سوریه و خطر فعال شدن گسل های قومیتی
در مورد سوریه مثلث عبری عربی و غربی به جای اینکه خواستار تشکیل دولتی موافق با خواسته های آنها باشند خواستار خروج سوریه از محور مقاومت به عنوان یکی از حلقه های مهم و تاثیرگذار در این جبهه شده اند.
به گزارش یومیر جعفر قنادباشی در یادداشتی با عنوان: مثلث عبری عربی غربی در ماجرای سوریه به جای اینکه خواستار تشکیل دولتی موافق با خواسته های خود شوند خواستار خروج سوریه از محور مقاومت به صورت واحد هستند. از مهمترین و تأثیرگذارترین پیوندها این جبهه بود.
بنابراین تمام تلاش آنها این بوده و هست که شرایطی را در سوریه ایجاد کنند که به عنوان یکی از حلقه های مهم و تاثیرگذار جبهه مقاومت عمل نکند و در این عرصه حضور نداشته باشد. این در حالی است که آنها چندان به آینده کوتاه مدت فکر نمی کردند اما آنچه ذهن آنها را به خود مشغول کرده بود خروج سوریه از حلقه مقاومت بود. در چنین شرایطی اگر واقعاً بخواهیم شرایط آینده سوریه را درک کنیم باید راهبردهای مهمی را در نظر بگیریم. یک راهبرد تضعیف کامل جبهه مقاومت است که استراتژی کلی مثلث عبری عربی غربی و به ویژه اتحاد اسرائیل و آمریکاست که مقام معظم رهبری فرمودند اتاق فرماندهی اسرائیل و آمریکا در سوریه عمل کردند. . راهبرد دیگری که اسرائیلی ها دنبال می کنند ایجاد شرایطی است که به آنها امکان می دهد استراتژی معمول خود را که به استراتژی از نیل تا فرات معروف است اجرا کنند. راهبرد دیگری که استعمارگران انگلیسی و فرانسوی در این منطقه دنبال کردند و هنوز هم در تلاش برای احیای آن هستند فعال سازی گسل های قومی در قالب درگیری بین پان ترکیسم پان عربیسم و پان کردیسم است که می خواهند فعال کنند و از آن استفاده کنند. در گذشته بر اساس این سیاست فعال سازی گسل های قومی توانستند امپراتوری عثمانی را در هم بشکنند. اکنون نیز با توجه به اینکه اردوغان به اشتباه بر عثمانی گرایی تاکید می کند و احساس ناسیونالیسم در بین اعراب نسبتاً فعال است طبیعتاً اعراب و ترکیه با یکدیگر روبرو خواهند شد که یکی از راهبردهای جدی انگلیس و فرانسه بوده است. یعنی احیای تضاد بین عرب زبانان و ترک زبانان و نیز فعال شدن گسل های کرد و ترک که فعال شدن آن می تواند روند تجزیه و تضعیف کشورهای اسلامی را به همراه داشته باشد. اشتباه دیگری که می خواهند احیا کنند اختلاف شیعه و سنی است. در طوفان الاقصی شیعیان لبنان در واقع با یمن و سنی ها در حماس همکاری کردند. اکنون طرح برجسته سازی اختلافات شیعه و سنی و تضعیف کشورهای اسلامی است. بنابراین اگر بخواهیم ببینیم در آینده سوریه چه اتفاقی می افتد بستگی به این دارد که چقدر می توانند گناه پان ترکیسم پان عربیسم و پان کردیسم را فعال کنند. مقام معظم رهبری در سخنان خود به این نکته اشاره کردند که «آنهایی که در جنوب سوریه هستند در مقابل کسانی هستند که در شمال هستند» و سعی کردند بر این امر فائق آیند و از سوی دیگر شیعیان را مجبور به موضع گیری در برابر آن ها می کنند. سنی ها به احترام مقدسات شیعیان در سوریه مهم این است که هوشمندی جامعه اسلامی در مردم منطقه و همسایگان سوریه به گونه ای باشد که مرتکب این اشتباهات نشوند و این اشتباهات را تقویت نکنند.
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
انتهای پیام