سردار سلیمانی، تربیت یافته مکتب فاطمی

سردار سلیمانی، تربیت‌یافته مکتب فاطمی

سردار سلیمانی نماد واقعی فردی بود که در مکتب فاطمیون با صفاتی چون صداقت فداکاری مقاومت شجاعت و رهبری بود. در هر مرحله از زندگی خود از تعالیم حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بهره برد و در عمل نشان داد که چگونه از مکتب اهل بیت علیهم السلام برای خدمت به مردم و مبارزه با ظلم و ستم استفاده کند.

به گزارش یومیر بصیرت بساط در یادداشتی به قلم حیدر زارع نوشت: سپهبد قاسم سلیمانی یکی از چهره های برجسته و بی بدیل تاریخ معاصر ایران و جهان اسلام بود که نه تنها یک فرمانده نظامی ممتاز بود بلکه یک فرمانده نظامی ممتاز بود. الگوی اخلاقی و معنوی در دوران حیاتش. وی با حضور در خط مقدم مقاومت در برابر تروریسم جهانی و دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی ایران توانست نقشی بی بدیل در توسعه منطقه ای و جهانی ایفا کند. شخصیت سردار سلیمانی به قدری پیچیده و عمیق بود که بسیاری از ویژگی های شخصیتی و رفتاری ایشان را می شد برگرفته از سیره اهل بیت (علیهم السلام) به ویژه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) دانست. در این مقاله سعی داریم نشان دهیم که چگونه سردار سلیمانی با ویژگی های خاص خود از شاگردان مکتب فاطمیه بوده و آموزه های این مکتب در زندگی و فعالیت های وی نمایان است.

ویژگی های اخلاقی سردار سلیمانی از دیدگاه مکتب فاطمیه
حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به عنوان یکی از بزرگ ترین شخصیت های تاریخ اسلام همواره در عرصه های مختلف اخلاقی اجتماعی سیاسی و حتی نظامی الگوی مسلمانان بود. او به صداقت ایثار شجاعت و تقوا معروف است که در زندگی و عملکرد سردار سلیمانی به وضوح دیده می شود.

صداقت و راستگویی
یکی از بارزترین خصوصیات اخلاقی حضرت فاطمه (س) صداقت و راستگویی بود. حضرت فاطمه (س) در تمام مراحل زندگی خود در مواجهه با مسائل مختلف اجتماعی و سیاسی همواره پیرو حقیقت و صداقت بود. در دفاع از حق و حقیقت هیچ گاه از گفتن درست سخنان هراسی نداشت و در این راه حتی در مواقعی که شرایط برایش سخت بود صداقت خود را حفظ می کرد.
سردار سلیمانی نیز در طول حضور خود در عرصه های مختلف نظامی و سیاسی همواره به این اصل پایبند بود. او در تمام برخوردهایش با دوستان و دشمنان صداقت را در راس فهرست خود قرار می داد. یکی از ویژگی های بارز سردار سلیمانی این بود که او همواره در راه حق قدم گذاشت و در برابر فشارهای سیاسی و نظامی هیچ گاه در بیان حقایق و اصول اخلاقی کوتاهی نکرد.

ایثار و فداکاری
حضرت فاطمه (س) عمر خود را وقف مبارزه با ظلم و فساد کرد. در دفاع از حضرت علی (ع) و اهل بیت (علیهم السلام) از هیچ فداکاری دریغ نکرد و در این راه حتی جان خود را فدای اصول خود کرد. حضرت فاطمه (س) نشان داد که ایثار در راه حق و دفاع از ولایت باید در اولویت باشد.
سردار سلیمانی همچنین در جبهه های مختلف جنگ و سیاسی در خط مقدم مقاومت حضور داشت و جان خود را وقف راه انقلاب اسلامی و دفاع از مظلومان کرد. در بسیاری از مواقع حتی جان خود را به خطر انداخت و از فداکاری در راه اهداف عالی انسانی و اسلامی دریغ نکرد. سردار سلیمانی همیشه در میدان نبرد با دشمنان اسلام و در کمک به ملت های مظلوم هیچ فداکاری نکرد.

بردباری و گذشت
حضرت فاطمه (س) مدارا و مدارا در برابر ظلم و ستم را پیشه کرد. او هرگز از صبر و گذشت دست برنداشت و با همه ظلم هایی که بر اهل بیت می شد همواره روحیه ای مهربان و بخشنده داشت.
سردار سلیمانی در برخورد با افرادی که مخالف نظام جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت بودند همواره از مدارا و گذشت استفاده می کند. او اغلب از عفو و بخشش در برابر دشمنان خود استفاده می کرد و با وجود اینکه بر دشمنان خود پیروز می شد همواره به دنبال راه های صلح و آشتی بود. این ویژگی سردار سلیمانی به ویژه در برخورد با افرادی که پیش از این در جبهه های مخالف جمهوری اسلامی حضور داشتند نمایان بود.

