین با کار و برنامه ریزی صحیح و تجهیز به ابزار لازم این «شکاف قدرت» را برطرف کرده اند. برنده شدن؛ تنها چیزی که باید بدانیم این است که اگر اینطور نبود نماینده کشورمان (پرسپولیس) که وضعیت بسیار مطلوب تری نسبت به استقلال دارد می توانست با الغرافه خیلی ضعیفتر کنار بیاید. الهلال!
وقتی ارزش تیم الهلال 243 میلیون یورو تخمین زده می شود در حالی که ارزش استقلال به 15 میلیون یورو هم نمی رسد وقتی بازیکن تعویضی حریف ستاره بزرگی مثل نیمار است و مهاجم استقلال ندارد. گل شش امتیازی و سرمربی به ناچار ریسک بازی جوانی را می پذیرد چون در این دیدار زمان حساسی را می پذیرد که سامان فلاح (مدافع تیم ملی و گرانقیمت استقلال) خرج زیادی نکرده است. قراردادش و جزو ضعیف ترین بازیکنان این تیم است که می بینیم اگر توپ گیری های بیشتر حسینی و روزبه در 18 قدم نبود باید شاهد شکست سنگین تری بودیم و زمانی که بلوغ تاکتیکی الهلالی و روان آنها را دیدیم. فوتبال تا پایان بازی تاکتیک و برنامه منظم تیم را دنبال کردند نه تنها این استقلال بحران زده بلکه هر کدام از تیم های مطرح ما بهتر از این نمی توانستند کسب کنند. زیرا فاصله ها و اختلاف کیفیات این را می گوید; یک مسابقه نابرابر
در این میان نکات امیدوارکننده ای در بازی دیروز استقلال وجود دارد:
1- جسارت موسيمانه در بازي كردن براي جوانان مانند زماني كه اتفاقاً خوب بازي كرد. موثرتر از خیلی از نام های استقلالی.
2- ارتقای کیفیت بازی تیم نسبت به قبل
3-شناخت نقاط ضعف و کاستی که سرمربی آفریقایی درک کرده و سعی در اصلاح آنها دارد. از جمله نیاز به تغییرات گسترده در بازیکنان تیم
متاسفانه برخی تغییرات مورد نیاز برای بهبود شرایط و اصول صحیح کار در حیطه اختیارات موسیمانا نیست…!

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا