لزوم تلاش برای پررنگ کردن ردپای احکام محیط زیستی در لایحه بودجه ۱۴۰۴

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر لزوم پررنگ شدن ردپای مصوبات زیست محیطی در قانون مالی سال آینده تاکید کرد.

لزوم تلاش برای تاکید بر ردپای مقررات زیست محیطی در قانون مالی 1404

به گزارش یومیر شینا انصاری که با انتشار یادداشت هفتگی خود به ردپای احکام زیست محیطی در لایحه بودجه 1404 پرداخته است نوشت: اعضای هیئت دولت در هفته گذشته مشغله زیادی داشتند و در چندین جلسه فوق العاده و فشرده به بررسی کلیات لایحه بودجه 1404 پرداختند. در آن پیش نویس اولیه به غیر از دستور غیرمستقیم مربوط به سازمان حفاظت محیط زیست دستور مستقیم دیگری وجود نداشت و با انتقاد اینجانب و دستور رئیس و نظر مثبت مقرر شد تصمیمات بودجه پیشنهادی سازمان حفاظت محیط زیست دانمارک ارائه شود. با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه در جلسه با سازمان برنامه و بودجه و نهادهای مرتبط احکام متعددی مطرح شد و در نهایت چهار حکم به تصویب اعضای دولت رسید که امیدوارم مورد تایید و حمایت اعضای دولت قرار گیرد. پارلمان

روز چهارشنبه پس از جلسه هیات دولت یکی از خبرنگاران پیشنهاد خوبی داد که ما در سازمان محیط زیست با انتشار تکلیف دستگاه ها در موضوع هوا از ظرفیت رسانه ها برای پیگیری پرونده ها استفاده کنیم. آلودگی بر اساس این پیشنهاد مهمترین وظایف دستگاه های اجرایی با بیشترین تأثیر در کاهش آلودگی هوا و همچنین اقدامات مهم و مسئولانه برای اجرای آنها در جدول پیوست ذکر شده است.

قانون هوای پاک 176 وظیفه را برای 11 دستگاه اصلی حاکمیتی تعیین می کند که شامل وزارتخانه های کشور نفت نیرو امنیت راه و شهرسازی بهداشت اقتصاد و دارایی سازمان جهاد کشاورزی و محیط زیست برنامه و بودجه و استاندارد می شود. برای وظایف مرکزی مسئول هستند

اسقاط خودروها توسعه حمل ونقل عمومی توسعه انرژی های تجدیدپذیر استانداردسازی سوخت معاینه فنی خودروها و کنترل آلایندگی از نیروگاه ها نیز از مهم ترین محورهای این حوزه است. بر اساس ماده 2 این قانون نظارت بر اجرای این قانون بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

فصل سرد سال در راه است و روزهای وارونگی دما و ثبات و رکود هوا در پیش است اگرچه مشکل آلودگی هوا در کوتاه مدت حل نمی شود اما همه نهادهای مسئول در قانون هوای پاک باید تلاش کنند. در برنامه ای میان مدت برای کاهش روزهای ناسالم در شهرهای بزرگ و همکارانم در سازمان حفاظت محیط زیست نقش نظارتی خود را در این زمینه نادیده نمی گیرند.

خبر تلخ مرگ محیط بان «حمید فلاح» در پارک ملی لار تکان دهنده بود. باید منتظر گزارش پزشکی قانونی درباره علت مرگ او باشیم. این مصیبت وارده را به خانواده بزرگ سازمان حفاظت محیط زیست تسلیت می گویم و برای خانواده داغدار ایشان صبر و شکیبایی آرزومندم.

محیط بانان روزهای سختی را می گذرانند. خطرات مسئولیت سنگین حفاظت از محیط زیست بر هیچکس پوشیده نیست. اوایل هفته گذشته «علی جمشیدیان» محیط بان منطقه موته در درگیری با متخلفان از ناحیه چشم آسیب جدی دید. با پیگیری و همکاری معاون اجرایی رئیس جمهور دکتر قائم پناه (متخصص چشم) این محیط بان برای ادامه درمان به تهران منتقل شد.

روز پنجشنبه با علی جمشیدیان تلفنی صحبت کردم و به او اطمینان دادم که برای ادامه روند درمان در کنارش خواهیم ماند. در همین مدت دو ماه مسئولیت شاهد چهار مورد درگیری محیط بانان و قانون شکنان در استان های کشور بودیم که متاسفانه محیط بانان ما دچار جراحات و صدمات جسمی شدند.

جلوگیری از تشدید درگیری ها و جلوگیری از تجاوز به سرزمین ها مستلزم استفاده از روش های مختلف است. ما باید حمایت های قانونی را در برخورد با جرایم زیست محیطی افزایش دهیم و باید شرایطی را فراهم کنیم تا جوامع محلی خود را در حفاظت از تنوع زیستی کشور بیشتر بدانند.»

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا