شیرمادر، کودک را برای مدت طولانی در برابر عفونت ایمن می کند

کاهش نرخ موالید در کشور از سال ۱۳۹۴/لزوم عزم مسوولان در اجرای قانون جوانی جمعیت

پزشکان اطفال تاکید می کنند مصونیتی که از طریق تغذیه نوزاد با شیر مادر به کودک منتقل می‌شود، می‌تواند سال‌ها بیش از آنچه تاکنون تصور می‌شد، تداوم یابد.

به گزارش یومیر، متخصصان تاکید دارند ایمنی از مادران به فرزندان از طریق سلول‌های متنوع‌تری نسبت به آن چه که در ابتدا انتظار داشته‌اند، منتقل می‌شود.

همچنین در حالی که به نظر می‌رسید این مصونیت تنها در دوره شیردهی برای محافظت از نوزادان در آنها وجود دارد، آزمایش‌های صورت گرفته روی موش‌ها نشان داد که این مزایا برای مدتی طولانی‌تر باقی می‌ماند.

مجموعه ای از آزمایش‌ها نشان می‌دهد مادرانی که از یک عفونت بهبود یافته‌اند، می‌توانند مصونیت خود در برابر آن عفونت را از طریق شیر دادن به نوزادشان با اثرات طولانی مدت منتقل کنند.

متخصصان علوم پزشکی دانشگاه «کیپ تاون» در آفریقای جنوبی در یکی از موارد آزمایشی متوجه شدند که یک بچه‌ موش از همین طریق تا پایان عمر خود نسبت به عفونت یک کرم مصون شده بود.

این یافته‌های قابل توجه فاکتور دیگری را به چگونگی تاثیر مادران بر سلامت کودکان خود افزود.

به گفته محققان این اولین حضور عفونت پیش از دوران بارداری است که می‌تواند ایمنی سلولی مادام‌العمر را به نوزادان منتقل کند. هرچند آنها تاکید دارند هنوز به مطالعات بیشتری برای بررسی ابعاد مختلف این اثرگذاری در نمونه های انسانی نیاز است.

در عین حال پزشکان این روش را جایگزین واکسیناسیون ندانسته‌اند و تنها امید دارند تا در آینده از آن برای بهبود روش‌های محافظتی در برابر عفونت‌ها استفاده کنند. باید توجه داشت که تغذیه با شیر مادر نمی‌تواند جایگزین واکسیناسیون شود چرا که برای انتقال مصونیت از مادر به نوزاد، نیاز است تا مادر پیش از بارداری ابتلا به تمامی انواع عفونت‌ها را پشت سر گذاشته باشد.

طبق اعلام سرویس سلامت همگانی انگلیس (NHS)، تغذیه با شیر مادر می‌تواند خطر ابتلا به عفونت‌ها، اسهال، استفراغ، سندروم مرگ ناگهانی نوزاد (مرگ تختخواب) در کودکی و خطر ابتلا به سرطان خون و بیماری‌های قلبی را در بزرگسالی کاهش دهد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا