شب قدر فقط برای امت اسلام است؟

مطالعه روایات لیلا القدر به دو دسته سقوط می کند: گروهی که غدر را به عنوان هدیه ویژه ای به امت پیامبر (صلح با او) می دانند و گروهی که معتقدند این عصر در ملل دیگر وجود داشته است.
آیا عصر به افتخار هدیه ویژه ای به امت اسلام است یا از پیشینیان این فیض لذت می برد؟ مطالعه سنت های مسلمان شیعه و سنی پاسخ کاملی برای این سؤال ارائه می دهد.
سوال:
آیا مطابق سنت های مسلمان شیعه و سنی جلال امت اسلام است و در ملل آخر وجود نداشته است؟
پاسخ:
مقدمه
مطالعه داستانهای لیلا القدر نشان می دهد که هادی ها در مورد اینکه آیا این افتخار برای امت اسلام یا سایر ملل است. برخی از احادیث نشان می دهند که این شب یکی از هدایای خدا به امت پیامبر (صلح با او) است اما گروه دیگر از سنت ها اظهار داشته است که چنین شبی در ملل دیگر وجود داشته است.
موارد زیر مجموعه ای از این داستان ها است.
نمای کلی:
خدای متعال در ابتدای خلقت جهان آستانه جلال را آفرید و در حقیقت عصر عصر موضوعی بود که پیامبر (صلی الله علیه و آله) از آن آگاه بود و سرنوشت خدمات و سقوط فرشته اقتدار الهی در گذشته. اما نعمت های شب جلال بیشتر و بیشتر برای امت اسلام به دست آمد و خدای متعال نعمت های مسلمانان را به دست آورد و به آنها خصوصی داد. به عبارت دیگر شب شبی است که قرآن آشکار می شود و امروز عصر از هزار ماه بهتر است. شاید این دو ویژگی تا اسلام وجود نداشته باشد به همین دلیل در روایت رسول خدا (صلح با او) بیان شده است: خدا شب را به افتخار ملت من بخشید و هیچ کس نعمت ملل گذشته را نداشت.
پاسخ متن:
یک سنت ها در رده اول: شب شب ویژه امت اسلام
برخی از سنت ها اظهار داشته اند که شب ملت بزرگ اسلام خاص است. در یک داستان از رسول خدا (صلح با او) گفته می شود:
“آنی الله و خداوند متعال لی الله القدر القادداری منا خبلی (1) ؛ خدا شب را به افتخار ملت من بخشید و هیچ کس نعمت ملل گذشته را نداشت.
ب. روایت های دسته دوم: شب شکوه در همه ملل
برخی از خصوصیات بیان شده برای شب جلال منحصر به فرد برای ملت آخرالزمانی نیست اما برای هر دوره لازم است مانند اولویت برای سرنوشت خدمات یا مکاشفه فرشته به اقتدار الهی. برای این دیدگاه تأییدیه های روایی نیز وجود دارد.
“laqdi khalaqi al -alah al -zakirah al -qadr al -qadr al -khayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyius پیامبر (صلح با او) و قرآن از پیامبر (ص). al -fiqad al -‘Allah al -‘allah al -‘alm al -‘almi al -‘al َ m َ m َ m َ m َ m َ َ َ َ han و پیامبر (صلح با او). -Mullah al -‘alm al -‘alm al -slam al -slam او و پیامبر (صلح با او) و پیامبر (صلح با او) و پروردگار پیامبر (صلح با او). (2) ؛ خداوند متعال جلال را در ابتدای خلقت جهان ایجاد کرد و در آن شب اولین پیامبر و اولین کسی که (آدم و ست) آنها بود (پیش تعیین وجود آنها) و حکم کرد که شب در شب شب و پیامبر (ص) و پیامبر (ص). راوی می گوید: من گفت: من گفتم: گابریل یا فرشتگان دیگر نیز به حدیث می آیند؟ وی گفت: در مورد پیامبران و رسولان که شکی نیست و از طرف دیگر باید از روز اول ایجاد شده توسط زمین به زمین پایان زمین تا پایان جهان باشد تا تفسیر امور را در آن شب به محبوب ترین بندگانش نشان دهد.
مجموع این داستان الهی این است که شب عظمت سوالی بود که پیامبر (صلح باید با او باشد) از آن آگاه بود و سرنوشت بندگان و سقوط فرشته اقتدار الهی در گذشته اما نعمت های شب افتخار برای ایمم اسلام به آنها خصوصی تر می داد.
به عبارت دیگر شب شب است که قرآن آشکار می شود: ما آن را (قرآن) در عصر فاش کردیم! “و این شب از هزار ماه بهتر است. شب شکوه از هزار ماه بهتر است!” زیرا مطمئناً قرآن قبل از پیامبر خاتم آشکار نشده بود.
پایان:
یک مطالعه از داستانهای شب غاد نشان داد که در این رابطه دو دسته از حدیث وجود دارد که برخی از آنها شب غدر را خاص برای امت اسلام می دانند و برخی از آغاز آفرینش بشر تاریخ آن را می دانند. در میان این دو داستان می توان گفت که اصل عصر از ابتدا بود اما فضیلت های آن برای بشریت کشف نشده بود و بیان فضیلت ها و حقایق هدیه ای بود که توسط خدای متعال به امما داده شد.
*بازتولید سایر محتوای رسانه ای در ISNA تأیید محتوای آن نیست و فقط برای توجه مخاطب است.
پایان پیام