«مایکل اسکافیلد ایرانی» که با حفر تونل از زندان رجایی شهر گریخت
در این روزها با پخش گمانه زنی ها درباره هویت واقعی شخصیت اصلی تاریخ داود اشرف مطرح شده است. بسیاری بر این باورند که Hooman Syyid از زندگی بحث برانگیز علی اشرف پاروان معروف به “علی” الهام گرفته است. علی اشرف یکی از مشهورترین زندانیان بی ثبات ایران است که با کارت پیشرفته از زندان رجای شاهر در کاراج گریخت.

به گزارش یومیر علی اشرف پاروان در یکی از مناطق کرد کشور غربی در نزدیکی کرمانشاه متولد شد. او در یک خانواده نسبتاً فقیر بزرگ شد و به عنوان یک نوجوان کار کرد.
پس از یک قتل ناخواسته از یک حادثه ترافیکی دو نفره علی اشرف مجبور شد پولی سنگین را بپردازد که بر زندگی مالی وی تأثیر بگذارد.
در اواسط دهه 1980 او به تهران رفت و مدتی کار کرد. اما او گفت فقر و فقر باعث شد او با چند نفر دیگر دزدی کند.
ابتدا از زندان فرار کرد
پس از اولین دستگیری علی اشرف با یک ترفند هوشمند از مأمورین فرار کرد. وی برای همکاری با پلیس برای شناسایی و دستگیری همدستان خود برگزار شد اما با کمک چندین مرد مسلح در وسط عملیات فرار کرد. این فرار آغاز مرحله جدیدی در زندگی او بود. دوره ای که توانست با تغییر چهره استفاده از اسناد دروغین و هویت های مختلف و ادامه فعالیت های جنایی خود به صورت آزادانه به جامعه سفر کند.
محکومیت مجدد و سنگین
سرانجام وی در سال پس از چندین سرقت توسط پلیس دستگیر شد و به اتهام “سرقت مسلح” پس از بازجویی گسترده به اعدام محکوم شد. این حکم بعداً به پنج سال و نیم رد شد.
فرار بحث برانگیز از زندان با قاشق و لباس پلاستیکی
یکی از عجیب ترین بخش های زندگی علی اشرف فرار بی سابقه وی از زندان رجای شاه در کاراج است. او به همراه دو زندانی دیگر اردشیر و سادیق به مدت سه سال در قلب زمین با یک قاشق و ابزار اصلی حفر شدند. در این مدت آنها برای عبور از تونل باریک رژیم غذایی سختی گرفتند.
6 ژوئن آنها از طریق کانال فاضلاب در کل لباس های پلاستیکی دوخته شده تکمیل شدند. پس از عزیمت لباس ها مانده و از هم جدا شدند و با پوشش معمولی فرار کردند.
به دلیل این روش فرار از زندان بسیاری از آنها با نام “مایکل اسکافیلد ایران” نامگذاری شده اند. با اشاره به شخصیت اصلی سریال فرار معروف زندان طرحی برای فرار برای نجات برادرش از زندان طراحی کرد.
پس از فرار او دوباره کناره گیری کرد و مانند هویت آسفالت شده با هویت دروغین کار کرد. اما پس از درگیری با یک مهاجر افغان که او را در زندان دیده بود شناسایی و ترک شد.
در طی عملیات دستگیری در والیاسر علی اشرف مورد اصابت گلوله قرار گرفت و دستگیر شد و به زندان رجای شاهر منتقل شد.
کمبود تقاضای خانواده و بی پاسخ برای مرخصی
در سال پس از زلزله کرمانشاه علی اشرف درخواست مرخصی کرد اما مقامات قضایی و زندان با درخواست وی مخالفت کردند.
با بسته شدن زندان رجای شاه در سال 6 او به احتمال زیاد به یکی از زندانهای اطراف تهران منتقل می شود و همچنان به زندان طولانی خود ادامه خواهد داد.
پایان پیام