شانزدهمین جایزه جلال به خط پایان رسید
تالار وحدت عصر امروز چهارشنبه، میزبان برگزاری مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد بود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه شانزهمین جایزه ادبی جلال آل احمد، عصر امروز چهارشنبه ۶ دی در تالار وحدت برگزار شد.
علی رمضانی رئیس خانه کتاب و ادبیات ایران در این مراسم گفت: این رویداد تلاش میکند برای نمایش دادن یک سال زحمات پر فروش ترین، پر امانتترین رده موضوعی در ایران یعنی ادبیات. آنچه که مجموعه خانه کتاب و ادبیات ایران به عنوان دبیرخانه برگزاری این جایزه به نمایندگی از معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد تلاش میکند که داوران و اعضای هیئت علمی بتوانند کارشان را به نحو احسن انجام دهند و مجموعه داستان نویسنان کشور هم بتوانند از آن بهرهمند شوند، امشب گوشهای از ان به نمایش در میآید.
وی افزود: جلال آل احمد هر سال هدیه و تهفهای برای اختتامیه این جایزه دارد. سال گذشته هفتادمین سال انتشار کتاب غرب زدگی بود و ما آن روزها در کشور به مرور آن مفهوم احتیاج داشتیم. امسال که صدمین سال تولد جلال آل احمد است، این نویسنده ما را به سمت اثری دیگر از خود رهنمون میکند. کتاب به روایت عزرائیل جلال محصول سفر او در سال ۴۱ به دولت جعلی رژیم صهیونیستی نوشته شده است. او در آنجا پردهای از آپارتاید رژیم صهیونیستی برمیدارد و افراط گرایی که در آن وجود دارد را برای مخاطبش روایت میکند. امروز هم میبینیم چیزی که در سرزمینهای اشغالی اتفاق میافتد، گویی روایت جلال از آن روزها برای امروز هم زنده است و همان اتفاقات مجددا رخ میدهد.
رمضانی ضمن تشکر از اعضای هیئت علمی و داوران این رویداد ادامه داد: هر سال در مورد نتایج این رویداد گفتگوهای فراوانی میشود و این نشانهای از اهمیت این جایزه و تاثیرگذاری آن در عرصه ادبیات است و همه کسانی که نسبت به این جایزه نکاتی را مطرح میکنند خواهان افزایش تاثیرگذاری آن در تولیدات ادبی و اقبال عمومی نسبت به آثار برگزیده و نمایش اثرگذاری بیشتری آنان در جامعه ادبی هستند که این موارد خواستههای به حقی است و وظیفه ماست که این مسائل را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: جایزه جلال آل احمد به عنوان جایزه ادبی در زبان فارسی نه تنها در مرزهای جغرافیایی ایران بلکه خارج از این مرزها هم مورد توجه فارسی زبانان دنیا است. در این مدت تعدادی از فارسی زبانان کشورهای دیگر نسبت به جلال و جایگاه ادبی این رویداد مطالبی را روایت کردند. آنان رویدادهای ما را دنبال کرده و تشنه حضور هستند، حضوری که هم برای ما و برای آنها خلاقانه خواهد بود و فقط جغرافیای سیاسی در این میان باعث این فاصله شده است. آنان جایزه جلال را همچون نوبل ادبیات فارسی و نقطه عطفی در کار نویسندگان و آفرینندگان آثار ادبی میدانند. یکی از خواستههای نویسندگان و دوستداران ادبیات فارسی در خارج از کشور حذف قانون انتشار کتاب در داخل کشور برای حضور در رویداد جلال است، شاید این مسئله امکان تغییر داشته باشد.