ولایت و اطاعت از رهبری
حضرت فاطمه زهرا (س) یکی از بزرگترین مدافعان ولایت و امامت در تاریخ اسلام بود. او نه تنها در دفاع از ولایت در کنار امام علی (ع) ایستاد بلکه به عنوان پشتیبان ولایت صدای خود را بلند کرد و در برابر ظلم ها و مفاسد علیه اهل بیت ایستادگی کرد.
سردار سلیمانی در تمامی فعالیت های نظامی و سیاسی خود همواره زیر نظر ولی فقیه و پیرو آموزه های رهبری جمهوری اسلامی ایران بود. او نه تنها یک رهبر نظامی بود بلکه در عمل یکی از بزرگترین حامیان ولی فقیه ایران به شمار می رفت. سردار سلیمانی در تمامی تصمیمات سیاسی نظامی و راهبردی خود همواره از رهنمودهای رهبری پیروی می کرد و نشان می داد که ولایتمداری زیربنای فعالیت های سیاسی و اجتماعی خود بوده است.

مقاومت و مبارزه با ظلم جهانی
یکی از ویژگی های بارز حضرت فاطمه (س) ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم و فساد بود. حضرت فاطمه در زمان خود هیچ گاه در برابر ظلم و ستم اهل بیت علیهم السلام کوتاه نیامد و همواره شجاعانه در راه حق ایستادگی کرد.
سردار سلیمانی به عنوان یکی از چهره های شاخص جبهه مقاومت همواره در خط مقدم مبارزه با گروه های تکفیری مانند داعش قرار داشت و با استفاده از توان نظامی خود جبهه ای را در برابر ظلم و استکبار جهانی تشکیل داد. وی همچنین در بسیاری از نبردها به ویژه در سوریه و عراق در برابر تهدیدات جهانی امنیت ملت های اسلامی و انقلاب اسلامی ایران ایستاد و ایستاد. سردار سلیمانی عملا نشان داد که تنها با مقاومت و ایستادگی می توان در مقابل ظلم و سلطه جهانی ایستاد.

شجاعت و فداکاری در عرصه های مختلف
حضرت فاطمه (س) شجاعانه و شجاعانه در دفاع از عدالت و ولایت ایستاد و هرگز از مقابله با ظلم و فساد نترسید. او در شرایط سخت و چالش برانگیز زمانه خود همواره پرچم مقاومت را به اهتزاز درآورد و بدین ترتیب جان خود را فدای اصول خود کرد.
سردار سلیمانی همیشه با شجاعت و رشادت های استثنایی خط مقدم را رهبری می کرد. او هرگز از مبارزه با دشمنان انقلاب اسلامی هراسی نداشت و با رشادت های خود نقش مهمی در جلب حمایت جهانی از مقاومت و جبهه های اسلامی داشت. سردار سلیمانی همیشه در همه نبردها در سوریه عراق و سایر مناطق شجاعت استثنایی از خود نشان داد.

ایمان و تقوا
حضرت فاطمه (س) مصداق تقوا و پرهیزگاری بود. او همیشه در همه زمینه های زندگی خود چه به عنوان مادر چه همسر و چه به عنوان یک شخصیت اجتماعی از اصول اخلاقی و معنوی پیروی می کرد.
سردار سلیمانی به عنوان فردی مومن و متدین در تمام عرصه های زندگی خود از تقوا و ایمان به خدا برخوردار است. او با اعتقاد راسخ به اهداف دینی و انقلابی همواره راه رضای الهی را پیمود و نه تنها به عنوان یک رهبر نظامی بلکه به عنوان مربی معنوی سپاهیانش شناخته می شد.

نتیجه گیری
در نهایت می توان گفت که سردار سلیمانی نماد واقعی تربیت شده در مکتب فاطمیون با ویژگی هایی چون صداقت ایثار مقاومت شجاعت و رهبری بود. در هر مرحله از زندگی خود از تعالیم حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بهره برد و در عمل نشان داد که چگونه از مکتب اهل بیت علیهم السلام برای خدمت به مردم و مبارزه با ظلم و ستم استفاده کند. سردار سلیمانی نه تنها یک رهبر نظامی بلکه یک معلم معنوی و یک رهبر مقاوم در عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی بود که در همه ابعاد زندگی خود از آموزه های فاطمی بهره برد.

* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا