ضرورت تنوع گونهای در تکثیر و پرورش آبزیان در خوزستان
یومیر/خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به ضرورت ایجاد تنوع گونهای در تکثیر و پرورش آبزیان بر حمایت از تنوع در گونههای پرورشی، در راستای سیاستگذاریها و اصول پدافند غیر عامل و کاهش آسیبپذیری صنعت شیلات کشور، افزایش تولید، تنوع محصول و توسعه بازار مصرف تاکید کرد.
مرتضی سوری در گفت و گو با یومیر اظهار کرد: برای دستیابی به رشد و شکوفایی سریع و پایدار در صنعت شیلات، اشتغالزایی، ارزآوری، ایجاد امنیت غذایی و همچنین بهبود معیشت مردم و برون رفت از چالشها و مسائل پیش رو، تقویت و افزایش تعامل و همکاری سازمانها و نهادهای مرتبط مورد نیاز است.
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به اهمیت زنجیرههای تولید و زنجیرههای ارزش انواع آبزیان پرورشی در استان گفت: تکمیل و تقویت تمام حلقههای این زنجیرهها به صورت متوازن با مشارکت بخش خصوصی، شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی میسر میشود.
سوری با اشاره به ضرورت ایجاد تنوع گونهای در تکثیر و پرورش آبزیان گفت: حمایت از تنوع در گونههای پرورشی، در راستای سیاستگذاریها و اصول پدافند غیر عامل و کاهش آسیبپذیری صنعت شیلات کشور، افزایش تولید، تنوع محصول و توسعه بازار مصرف مورد تاکید ما قرار دارد.
وی بیان کرد: مجتمع پرورش ماهیان گرمابی آزادگان یک طرح تولیدی با مشارکت مردمی (در قالب تعاونیهای تولیدی) به منظور افزایش تولید مواد پروتئینی مورد نیاز کشور، در شهرستان کارون و در ۱۰کیلومتری جاده اهواز- آبادان واقع شده است.
سوری افزود: مهمترین اهداف احداث این مجتمع تولیدی که در ۲ فاز طراحی شده، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستاییان، تامین بخشی از گوشت سفید و افزایش میزان سرانه مصرف ماهی، بهرهبرداری بهینه از منابع آب و خاک کشور و جلب سرمایهها و تشویق مردم به آبزیپروری است.
مدیر کل شیلات خوزستان ادامه داد: سطح زیرکشت در این مجتمع ۲ هزار و ۱۱۴ هکتار بوده و در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار تن ماهی گرمابی تولید شده که اشتغال ۲ هزار و ۱۴۲ نفر را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه در صورت تکمیل این پروژه ۲۷۰۰ شغل و ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن به تولیدات شیلاتی استان اضافه خواهد شد، یادآور شد: مسائلی از جمله تامین اعتبارات لازم برای اجرا، تکمیل و اصلاح زیرساختهای مجتمع پرورش ماهی آزادگان نظیر جاده دسترسی، احداث پست برق و برقرسانی به فاز ۲ مجتمع آزادگان، نصب کنتورهای حجمی آب، صدور پروانه بهرهبرداری آب و اخذ مجوزهای محیط زیستی (ماده ۲۳) جهت انجام پروژههای عمرانی در دستور کار جدی برای پیگیری قرار دارند.
انتهای پیام