رکورد واردات نفت چین امسال شکسته میشود
تحلیلگران پیش بینی کردند چین در سال ۲۰۲۳ با افزایش سفرها پس از تسهیل کنترل های کووید که تقاضا برای سوخت را بالاتر می برد، رکورد بالایی نفت وارد خواهد کرد.
به گزارش یومیر، چشم انداز تقاضای قوی بزرگترین واردکننده نفت جهان، عامل مثبت دیگری برای بازار نفت خواهد بود که هم اکنون از کاهش تولید اوپک پلاس و تحریمهای غربی علیه صادرات روسیه، پشتیبانی شده است.
به گفته تحلیلگران چهار شرکت مشاوره انرژی “وود مک کنزی”، “FGE”، “انرژی اسپکتس” و “اس اند پی گلوبال کامادیتی اینسایتس”، واردات نفت خام چین امسال بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۱۱.۸ میلیون بشکه در روز خواهد رسید و از رکورد واردات ۱۰.۸ میلیون بشکه در روز سال ۲۰۲۰، فراتر می رود. این برآورد با جدیدترین پیش بینی آژانس بین المللی انرژی همخوانی دارد.
از زمان حذف کنترلهای کووید در دسامبر، تقاضای چین برای بنزین و سوخت جت، رشد کرده است.
سو جیانان، تحلیلگر شرکت “انرژی اسپکتس”، تخمین زد بنزین و سوخت جت، سهم حدود ۵۰ درصدی و ۳۰ درصدی در تقاضا برای سوختهای مایع خواهد داشت. مصرف سوخت جت تا پایان سال ۲۰۲۳، به ۹۰ درصد سطح پیش از پاندمی کووید خواهد رسید.
به گفته تحلیلگران شرکتهای FGE و “انرژی اسپکتس”، تقاضا برای دیزل که سوخت صنعتی و حمل و نقل مهم به شمار می رود و نفتای خوراک پتروشیمی، ممکن است رشد آهسته تری داشته باشد، زیرا احیای بخش های تولید و مسکن چین، کندتر خواهد بود.
با رشد تقاضای داخلی و بازارهای صادراتی پرسود، چهار شرکت مشاوره اکنون انتظار دارند پالایشگاه های چینی، تولید نفت را به میزان ۸۵۰ هزار بشکه در روز تا ۱.۲ میلیون بشکه در روز، نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش دهند که معادل رشد شش تا ۹ درصدی است. پالایشگاه های چینی سال گذشته، نخستین کاهش سالانه تولید از سال ۲۰۰۱ را تجربه کردند.
شرمت مشاوره چینی “لونگ ژونگ” اعلام کرد پالایشگاههای دولتی، تولید را در هفته نخست فوریه به میزان ۵.۵ درصد در مقایسه با ژانویه افزایش دادند و به ۷۴.۵ درصد ظرفیتشان رساندند.
یک مقام یک شرکت نفتی دولتی در پکن گفت: با بهبود حاشیه سود که تحت تاثیر هزینه پایینتر نفت و افزایش چشمگیر فروش بنزین بوده است، ما تلاش کرده ایم در ژانویه و فوریه فعالیت خود را حداکثری کنیم.
در این راستا، شرکت “یونی پک” که بازوی تجاری “سینوپک” است، حداقل ۸.۵ میلیون بشکه نفت آپرزاکوم ابوظبی را در فوریه خریداری کرده است.
علاوه بر تامین تقاضای داخلی رو به رشد، انگیزه دیگر پالایشگاه های چینی از افزایش تولید، حفظ صادرات سودآور و تامین خوراک بیشتر برای بخش پتروشیمی است.
به گفته منابع صنعتی، دو پالایشگاه جدید شرکت پتروچاینا با مجموع ظرفیت ۵۲۰ هزار بشکه در روز، تا ماه های آینده فعالیت تجاری خود را آغاز خواهند کرد.
با وجود همه این عوامل مثبت، تحلیلگران به دلایلی برای احتیاط نسبت به پیش بینی های تقاضا اشاره کردند.
لین ئیتیان، تحلیلگر شرکت وود مک کنزی اظهار کرد: اگرچه صرفه جویی خانوارها در دوران پاندمی، به کاهش تقاضای سرکوب شده منتهی شد اما مردم ممکن است نسبت به اقتصاد به خصوص در کوتاه مدت، محتاط بمانند. همچنین موانع خارجی وجود دارد، زیرا دورنمای اقتصاد جهانی ضعیف، بخش صادرات را تحت فشار قرار خواهد داد.
بر اساس گزارش رویترز، ریسک های دیگر، شامل موج جدید شیوع کووید و ابهامات نسبت به سیاست صادرات سوخت چین هستند.
انتهای پیام