عوارض کم خوابی؛ از اشتهای کاذب تا اسپاسم چشم

بدن ما به عنوان یکی از ویتامین های ضروری مانند ویتامین C به “خواب” احتیاج دارد یعنی همانطور که ویتامین C در بدن ذخیره نمی شود و برای سالم ماندن باید هر روز آن را مصرف کنید باید هر شب به اندازه کافی بخوابید تا بدن سالم داشته باشید.
به گفته یومیر پزشکان همواره تأکید کرده اند که کمبود خواب یکی از دلایل اختلالات جسمی یا روحی و انواع بیماری ها است.
طبق مطالعه پزشکان در سراسر جهان کمبود خواب می تواند برخی از مشکلات بهداشتی متداول از جمله:
- غیر متمرکز
- ضعف حافظه
- خطر ایجاد اشتها جعلی پرخوری و افزایش وزن و در نتیجه بیماری های متابولیکی مانند دیابت
- سوزش سردل
- فشار خون بالا
- اختلالات خلقی
بسیاری از کارشناسان خواب یا محرومیت از خواب را با سطح ملاتونین بدن مرتبط می کنند به خصوص در کسانی که ساعت خواب آنها منظم نیست و قادر به تنظیم آن نیست. البته این تنها یکی از موارد است و مشکلات خواب ممکن است به دلایل مختلفی باشد که در صورت گسترش این عارضه برای مشورت با یک متخصص برای درمان آن توصیه می شود.
عوارض شایع بی خوابی در مغز
طبق مطالعات مختلف بی خوابی می تواند باعث پیری زودرس مغز شود. بی خوابی و کمبود خواب باعث می شود که مغز برخی از سیناپس های آن را از بین ببرد و بی خوابی را جبران کند. مطالعات نشان می دهد که بی خوابی مداوم باعث پیری زودرس مغز در قسمت های جلو موقتی و دیواره می شود.
به گفته هلز بی خوابی و بی خوابی می توانند نقش مهمی در کاهش تفکر و قدرت یادگیری شما داشته باشند. یکی از عوارض بی خوابی برای مغز این است که در اثر فرآیند شناختی آسیب دیده است از جمله اینکه به قدرت توجه آگاهی تمرکز استدلال و راه حل مشکلات آسیب می رساند و یادگیری و درک را دشوارتر می کند.
شایع ترین عوارض بی خوابی برای چشم
چشم -بینایی – دوره های مکرر بی خوابی چشمان شما را فشار داده و منجر به خستگی و خشکی چشم می شود. خشکی چشم شرایطی است که چشم ها از نظر سطح رضایت بخش یا کیفیت رطوبت ندارند. افرادی که چشم خشک دارند اغلب حساسیت به نور درد چشم خارش قرمزی یا حتی بینایی را تجربه می کنند. در بعضی از افراد حتی رگ های خونی برجسته ای در چشم وجود دارد که با قرمزی چشم همراه است.
اسپاسم چشم – اسپاسم چشم قراردادهای چشم غیر ارادی نامیده می شود و هنگامی که انقباض عضلانی غیر ارادی در پلک خود دارید رخ می دهد. اگرچه اسپاسم چشم باعث درد یا مشکلات بینایی نمی شود اما می تواند باعث ناراحتی و تحریک کننده شود.
مانند بسیاری از جنبه های بیولوژیکی انسان هیچ رویکرد ساده ای برای خواب وجود ندارد. به طور کلی تحقیقات نشان می دهد که برای جوانان سالم و بزرگسالان با خواب طبیعی 1 تا 2 ساعت خواب مقدار خوبی است. اگرچه استثنائاتی در ژنتیک یا عادات فردی وجود دارد اما این تقریباً برای اکثر افراد مناسب است.
پایان پیام