مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی

مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی
آفتاب نیوز :

بیماری های قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در جهان است. عوامل خطر این بیماری ها عبارتند از رژیم غذایی ناسالم عدم تحرک بدنی مصرف دخانیات و الکل. در میان سایر عوامل غذایی مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا ۳۴ درصد مرگ ناشی از بیماری عروق بیماری کرونا قلب را تا ۲۸ درصد و بیماری عروق بیماری کرونا قلب را تا ۲۱ درصد افزایش می دهد.

چربی ترانس یا اسید های چرب ترانس (TFA) اسید های چرب غیراشباع هستند که از منابع صنعتی یا طبیعی به دست می آیند. بیش از ۲۷۸ هزار مرگ سالانه در سطح جهان را می توان به مصرف چربی ترانس تولید صنعتی نسبت داد. چربی ترانس شریان ها را مسدود می کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت TFA یا اسید های چرب غیر اشباع با حداقل یک پیوند کربن-کربن دوگانه در پیکربندی ترانس هستند. چربی ترانس تولید شده صنعتی را می توان در مارگارین روغن نیمه جامد غذا های سرخ شده و محصولات پخته شده مانند کراکر بیسکویت و کیک و دونات یافت. 

غذا های خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند. چربی ترانس همچنین می تواند به طور طبیعی در گوشت و غذا های لبنی حیوانات نشخوارکننده (مانند گاو گوسفند بز) یافت شود. چربی های ترانس تولید شده در صنعت را می توان حذف کرد و با چربی ها یا روغن های سالم تر بدون تغییر هزینه طعم یا در دسترس بودن غذا جایگزین کرد.

توصیه WHO (سازمان جهانی بهداشت) برای بزرگسالان این است که مصرف چربی ترانس را به کمتر از ۱ درصد کل انرژی دریافتی محدود کنند که برای یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری کمتر از ۲.۲ گرم در روز است.

برای حفظ سلامت خود و خانواده خود از مصرف روغن نیمه جامد و حیوانی خودداری کنید. هنگام خرید مواد غذایی صنعتی به برچسب آن ماده توجه کنید و اگر میزان اسید چرب ترانس آن قرمز رنگ بود از خرید آن خوداری کنید.

همچنین مصرف غذا های سرخ شده و فست فود را به حداقل برسانید و با صرف کمی وقت با مواد غذایی سالمی که خریداری می کنید یک غذای سالم در خانه برای خود و اعضای خانواده درست کنید.

دکمه بازگشت به بالا