شرایط پزشکی و سلامتی در نوار غزه اسفناک است
نماینده جهاد اسلامی فصالتین گفت: وضعیت پزشکی و بهداشتی در نوار غزه اسفناک است و دنیا باید به مردم غزه کمک کند.
به گزارش یومیر دکتر ناصر ابوشریف در دهمین کنگره بین المللی مدیریت سلامت در حوادث و بلایا: همانطور که می دانید حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از یک سال است که شدت گرفته است. رژیم صهیونیستی به زنان کودکان و غیرنظامیان حمله می کند و در 13 ماه گذشته این جنگ 45 هزار کشته بر جای گذاشته است.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که 90 درصد بخش پزشکی و بهداشت غزه تخریب شده و تنها 10 درصد از این بخش فعال است که با توجه به حملات مکرر و افزایش تعداد شهدا و مجروحان کافی نیست.
فصل تین نماینده جهاد اسلامی تصریح کرد: بیمارستان های شفا لقمان و ناصر غزه مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت و منهدم شد. در این حملات 1550 نفر از کادر پزشکی غزه به شهادت رسیدند که 150 نفر از آنها پزشک متخصص 280 نفر پیراپزشک و پرستار و 80 نفر داروساز بودند. 150 آمبولانس نیز مورد حمله قرار گرفته اند.
ابوشریف گفت: متأسفانه تمامی زیرساخت های زیست محیطی و بهداشتی در غزه تخریب شده و فاجعه غم انگیزی در نوار غزه در حال وقوع است. امروزه منابع آب پاک از بین رفته و فاضلاب در همه جا پخش می شود.
وی افزود: در ماه های اخیر 100 هزار تن مواد منفجره در نواز قره ریخته شده که همگی دارای دود و گاز سمی است که برای سلامت انسان و حتی محیط زیست کاملا مضر است. میزان دی اکسید کربن تولید شده در ماه های اول این حمله نیز برابر با 20 کشور صنعتی بوده که رقم بسیار بالایی است.
نماینده جهاد اسلامی فصلتین گفت: نتانیاهو علاوه بر مردم غزه با محیط زیست نیز می جنگد امروز 54 درصد بخش کشاورزی از بین رفته و بیشتر درختان و گل ها از بین رفته است.
ابوشریف گفت: رژیم صهیونیستی اجازه دسترسی به اقلام پزشکی و دارویی و تیم های امدادی را نمی دهد متاسفانه تعداد مجروحان زیاد است و مقابله با آنها بسیار سخت است. ما به کمک بین المللی نیاز داریم و از ایران می خواهیم که سازمان های بین المللی را برای بهبود وضعیت پزشکی و امدادی در برقره تحت فشار قرار دهد.
محمدحسین زارع زاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی نیز در سخنانی گفت: امروز که از بحران صحبت می کنیم همه یاد جنگ غزه می افتند که چگونه رژیم صهیونیستی نسل کشی کرد و تمام قوانین بین المللی را زیر پا گذاشت و حتی به بیمارستان ها حمله کرد. . آنها سلامت انسان ها را به خطر می اندازند و ما امیدواریم که کشورهای مسلمان در برابر این حملات کاری انجام دهند.
وی با بیان اینکه سازمان بسیج علوم پزشکی از دو دهه قبل پیشتاز سلامت بوده است گفت: از اولین قنگره در سال 1380 تا به امروز این سازمان بستری برای تبادل دانش و تجربه ایجاد کرده است.
به گفته وی هدف از برگزاری این کنگره ارتقای دانش و افزایش ظرفیت علمی و هم افزایی و همکاری های بین المللی است. هماهنگی سیستم های یکپارچه مدیریت بحران این امکان را فراهم می کند که همه نهادها با هم هماهنگ شوند تا بتوانند بلافاصله پس از هر حادثه ای به مردم کمک کنند.
وی افزود: ایجاد فرهنگ سازمانی افزایش سطح آگاهی عمومی استفاده از فناوری های نوین و ابزارهای تحلیل داده ها از جمله اهداف این کنگره است. به عنوان مثال با استفاده از هوش مصنوعی پس از تجزیه و تحلیل داده ها می توان استراتژی های موثر برای کاهش خطرات را شناسایی کرد.
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی گفت: افزایش تاب آوری جامعه و ایجاد سیستم شفاف مدیریت بحران از اهداف مهم این کنگره است که امیدواریم به آن دست یابیم.
انتهای پیام