لزوم بهره گیری از ظرفیت حوزه تخصصی مددکاری اجتماعی در مراکز درمانی
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت گفت: امروزه استفاده از ظرفیت حوزه تخصصی مددکاری اجتماعی امری مهم ضروری و اجتناب ناپذیر است و نگاه به مددکاری اجتماعی به نگاه تخصصی است و این رشته در حال بازیابی جایگاه اصلی خود است.
به گزارش یومیردکتر حسن واعظی گفت: شاید در دهه اخیر حوزه مددکاری اجتماعی به صدور فاکتور برای درمان بیماران محدود شده باشد اما خوشبختانه با تلاش مستمر کارکنان دانشگاه این حوزه جایگاه ساختار و هویت خاصی پیدا کرده است. و همکاران بیمارستان این حوزه پیش از این بیشتر شامل تخفیف و کمک های مالی بود اما اکنون با نگاه علمی ارتقا یافته و رضایت خدمات دهندگان و ذی نفعان را در پی داشته است.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت نقش مددکاران اجتماعی در خدمت رسانی به اقشار آسیب پذیر و در معرض آسیب گفت: ارائه خدمات به این افراد در برنامه های راهبردی برای این افراد گنجانده شده است. این رشته
وی ادامه داد: قانون حمایت از کودکان قانون ارزشمندی است که در راستای حمایت از کودکان وجود دارد. این قانون پس از دو دهه بازنگری شد و ایران با سازمان هایی مانند سازمان بهداشت جهانی و نهادهای ذیصلاح در مسیر درستی قرار دارد.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت تاکید کرد: در وزارت بهداشت وزارت بهداشت پروتکل تخصصی مددکاری اجتماعی در حوزه کودک آزاری حول محور سیاست های مددکاری اجتماعی تدوین کرد. و با توجه به حمایت های اجتماعی از اقشار آسیب پذیر که به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه می کنند و به کلیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور اطلاع رسانی شد.
وی افزود: همچنین با کمک معاونت درمان وزارت بهداشت مددکار اجتماعی مقیم در مراکز ارجاع و پرتردد بیمارستانی مانند پرستار مقیم و پزشک مقیم تعریف شد تا بتوانیم موضوعات مرتبط را اجرا و عملیاتی کنیم. با ارائه خدمات کمک کند و آسیب به کودکان را کاهش دهد
واعظی همچنین بر تریاژ کارکنان بیمارستان در زمان دریافت خدمات درمانی تاکید کرد و گفت: خوشبختانه پزشکان پرستاران و پرسنل اورژانس بیمارستان ها از تریاژ کارگران بیمارستان مطلع هستند و به خوبی اجرا می شود.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت وی ادامه داد: مشارکت فعال در صبحگاه های پایش که هر هفته در ستاد معاونت درمان وزارت بهداشت با همکاری معاونت درمان دانشگاه ها و درمان آنها برگزار می شود. ادارات نظارت نیز منجر به ترویج مددکاری اجتماعی و ایجاد حساسیت در زمینه نظارت بر گروه های هدف مانند زنان آسیب پذیر و نوزادان و کودکان و کشف موارد آسیب از این گروه ها شد.
واعظی با توجه به اهمیت برگزاری دوره دو روزه فنون مصاحبه و مداخلات اجتماعی با کودکان در نظام سلامت گفت: این کارگاه موجب ارتقای سواد دانش و مهارت مددکاران اجتماعی در ستاد دانشگاه ها و مراکز بیمارستانی و ارائه پاسخ های مناسب می شود. به مسائل علمی و تعهد سازمانی آنها خواهد بود.
انتهای پیام