لزوم بهره برداری از ظرفیت های مشهد در جذب گردشگران خارجی

یومیر/خراسان رازاوی مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خوراسان رازوی ضمن اشاره به نقاط ضعف سیستم گردشگری استان بر لزوم سوءاستفاده از ظرفیت مشهاد برای جذب گردشگران خارجی تأکید کرد.

نیاز به استفاده از ظرفیت مشهاد برای جذب گردشگران خارجی

سید جاواد موسووی در 6 مارس در کنفرانس با راهنماهای توریستی که در اتاق بازرگانی مشهاد برگزار شد با اشاره به وجود 6000 بناهای ملموس و نامحسوس و داستانهای ناگفته در مشهاد.

وی از حضور غیر متخصصان به عنوان یک رهبر فرهنگی انتقاد کرد و خواستار حضور متخصصان و هواداران واقعی در این زمینه شد و افزود: “مشهاد ظرفیت بالایی برای جذب گردشگران خارجی دارد اما متأسفانه ما نتوانسته ایم این گزینه را تصرف کنیم “

موسووی ادامه داد: با توجه به اینکه مشهاد به دلیل حضور منور رازاوی پس از تهران دومین قطب توریستی در کشور است ما باید به عنوان حامی گردشگران از مشهاد حمایت کنیم.

وی از عدم سؤال در مورد حمایت فکری از بناهای ارائه شده انتقاد کرد و بر اهمیت داستانهای مشهاد با توجه به “مشهاد” تأکید کرد و گفت: امروز مشهاد و گوشه های آن پر از داستانهای بی شماری است و ما فقط بخشی از 5 میلیون زائر هستیم و مسافرانی که تنها بخشی از 6 میلیون زائر و مسافر هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خوراسان رضوی همچنین به لزوم اجرای قوانین و مقررات و مقابله با فعالیتهای غیرقانونی در گردشگری اشاره کرد و خواستار ورود آژانس های مرتبط شد.

موسوی با اشاره به انگیزه و سازمان اداری خود در این زمینه بر استفاده از راهنماهای مجاز و تلاش برای دیجیتالی کردن مشهاد و ثبت وقایع و وقایع انقلابی در شهر تأکید کرد و افزود: “ما همچنین باید در جذب گردشگران مانند ترکیه موفق شویم. بیایید بیشتر بدست آوریم. و بیشتر برای جذب مسافران و گردشگران در مشهاد.

گردشگری تاریخ فرهنگی 5 ٪ از کل گردشگران را تشکیل می دهد

Rajabali Labaf Khaniki باستان شناس و فعال گردشگری ادامه داد: من حدود 5 سال است که در گردشگری فعال هستم. من سالهاست که مسئولیت میراث فرهنگی را بر عهده دارم نگرانی من مسئله گردشگری بوده است.

وی افزود: “من همه چیز را برای ترویج گردشگری مشهاد انجام می دهم.” ما با نگه داشتن حرم به حرم و معرفی آنها به بازدید کنندگان در قالب “ارتش های فرهنگی” به بازدید کنندگان حرم را به حرم می بریم.

خانیکی گفت: دو مورد مهم وجود دارد. روز راهنمای توریستی جهانی روز سپرده یا روز مهندس. همه این آپارتمان ها مربوط به میراث فرهنگی از جمله میراث مذهبی میراث ملموس و وراثت نامحسوس است.

وی افزود: “همه ما می دانیم و می خواهیم تأکید کنیم که گردشگری انواع مختلفی دارد و بیش از 5 منطقه یا نوع گردشگری وجود دارد که من از شمارش آن امتناع می ورزم. اما اگر می خواهیم گردشگری را طبقه بندی کنیم می توانیم آن را به دو بخش تقسیم کنیم ؛ یکی بر اساس هدف گردشگری اهدافی است که ما از گردش خون می گیرند که شامل فرهنگی تفریحی تجاری درمانی اجتماعی و غیره است انواع گردشگران اهداف خاصی را دنبال می کنند.

خانیکی افزود: دسته دوم طبقه بندی مبتنی بر مکان های ترجیحی برای گردشگران از جمله گردشگری شهری روستایی عشایری و قومی ساحلی و دریایی کوهستانی و گردشگری هوا و فضایی است. اینها مکانهایی هستند که گردشگران را به خود جلب می کنند.

وی گفت: “آنچه مسلم است این است که هر راهنمای توریستی در هر یک از این سؤالات و مکان ها باید چند قدم جلوتر از توریست باشد.” به عنوان یک استاد دانشگاه باید در مقابل دانش آموز و معلم باشد اعتبار خود را از دست می دهد. از آنجا که گردشگری به روش خاص خود آموزش دیده و نوعی آموزش گردشگری است. بنابراین مدیر باید از توریست جلوتر باشد. البته برخی از شاخه های گردشگری ممکن است نیازی به راهنمایی نداشته باشند مانند گردشگری تجاری جایی که فروشندگان نقش رهبر یا گردشگری مذهبی را بازی می کنند که معمولاً توسط کاهنان یا متخصصان انتخاب می شوند. در گردشگری درمانی مدیر فقط می تواند گردشگر را به بیمارستان معرفی کند.

اما در برخی از شاخه ها راهنماهای توریستی به ویژه در گردشگری تاریخی فرهنگی نقش مهمی ایفا می کنند. راهنمای توریستی فرهنگی و تاریخی باید بسیار قوی باشد و مطالعه کند. براساس آمار سازمان جهانی گردشگری گردشگری تاریخی فرهنگی نیز 5 ٪ از کل گردشگران را به خود اختصاص می دهد که بیشترین نسبت در بین انواع گردشگری را دارد.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا