زبان تهدید داروسازان علیه تأمین اجتماعی؛ بحران جدیدی در راه است؟

تهدیدات داروسازان برای تامین اجتماعی; آیا بحران جدیدی در راه است؟

در عین حال کمبود دارو به حدی رسیده است که انجمن داروسازان همزمان تامین اجتماعی را تهدید به تعلیق قرارداد بیمه پایه کرده است.

به گزارش آنا یاسر مختاری; در شرایطی که کمبود دارو به بیش از 300 قلم رسیده و کمبود نقدینگی همزمان صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی را تحت فشار قرار داده است انجمن داروسازان ایران تامین اجتماعی را مورد تهدید قرار داده است تا این سازمان به مطالبات داروسازان رسیدگی کند. در اسرع وقت

سازمان تامین اجتماعی بزرگترین موسسه بیمه پایه در ایران است که بیش از نیمی از کشور را تحت پوشش قرار می دهد و اکثر مردم از طریق خدمات پایه این سازمان به مراکز درمانی کشور مراجعه می کنند و یا داروی خود را از داروخانه ها با کسر بیمه تهیه می کنند. هر گونه آسیب به رابطه بیمه ای این سازمان با مراکز درمانی یا داروخانه های طرف قرارداد می تواند به طور مستقیم پرداخت از جیب مردم را افزایش داده و سلامت عمومی جامعه را به شدت به خطر بیندازد.

طرح آپوتکر علیه تامین اجتماعی

میزان بدهی تامین اجتماعی و تاخیر شش ماهه در تسویه مطالبات انجمن داروسازان ایران را رسماً در دیدار با مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کمپین عدم خرید از شرکت های توزیع کننده داروی وابسته به سازمان تامین اجتماعی را به راه انداخت. سازمان تامین اجتماعی مذاکرات استانی برای آغاز روند شکایات خصوصی از تامین اجتماعی و همچنین تشکیل کمپین سراسری تعلیق قراردادهای بیمه پایه.

بند سوم این تهدید این است که تعلیق قرارداد بیمه پایه بسیار خطرناک است و همانطور که گفته شد مستقیماً می تواند دسترسی بیمه شدگان تامین اجتماعی را محدود کند که بخش زیادی از آنها از جامعه کارگری و ساکن هستند. در دهک های فقیر جامعه و سلامت آنها در خطر است

تکرار یک تهدید قدیمی

چند سال پیش برخی از دانشگاه های علوم پزشکی البرز و اصفهان سازمان تامین اجتماعی را تهدید کردند که از ارائه خدمات درمانی غیر اورژانسی به بیمه شدگان این سازمان در مراکز تابعه خودداری خواهند کرد. اگرچه این اقدامات اجرایی نشد اما تهدید دانشگاه های علوم پزشکی نگرانی بسیار جدی ایجاد کرد. هرچند در حال حاضر دانشگاه های علوم پزشکی در مورد مطالبات خود از تامین اجتماعی سکوت کرده اند اما در روزهای اخیر وزیر بهداشت اعلام کرده است که بدهی تامین اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی 35 هزار میلیارد تومان است بنابراین ممکن است آنها نیز تهدیدات خود را آغاز کنند. و باز هم درد و رنج بیمارانی که تحت پوشش این بیمه ها هستند وجود دارد.

افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی

همه اینها در کنار افزایش احتمالی قیمت دارو می تواند سلامت مردم را بسیار نگران کننده کند و احتمالاً بسیاری از افراد را از مراجعه به مراکز درمانی و یا ادامه درمان منصرف کند که علاوه بر خطر موجود برای مردم باز هم هزینه را افزایش می دهد. نظام سلامت را افزایش می دهد. با از دست دادن دسترسی مردم به خدمات پزشکی و دارو این افراد به تدریج با از دست دادن سلامت خود از چرخه کار خارج می شوند و به جای تولید سرمایه برای کشور رسماً به کمک بهزیستی و عملا بخش بزرگی از اقتصاد کشور وابسته می شوند. برای این افراد هزینه ای در نظر گرفته خواهد شد.

بنابراین روند فعلی انحلال مطالبات حوزه و تجهیزات پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی از ناحیه تامین اجتماعی که خود متاثر از بدهی دولت به این سازمان و همچنین عدم پرداخت بودجه دارویی است. علاوه بر زبان تهدید داروسازان آینده ای ناخوشایند را برای اقتصاد سلامت نشان می دهد و در آن مبتنی بر سلامت عمومی مردم است.

دکمه بازگشت به بالا