فعالیت بیش از ۲۲۰۰ تعاونی صیادی و آبزیپروری در کشور
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت بیش از ۲۲۰۰ شرکت تعاونی صیادی و آبزیپروری در کشور خبر داد و گفت: فعالیت در این تعاونیها نزدیک به ۳۰ هزار نفر اشتغالزایی داشته است.
به گزارش یومیر، صنعت ماهیگیری از دیرباز صنعتی با ارزآوری بالا به شمار میرود که ضمن اشتغالزایی نقش بسزایی در تامین معاش صیادان و ماهیگیران و کسانی داشته که به نوعی با حوزه شیلات و آبزی پروری در ارتباط هستند. صنعت ماهیگیری به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حدود ۵۰۰ میلیون شغل ایجاد کرده است. شغل ماهیگیری و صیادی چه در محیط دریا و بر روی لنج و قایق یا در کنار سواحل از طریق تورهای ماهیگیری و قلاب انجام میشود. طبق گزارشهای جهانی بیش از ۳۸ میلیون ماهیگیر و پرورش دهنده ماهی و آبزی در سرتاسر جهان مشغول صید و ماهیگیری هستند.
در حال حاضر صنعت شیلات بخش بزرگی از تجارت جهانی را به خود اختصاص داده و بسیاری از کشورها هر روز بیش از پیش در جهت توسعه و تقویت این صنعت گام برمی دارند. کشور ما نیز در این حوزه از توانمندی و ظرفیت بالا و بالقوه ای برخوردار است و از طریق توسعه آبزی پروری تلاش کرده تا سهم خود در بازارهای جهانی را حفظ کند.
در همین راستا مهدی مسکنی – معاون امور تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از فعالیت ۲۲۹۹ شرکت تعاونی صیادی و آبزی پروری در کشور خبر داده و میگوید: در بخشهای مختلف حوزه صیادی و آبزیپروری بخش تعاون کشور در مجموع حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال دارند.
به گفته وی در بخش تعاون ۲۲ اتحادیه صیادی و پرورش میگو و ماهی، ۵۰۶ تعاونی صیادی و شیلات، ۱۲۵۷ تعاونی پرورش و تکثیر ماهی و ۵۳۶ تعاونی پرورش و تکثیر میگو به فعالیت صیادی و آبزیپروری مشغول هستند.
معاون وزیر تعاون به وضعیت اشتغال تعاونیهای فعال صیادی و آبزیپروری اشاره کرده و میافزاید: در حال حاضر ۲۶۱ نفر در اتحادیه صیادی و پرورش ماهی و میگو، ۱۲ هزار و ۲۸۰ نفر در حوزه صیادی و شیلات، ۱۰ هزار و ۳۹۳ نفر در زمینه پرورش و تکثیر ماهی و ۴۴۵۵ نفر به پرورش و تکثیر میگو اشتغال دارند.
آنطور که مسکنی گفته قرار گرفتن شغل صیادی در فهرست مشاغل سخت و زیانآور و افزایش بیمه ملوانی از ۵ نفر به ۸ نفر از سازمان تأمین اجتماعی پیگیری و مکاتبه خواهد شد.
بر اساس آمارها ایران در حوزه صید و صیادی در غرب آسیا در بین ۳۲ کشور رتبه اول و در کل اقیانوس هند رتبه دوم را داراست که بخش اعظمی از این موفقیت به دلیل ظرفیت بندر اقیانوسی ایران در جنوب سیستان و بلوچستان و دانش و قدرت سرمایهگذاری ایران در منطقه است.
شرکت های تعاونی صیادان به شرکتهایی با عضویت صیادان ماهی و سایر آبزیان گفته میشود که با رعایت قوانین و مقرات مربوط به مبادلات مرزی و به شرط تجویز اساسنامه، مجاز به انجام مبادلات مرزی هستند.
به گزارش یومیر، فراهم کردن بازار عرضه و فروش محصولات و حذف دلالان، ساماندهی تشکل های صیادی، بهرهمندی از پوشش بیمهای اعضای تعاونی، اعمال معافیت های مالیاتی، سخت و زیان آور شناخته شدن مشاغل مرتبط با این صنعت، حضور در بازارهای هدف صادراتی و شرکت در نمایشگاههای بین المللی شیلات و آبزیان میتواند در حل بسیاری از مسایل و مشکلات تعاونیهای صید و صیادی و توسعه و ارزآوری آنها موثر واقع شود.
انتهای پیام