مذاکره آری یا خیر؟ – یومیر

مذاکره آری یا خیر؟ - ایسنا

مذاکرات هسته ای با اروپا می تواند مکانیسم ماشه را به تاخیر بیاندازد تا طرفین بتوانند نگاهی همه جانبه به مذاکرات هسته ای داشته باشند.

به گزارش یومیر علی بیگدلی کارشناس روابط بین الملل در یادداشتی در آرمان ملی نوشت:

تحولات منطقه به ویژه تحولات سوریه باعث شده تا رسانه ها به مسائل منطقه توجه کنند و از این منظر اخبار چندانی در ارتباط با مسائل ایران و آمریکا از جمله موضوع آرشیو هسته ای در رسانه ها منتشر می شود.

این در حالی است که وزیر امور خارجه ایران اخیرا به چین سفر کرده و رایزنی هایی بین طرفین در خصوص توسعه روابط ایران و پکن صورت گرفته است. چرا که نمی شود ایران و چین به دنبال توسعه روابط خود باشند اما درباره لغو تحریم ها صحبت نکنند. تحریم ها مانع توسعه روابط ایران و چین می شود. از سوی دیگر پس از چین وزیر امور خارجه به دعوت مقامات اماراتی به این کشور سفر کرده است. جالب است که این دعوت به نوشته رسانه ها همزمان با گفتگو وزرای خارجه ایران و امارات در دوحه درباره مسائل منطقه ای انجام شده است. اخباری نیز درباره سفر وزیر امور خارجه عمان به ایران در روزهای آینده منتشر شده است که نشان می دهد رسانه ای نیز داشته است زیرا به گفته عمان همواره واسطه بین ایران و آمریکا برای ارسال پیام بوده است. حال این سوال مطرح می شود که آیا با توجه به تحولات منطقه و روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا اخباری از مذاکره به گوش می رسد یا به دلیل سطح انتظارات طرفین مذاکرات انجام نمی شود؟ پاسخ این است که ایران و آمریکا قطعا به دنبال مذاکره هستند و مذاکرات ادامه خواهد داشت زیرا راهی جز مذاکره وجود ندارد. اخیراً سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران سال 2025 را سال بسیار مهمی و روندها اعلام کرده است. نشان می دهد که نهادهای تصمیم گیر در ایران نیز این تصمیم را گرفته اند بنابراین مذاکرات جدی باید قبل از مهرماه که قطعنامه ۲۲۳۱ به پایان می رسد آغاز شود. از سوی دیگر اگر آقای گروسی باید تا قبل از اسفندماه گزارشی در رابطه با ایران ارائه کند و اگر از همکاری ایران و آژانس ابراز نارضایتی کند مطمئناً سه کشور اروپایی مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد در این صورت شرایط پیچیده می شود بنابراین اکنون هم پرونده هسته ای مذاکره با آمریکا مهم است اما باید در نظر داشت که مذاکرات هسته ای با آمریکا باید از اروپا آغاز شود. بنابراین ایران باید ابتدا مشکلات خود را با اروپا حل کند زیرا آمریکا از برجام خارج شده و حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد. بنابراین به نظر می رسد در روزهای آینده باید شاهد افزایش رایزنی ها بین ایران و اروپا و سایر کشورها باشیم. مذاکرات هسته ای با اروپا می تواند مکانیسم ماشه را به تاخیر بیندازد تا طرفین بتوانند نگاهی مشترک به مذاکرات هسته ای داشته باشند.

* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا