مهاجرت پرستاران به کشور های عربی با حقوق ۱۰ برابر ایران

مهاجرت پرستاران به کشور‌های عربی با حقوق ۱۰ برابر ایران
ابتاب نیوز:

گچکوبان درباره شاخص های نیروی کار پرستاری گفت: در حال حاضر در سراسر کشور با مشکل پیچیده تامین نیروی انسانی مواجه هستیم. در یک نقطه رابطه بین پرستاران در هر تخت بیمارستانی در استان خوزستان 0.63 اما در حال حاضر به 0.5 کاهش یافته است یعنی کمتر از یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستان

مهاجرت پرستاران به کشورهای عربی

وی افزود: یکی از مشکلاتی که در استان خوزستان با آن مواجه هستیم علاوه بر مشکل نیرو مهاجرت نیروهای پرستاری به خارج از کشور است و کشورهای حوزه خلیج فارس به راحتی می توانند پرستاران ما را بدون مشکل و تنها با یک آزمون که زبان عربی بلد هستند استخدام کنند. جذب کنید!

گچکوبان تصریح کرد: در کشوری مانند عمان حقوقی که به پرستاران ایرانی ارائه می دهند تقریباً 10 برابر حقوقی است که پرستاران در کشور دریافت می کنند و علاوه بر آن مسکن و امکانات رفاهی مناسبی نیز برای آنها فراهم می کنند.

عدم جایگزینی برای پرستاران بازنشسته

ابوطالبی عضو شورای عالی نظام پرستاری بازنشستگی و در نظر نگرفتن نیروهای جایگزین برای بازنشستگان را از دلایل کمبود پرستار عنوان می کند و می گوید: سالانه 6 هزار پرستار در کشورمان بازنشسته می شوند که نتیجه آن جدی است. کمبود پرسنل پرستاری در بخش های بیمارستان

وی می افزاید: قرار بود 10 هزار پرستار در برنامه چهارم و پنجم توسعه سالانه به کار گرفته شوند که این اتفاق نیفتاد و مقرر شد در پایان برنامه ششم توسعه نسبت پرستار به تخت 2.5 باشد اما این همچنین اتفاق نیفتاده است.

درخواست خروج 2000 پرستار از کشور

نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری درباره آمار مهاجرت پرستاران می گوید: اکنون در سازمان نظام پرستاری 2000 گواهی تاییدیه (مدرک صلاحیت حرفه ای برای مهاجرت) به پرستارانی صادر می کنیم که بهترین پرستاران کشور

نجاتیان نیز این را می گوید: پرستاران در حالی که شیفت های سنگین و اضافه کاری اجباری را تحمل می کنند به طور متوسط ​​ساعتی 25 هزار تومان اضافه کار دریافت می کنند. پرستاران پس از پایان شیفت 80 ساعت اضافه کاری اجباری دریافت می کنند. کار زیاد و پرداخت های کم در عین حال باعث نارضایتی پرستار شده است.

ترک خدمت پرستاران 3 بار مهاجرت

عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت می گوید: در سال 1402 تعداد مهاجرت پرستاران به 587 مورد رسید در حالی که 1590 نفر ترک خدمت و 456 نفر استعفا دادند بنابراین ما بیشتر نگران ترک خدمت هستیم و استعفای پرستاران از نگرانی ما در مورد مهاجرت است.

پرستاران از مزایای مشاغل سخت و زیان آور برخوردار نیستند

رئیس سازمان نظام پرستاری درباره مشکلات پرستاران می گوید: علیرغم اینکه مجلس نروژ در قانون شغل پرستاری را سخت و زیان آور توصیف کرده و قانون بازنشستگی مشاغل سخت پس از 25 سال سابقه کار مستمری تعیین کرده است. هیچ یک از پرستاران در بخش دولتی هنوز از این مزایا برخوردار نیستند.

مالیات سرسام آور و عدم ترمیم حقوق پرستاران

نجاتیان بیان می کند: موضوع مالیات فارغ التحصیلی باعث شده تا پرستاران شاغل در 2 بیمارستان از 8 تا 9 میلیون تومان مالیات پرداخت کنند که رقم بسیار قابل توجهی است. سال گذشته مجلس ترمیم حقوق کارکنان وزارت بهداشت را پیش بینی کرده بود اما این ترمیم در مصوبه پرستاران لحاظ نشد.

وی می افزاید: از سوی دیگر از محل بودجه عمومی و درآمدهای خصوصی تامین می شد در حالی که بیمارستان ها نمی توانند این مبالغ را پرداخت کنند.

آخرین مهلت پرستاران برای دولت و مجلس

رئیس سازمان نظام پرستاری از مهلت رسیدگی پرستاران به دولت و مجلس برای رسیدگی به این نگرانی ها خبر داد و افزود: در 2 ماه گذشته شورای امنیت ملی رئیس کمیسیون بهداشت وزیر بهداشت و درمان و… سازمان نظام پرستاری وارد بحث مطالبات پرستاران شد و سازمان نظام پرستاری به سفرهای استانی رفت. او به پرستاران قول داد که تا روز پرستار این دغدغه ها را پیگیری کند.

هشدار به مسئولان؛ نظام سلامت با چالش بزرگی مواجه است
وی ادامه می دهد: به مسئولان هشدار می دهیم که طی 1.5 تا 2 ماه آینده باید پاسخ قانع کننده ای به پرستار که مصادف با روز پرستار است بدهیم.

وی هشدار داد: باید حداقل ۲ یا ۳ مشکل مهم را با پرستاران تا روز پرستار حل کنیم که تا روز پرستار زمان زیادی نیست در غیر این صورت نظام سلامت با چالش بزرگی مواجه است.

Back to top button