مهاجرت دانش آموزان آرزومند پزشکی و کمبود پزشک در کشور!

مهاجرت دانش‌آموزان آرزومند پزشکی و کمبود پزشک در کشور!

1800 دانشجوی ایرانی در یکی از دانشگاه های غیرمجاز روسیه در حال تحصیل پزشکی هستند. اینها آماری است که محمد مسعودی مدیر کل بورس و پخش دانشجویان در گفت و گو با دانش آموختگان اعلام کرد. آماری عجیب که حکایت از مهاجرت شدید کنکوری ها به تحصیل در رشته پزشکی دارد. و در حالی که هنوز کمبود پزشک در کشور وجود دارد.

به گزارش یومیر هر ساله ع. بسیاری از افراد با آرزوی پزشک شدن برای عبور از سد کنکور تلاش می کنند اما به دلیل محدودیت ها و ظرفیت کم این رشته در کشور بسیاری از انجام این کار ناتوان هستند و راه حل. مهاجرت تحصیلی است این در حالی است که کشور با کمبود پزشک مواجه است و این اتفاق نوعی خروج سرمایه برای کشور اعم از سرمایه انسانی و ارزی محسوب می شود.

کمبود پزشک
چندی پیش محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در گفتگو با خبرگزاری آنلاین تعداد پزشکان جمعیت کشور نزدیک به 15000 تا 10000 نفر است. این در حالی است که کشور در چند سال آینده با بحران پیری جمعیت مواجه خواهد شد. بررسی سایر کشورها نشان می دهد که پیری جمعیت با سرانه پزشکان رابطه مستقیم دارد. سرانه و نیاز به خدمات پزشکی و مهمتر از همه نیاز به پزشک در این کشورها بیشتر از کشورهای دیگر است. این منجر به تعداد پزشکان در هر شده است سرانه در کشورهای با جمعیت مسن بیشتر است و به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان تعداد پزشکان در هر کشور جمعیت در این کشورها حدود 38 نفر در هر ده هزار نفر این شکاف نیاز اساسی کشور به آموزش پزشکی را نشان می دهد.

هجرت در شوق طبابت
اکنون تعدادی دانشجو در کشور هستند که توانایی و علاقه تحصیل در این رشته را دارند و حاضرند برای این منظور هزینه کنند. اما مشکلی که وجود دارد ظرفیت محدود این رشته در دانشگاه های کشور است که باعث می شود افرادی که هم استعداد و هم علاقه به پزشکی دارند از ادامه تحصیل در این رشته منصرف شوند. در حال حاضر ظرفیت پذیرش پزشکی کشور در سال 1403 حدود 13 هزار نفر اعلام شده است. این در حالی است که مدیرکل سازمان بورس و اعزام دانشجو سال گذشته در گفت و گو با پژوهشگران گفت: جالب است بدانید که 50 هزار داوطلب حوزه آزمایشی معدل بالای 75.19 داشتند که به این معنی است که مطمئن هستیم. که نخبه هستند اما نمی توان آنها را مسئول دانست. همانطور که گفته شد جامعه با گروهی از داوطلبان مواجه است که علیرغم تمایل و استعدادشان برای تحصیل در رشته پزشکی به دلیل ظرفیت پایین در این رشته قادر به تحصیل نیستند. حتی در دانشگاه های آزاد کشور و به عنوان آخرین گزینه برای مهاجرت و تحصیل در سایر کشورها انتخاب می کنند. در این رشته تحصیل می کنند و به دلیل محدودیت های جدی که در تایید مدارک و اعطای مجوز کار در کشور به این افراد وجود دارد آنها را انتخاب می کنند. به طور کلی مهاجرت آنها را دائمی می کند. این به معنای خروج سرمایه از کشور است اولاً خروج سرمایه انسانی و فرار مخفیانه نخبگان و ثانیاً خروج سرمایه ارزی که می تواند در داخل کشور استفاده شود.

اسطوره مهاجرت پزشکان
در فضای کنونی کشور تمام توجهات معطوف به مهاجرت پزشکان است. عددی که تا به امروز با هیچ آمار دقیق و رسمی از کمیت و کیفیت آن منتشر نشده است و اظهار نظر تنها با استناد به منابع نامعتبر مانند گواهی عدم سوپیشین صورت می گیرد. گواهینامه ای که غیر از مهاجرت کاربردهای دیگری نیز دارد. این اتفاق در حالی رخ می دهد که در هر دو مورد شاهد خروج سرمایه انسانی و ارز هستیم اما بازوان صنفی پزشکان مهاجرت پزشکان را به قدری چند برابر کرده است که تمام توجهات معطوف به این موضوع شده است. مشکلی که تا کنون مشخص نشده است چقدر به واقعیت نزدیک است و آیا واقعاً نیاز به توجه زیادی دارد؟

اگر دغدغه اصلی خروج نخبگان از کشور است چرا کارشناسان در این مورد صحبت نمی کنند و مهاجرت پزشکی را فراموش نمی کنند و تنها به مهاجرت پزشکان می پردازند؟

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا