سناتور آمریکایی: اروپا باید توان بازدارندگی هسته ای مستقل خود را ایجاد کند

سناتور آمریكا لیندسی گراهام اظهار داشت كه اروپا بازدارندگی هسته ای مستقل خود را برای مبارزه با تهدیدات امنیتی و محافظت از قاره اروپا در برابر تهدیدات به ویژه روسیه با مدرن سازی زرادخانه هسته ای انگلیس و فرانسه و ایجاد سلاح های تاکتیکی در نقاط استراتژیک تشکیل می دهد.
سناتور آمریكا لیندسی گراهام در پیامی در حساب خود در سكو X خواستار تشکیل و تقویت بازدارنده هسته ای اروپا شد. وی اظهار داشت که اروپا با نوسازی زرادخانه هسته ای انگلیس و فرانسه و درج تاکتیکی سلاح های هسته ای در نقاط استراتژیک قاره قدرت هسته ای مستقل خود را ایجاد می کند.
گراهام در پیام خود افزود: “این اقدام می تواند با رئیس جمهور پیشین ایالات متحده در دهه 1980 هماهنگ شود.” “در آن زمان ریگان با وارد کردن موشک های مسافرتی مستقر در زمین مجهز به سران جنگ هسته ای توانست اروپا را از تهدیدات محافظت کند.” وی با اشاره به موفقیت سیاست ریگان از متحدان اروپایی خواست كه به اقدامات مشابه فکر كنند و گفت: “این سیاست در زمان ریگان موفق بود و اکنون می تواند برای اروپا مؤثر باشد.”
اظهارات گراهام پس از دعوت لهستان لهستان آندری دادا به ایالات متحده برای ایجاد سلاح های هسته ای ایالات متحده در لهستان صورت گرفت. به گزارش فایننشال تایمز دادا این پرونده را با كیت كیلگ رئیس جمهور پیشین آمریكا دونالد ترامپ در امور اوكراین مطرح كرده است.
این بحث در حالی صورت می گیرد که رئیس جمهور فرانسه امانوئل ماکرون در 5 مارس اعلام کرد که روسیه اکنون یک تهدید جدی برای اروپا و فرانسه است. وی خواستار گفتگو در مورد استفاده از سلاح های هسته ای فرانسه برای محافظت از اتحادیه اروپا شد. ماکرون همچنین به تغییر در موضع آمریکایی در مورد اوکراین و نقش رهبری آن در ناتو اشاره کرد اما این اظهارات توسط مخالفت فرانسه مورد انتقاد گسترده قرار گرفت. مخالفان سخنان ماکرون را محکوم کردند و آن را “قربانی جدید” شهروندان فرانسوی خواندند.
در همین حال اظهارات ماکرون منجر به واکنش شدیدی در روسیه شد. وزیر امور خارجه روسیه سرگئی لاوروف اظهارات رهبران فرانسه را تهدیدی برای مسکو خواند و آن را با اظهارات کشنده هیتلر و ناپلئون مقایسه کرد. سخنگوی کرملین دیمیتری پسکوف همچنین اظهارات ماکرون را به عنوان شروع رویارویی توصیف کرد تأکید کرد که این بحث ها بسیاری از حقایق را نادیده می گیرد از جمله پیشرفت سریع ناتو در مرزهای روسیه و مسکو مشروع.
از طرف دیگر ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مصاحبه ای با روزنامه نگار آمریکایی تاکر کارلسون گفت که روسیه قصد حمله به کشورهای عضو ناتو را ندارد و آن را بی معنی می نامد. پوتین همچنین رهبران غربی را به “ترساندن مردم خود با تهدیدهای جعلی روسیه” متهم کرد و گفت که ترس این است که توجه شهروندان غربی را از مشکلات داخلی کشورشان منحرف کند. وی گفت: “افراد آگاه می دانند که این ادعاها دروغ بزرگی است.”