لزوم افزایش گشت های انتظامی و تشدید برخورد با سارقان و مجرمان خشن

لزوم افزایش گشت‌های انتظامی و تشدید برخورد با سارقان و مجرمان خشن

یک استاد جنایی بر لزوم افزایش گشت های اجرای قانون و تشدید رفتار با سارقان خشونت آمیز و جنایتکاران تأکید کرد و گفت که سوء استفاده از سکوت از معابر به عنوان “پوشش” برای ارتکاب جرایم مانند سرقت قلدری و حتی قتل ها در شرایط نامناسب امنیتی.

مصطفی پاکنیت کارشناس جرم شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه الزاهرا به یومیر گفت: “حادثه تلخ در قتل امیر محمد خلگی دانشجوی 5 ساله در دانشگاه تهران از چندین جنبه مهم است. اول مسافران به مسافران در محیط های شهری – به ویژه در شب – در بستری شدن برای مجرمان آسان عمل می کنند.

وی گفت: از دیدگاه جرم شناسی محیط زیست روشنایی کافی به عنوان یک اثر بازدارنده شناخته می شود وی گفت: تحقیقات نشان داده است که کاهش نورپردازی معابر باعث افزایش فضای ناشناس و فاقد کنترل اجتماعی می شود. به عبارت دیگر وقتی خیابان ها تاریک است نظارت بر شهروندان و حتی دوربین های مداربسته سقوط می کند. این کاهش در نظارت باعث می شود که مجرمان اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند. علاوه بر این حتی در چنین شرایطی حضور اجرای قانون محدود است زیرا توانایی مشاهده وقایع از بین می رود. این علاوه بر افزایش جرم اعتماد عمومی به امنیت شهروندان را نیز کاهش می دهد.

وی گفت: “از دیدگاه حقوقی یکی از بزرگترین چالش ها اثبات جرم در شرایطی است که شواهد بصری یا شاهدان به دلیل نور کافی کمتر قابل اعتماد هستند.” علاوه بر این قوانین موجود برای رسیدگی به جرایم خیابانی معمولاً بر اساس شرایط عادی تدوین می شوند. اما در شرایطی مانند تاریکی مطلق اثبات قصد جنایی دشوارتر می شود. این می تواند منجر به اجرای چالش ها در صدور احکام شود. از طرف دیگر مسئول مؤسسات مسئول – مانند پلیس و شهرداری ها – در برابر خرابی های موجود سؤال مهمی در بررسی موارد مشابه است. برای افزایش اثربخشی قوانین دستورالعمل های ویژه برای مدیریت و نظارت بر معابر در شب مورد نیاز است.

استاد دانشگاه گفت که از دیدگاه اجتماعی تاریکی جاده ها احساس عدم اطمینان در بین شهروندان را افزایش می دهد و می گوید وقتی مردم می فهمند که بای پس دلیل مناسبی برای جرم به دلیل سکوت اعتماد به نفس آنها به امنیت عمومی کاهش می یابد بشر این می تواند منجر به کاهش فعالیت های شبانه افزایش هزینه های حمل و نقل برای شهروندان (مانند استفاده از Tyraxies اینترنت) و حتی تأثیرات منفی بر زندگی اجتماعی و اقتصادی شود. کاهش تعامل اجتماعی در فضاهای عمومی همچنین باعث ایجاد شکاف بیشتر بین افراد و کاهش درد و رنج اجتماعی می شود که در نهایت می تواند باعث انحراف اجتماعی و افزایش جرایم آینده شود.

مقامات باید امنیت معابر را با استفاده از فن آوری های جدید مانند سیستم های روشنایی هوشمند که در صورت لزوم به طور خودکار فعال می شوند تضمین کنند. نکته دوم تقویت دوربین های مداربسته و افزایش تعداد گشت های پلیس در معابر تاریک برای محدود کردن فضای عملی جنایتکاران است. آموزش تخصصی برای اجرای قانون و هماهنگی نزدیک بین شهرداری ها و مؤسسات مرتبط نیز سایر مواردی است که باید در نظر گرفته شود. از طرف دیگر لازم است قوانین با ضریب بازدارندگی بالا تدوین شود تا از سوء استفاده مجرمان در شرایط تاریک مسافران جلوگیری شود.

استاد دانشگاه گفت که تصمیمات مربوط به نورپردازی شهری همیشه باید با ارزیابی جامع از پیامدهای اجتماعی و امنیتی همراه باشد زیرا آنها فقط می گویند که فقط با هماهنگی مؤثر بین سازمان های دولتی می توانند استفاده از فناوری های جدید و متن بازدارنده از جنایتکار مجرمان از تاریکی.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا